30.6.21

Παντελής Σαββίδης: Πρόταση παραγωγής στρατιωτικών οπλικών συστημάτων και μέσων αποκλειστικά στη Θράκη

 

Μία, δύο φορές το χρόνο προσκαλούμαι σε ένα πάνελ και μιλάω σε μια αξιόλογη σχολή που ξεχάστηκε και λειτουργεί, ακόμη, στη Θεσσαλονίκη.

Δεν αναφέρω το όνομά της μήπως το πληροφορηθεί ο Κ. Μητσοτάκης και διατάξει, επι ποινή απόλυσης, τον αρμόδιο υπουργό να την μεταφέρει.

Οι μαθητές της Σχολής (τρείς κάθε φορά) κάνουν εισηγήσεις για εθνικά, διεθνή και τεχνολογικά θέματα και εμείς (τρείς, επίσης, στο πάνελ) σχολιάζουμε και λέμε και την άποψή μας.

Χθες δόθηκε η αφορμή και στην παρέμβασή μου έκανα την πρόταση να δημιουργηθούν κρατικές επιχειρήσεις παραγωγής στρατιωτικών οπλικών συστημάτων και μέσων, αποκλειστικά στη Θράκη. Και αυτές οι εταιρείες που υπάρχουν σε άλλα μέρη της χώρας, να μεταφερθούν στη Θράκη. Ακόμη και η ΕΑΒ.

Αν θέλει να συμμετέχει ιδιώτης με μειοψηφικό πακέτο, να μπορεί να συμμετέχει. Αν δεν θελήσει κανείς, ας μην συμμετάσχει Να είναι αποκλειστικά κρατική η επιχείρηση.

Βεβαίως, θα λειτουργήσει με ειδικό εργασιακό καθεστώς και ο συνδικαλισμός θα απαγορεύεται. Οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν όλων των δικαιωμάτων που θα έχουν και οι άλλοι συνάδελφοί τους, πλην του να συνδικαλίζονται και θα αμείβονται πολύ καλά.

Τα οφέλη από τη λειτουργία αυτή:

1.-Η Ελλάδα θα αποκτήσει οπλικά συστήματα δικής της παραγωγής. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό διότι σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής τίποτε δεν εγγυάται ότι οι προμηθευτές της χώρας σε οπλικά συστήματα θα παράσχουν τα μέσα για να λειτουργήσουν. Η Τουρκία το κάνει σε σημαντικό βαθμό. Μπορεί τα αποτελέσματά της να είναι λιγότερα ικανοποιητικά από άλλων αλλά αποκτά τεχνογνωσία και θα τα βελτιώσει.

2.-Για την λειτουργία των εργοστασίων αυτών θα υπάρξει ένας οργασμός επιστημονικής έρευνας. Θα λειτουργήσουν πανεπιστημιακά και μη ιδρύματα σε επίπεδο έρευνας.

3.-Θα βρει απασχόληση ένα σημαντικό μέρος εργατικού δυναμικού. Και εξειδικευμένου. Έτσι, θα σταματήσει η ροή εγκεφάλων στο εξωτερικό.

4.-Θα μεταβούν και θα εγκατασταθούν στη Θράκη αρκετοί άνθρωποι τονώνοντας την περιοχή. Θα πολιτογραφηθούν και δημότες της περιοχής, επηρεάζοντας την σύνθεση του πληθυσμού χωρίς να μπορεί κανείς να κατηγορήσει την χώρα.

5.-Οι επιχειρήσεις αυτές θα προσλαμβάνουν τοπικό προσωπικό, και από την μειονότητα. Έτσι, πολλοί μειονοτικοί που θέλουν να διαφοροποιηθούν από τον τουρκισμό και φοβούνται την απομόνωση, θα έχουν εργασία και θα ενταχθούν σε ένα κοινωνικό σύνολο στο οποίο θα μπορούν να ζήσουν αρμονικά αυτοί και οι οικογένειές τους.

6.-Γύρω από τις επιχειρήσεις αυτές θα αναπτυχθούν και άλλοι κλάδοι της οικονομίας.

7.-Καλόν είναι να βγάζουν τα έξοδά τους. Αλλά και αν δεν τα βγάζουν κανένα πρόβλημα. Θα πρόκειται για χρήματα που έτσι και αλλοιώς θα έδινε το κράτος για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τα δίνει, μάλιστα, εκ του περισσού με λιγότερο θετικά αποτελέσματα.

8.-Η πρόταση ισχύει μόνο αν οι επιχειρήσεις γίνουν στη Θράκη.

https://infognomonpolitics.gr/