20.7.21

Κύπρος... Ένα έγκλημα παραμένει ατιμώρητο, ένας λαός ζητάει δικαίωση. Σαράντα Χρόνια συμπληρώνονται από τον βιασμό του Ελληνισμού της Κύπρου από τις βάρβαρες ορδές του Αττίλα


Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ( VI )

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Την παράνομη κατοχή του 37% του νησιού  από τα κατοχικά τουρκικά στρατεύματα.
Τους χιλιάδες νεκρούς  αγωνιστές- υπερασπιστές της Κύπρου.
Τα σφαγμένα γυναικόπαιδα, τους γέροντες και τους κατεστραμμένους οικισμούς που άφησαν πίσω τους οι βάρβαρες ορδές  του Αττίλα.
Τους χιλιάδες αγνοούμενους που είτε έχουν δολοφονηθεί και θαφτεί σε ομαδικούς τάφους  ή έχουν πεταχτεί ώστε να μην τους βρουν ποτέ οι συγγενείς, είτε έγιναν πειραματόζωα διεστραμμένων μυαλών.
Τους χιλιάδες Ελληνοκύπριους που εκτοπίστηκαν με τη βία από τις πατρογονικές τους εστίες και τους χιλιάδες εποίκους με τους οποίους η Τουρκία αλλάζει την εθνολογική σύσταση του νησιού.
Τον εθνικοαπελευθερωτικό και... αντι-αποικιακό αγώνα της ΕΟΚΑ και του Κυπριακού Λαού για αυτοδιάθεση και Ένωση .
Τις δολοφονίες του Σολωμού Σολωμού και του Τάσου Ισαάκ από τους κεμαλοφασίστες της Άγκυρας .
Τον αντιδραστικό και προδοτικό ρόλο της Χούντας των Αθηνών με το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και τον ρόλο των Η.Π.Α σε αυτήν την υπόθεση .
 Την προδοτική στάση του «Η Κύπρος κείται μακράν» και  του «ΝΑΙ» στο  ρατσιστικό σχέδιο ΑΝΑΝ .
Την προδοτική  στάση του εξαρτημένου κράτους των Αθηνών στην  πρόσφατη επίθεση των διεθνών κερδοσκόπων στην Κύπρο .
    Όσο διατηρούμε την ιστορική μας μνήμη τόσο θα παλεύουμε για τη νίκη της ΖΩΗΣ ενάντια στις ιδεολογίες του θανάτου με όλες μας τις δυνάμεις και αργά η γρήγορα η δικαιοσύνη θα αποδοθεί.
    Όπως αναφέρει και ο εμβληματικός Βάσος Λυσσαρίδης :
«Ούτε  ο θάνατος δεν είναι δικαιολογητικό απουσίας. Η σκυτάλη  προχωρεί. Θα χτίσουμε ένα καλύτερο κόσμο. Θα τερματίσουμε μόνο με τη δικαίωση. Κι εγώ  τώρα τερματίζω . Θεέ της οργής  και του τρόμου  .
Αυτή τη φορά δεν  σου ζητώ να μου χαρίσεις δυο  τελευταίες ώρες για να ζητήσω συγχώρεση  απ΄όσους αδίκησα αλλά για να μαρτυρήσω  τη δικαίωση της Ποντιακής, της Αρμενικής, της Μικρασιατικής, της Ασσυριακής γενοκτονίας και  της Κυπριακής τραγωδίας. Στην  Κόνακα και στη Σασσούν συνεχίζεται ο μακάβριος Ζαλόγγειος χορός και στην Σαμψούντα ο αιώνιος Πόντος αναμένει . Στα Άδανα η βιασμένη Αρμένισσα ρωτάει ιτσιν κι ας έχει εκτελεσθεί ο Ταλαάτ . Η Ιωνία καταριέται όχι μονάχα τους δολοφόνους μα και τους άφωνους Στην Αλεξανδρέττα μοιρολογούν για χαμένες πατρίδες
Ο Πενταδάκτυλος μουντζώνει με πέντε δάκτυλα  μια παγκόσμια γενιά
Η μνήμη δεν δολοφονείται
Χωρίς δικαίωση δολοφονεί  τους δολοφόνους
Οι νεκροί ξεπηδούν επαναστατημένοι απ΄τα μνήματα
Αυτή η ιστορία  έχει μόνο ένα τέλος
Την αληθινή δικαίωση.
Κι γι΄αυτή  θ΄αγωνισθούμε ως το τέλος.
Και να θυμάσθε:
Αν εθελούσια  δεν γονατίσεις, ούτε νεκρό δεν  μπορούν να σε γονατίσουν..«
    Το Κυπριακό δυστυχώς είναι μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος που καταδυναστεύει τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου, του Τουρκικού Προβλήματος. Αν δεν καταφέρουμε να  αναλύσουμε και να λύσουμε το Τουρκικό Πρόβλημα τότε το Κυπριακό θα συνεχίζεται και πολύ πιθανόν να ξαναζήσουμε ανάλογες τραγικές στιγμές αφού το κράτος  εγκληματίας ποτέ δεν λογοδότησε για τα εγκλήματα του εναντίον των λαών της περιοχής. H Κύπρος αν και αυτά τα σαράντα χρόνια παλεύει να δικαιωθεί και παρά την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να βρίσκεται υπό την Τουρκική Κατοχή . Έχουμε έτσι το παράδοξο , εικοσιπέντε χρόνια μετά τη πτώση του τείχους του Βερολίνου , η Λευκωσία είναι η μοναδική διαιρεμένη  πρωτεύουσα κράτους στον κόσμο . Το τείχος αυτό πρέπει να γκρεμιστεί και η Κύπρος να ξαναενωθεί με τον λαό της κυρίαρχο να αποφασίσει όπως αυτός επιθυμεί το μέλλον του .
Ζητούμε :
ΑΜΕΣΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ  ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ
ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ  ΕΠΟΙΚΩΝ
ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ
Ενιαία Λεύτερη και Ανεξάρτητη Κύπρο
Ιωάννινα 20 Ιουλίου 2014
Ομάδα Πολιτών Ευτοπία