6.4.21

Ομολογία Pfizer: «6-8 μήνες διαρκεί η ανοσία από το εμβόλιό μας- Πρέπει να εμβολιαστείτε πάλι όλοι από το καλοκαίρι»!


 
Η αμερικανική εταιρεία Pfizer και η γερμανική τουρκικής ιδιοκτησίας ΒionNTech παραδέχθηκαν επίσημα αυτό που όλη η επιστημονική κοινότητα γνώριζε, αλλά κανείς με εξαίρεση τους Ρώσους δεν είχε βγει να το πει: Οτι τα εμβόλια mRNA της συγκεκριμένης εταιρείας όπως και της Moderna έχουν «διάρκεια ζωής» ελάχιστων μηνών!

Οι Pfizer/BioNTech ανακοίνωσαν για διατήρηση των αντισωμάτων σε χρόνο 6-8 μηνών, αλλά ακόμα και αυτό είναι υπεραισιόδοξο: Οι Ρώσοι του Ινστιτούτου «Γκαμαλέγια» διαβεβαιώνουν ότι «Στους τέσσερρις μήνες ή πέντε το πολύ τελειώνει η ανοσοποιητική δράση ττου εμβολίου Pfizer BioNTech»!

Σίγουρα λοιπόν ο πληθυσμός που εμβολιάζεται με αυτό το εμβόλιο θα χρειαστεί από το καλοκαίρι νέα δόση για να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο τα αντισώματά του.


Οι Ρώσοι επισήμονες λένε ότι όσοι εμβολιάστηκαν μέχρι τον Μάρτιο (όπως π.χ. πρωθυππουργός Κ.Μητσοτάκης) με το εμβόλιο mRNA, θα πρέπει να εμβολιαστούν πριν το τέλος της άνοιξης και μετά πάλι πριν το τέλος του χρόνου!

Όλα αυτά σημαίνουν ότι είναι αδύνατον να φτάσει το 70% του πληθυσμού του πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας μέχρι το Νοέμβριο.

Μέχρι στιγμής στη χώρα μας έχουν εμβολιαστεί με τη δεύτερη δόση του εμβολίου μόλις 663.680 πολίτες.Από αυτούς οι περισσότεροι έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech και θα χρειαστεί να επαναεμβολιαστούν μέσα στο καλοκαίρι.

Και όλο αυτό... αν θεωρήσουμε πως όλοι οι πολίτες θέλουν να εμβολιαστούν, κάτι που μέχρι στιγμής απέχει αρκετά από την πραγματικότητα, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν (περίπου 30%).

Όλα αυτά είναι γνωστά και το Pronews.gr τα έχει καταγράψει εγκαίρως, απλώς η κυβέρνηση να κρατούσε όσο πιο «χαμηλά» μπορούσε με τα ΜΜΕ που ελέγχει, προκειμένου να μην καταδείξει την κατάρρευση του προγράμματος που η ίδια έχει σχεδιάσει και να μην παραδεχθεί την χρεοκοπία του προγράμματος εμβολιασμών. Να πούμε ότι το ρωσικό Sputnik-V και το κινέζικο της Simopharm έχουν δύο χρόνια «διάρκεια ζωής» των αντισωμάτων!

Και αυτά, αρνείται πεισματικά να τα αγοράσει η κυβέρνηση.

Ενώ είναι άγνωστο το τι θα γίνει με τους νεότερους πολίτες, οι οποίοι σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα εμβολιάζονταν μετά το καλοκαίρι (ή το καλοκαίρι). Ένας γρίφος που καλείται να λυθεί άμεσα, καθώς η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται σε lockdown και μάλλον το Μαξίμου θα πρέπει να «επιστρατεύσει» άλλα όπλα, για τα οποία εδώ και πολλούς μήνες φωνάζουν αρκετοί επιστήμονες, όπως τα φάρμακα.

Φυσικά, δεν αναφερόμαστε στις μεταλλάξεις, τις οποίες έχει διαφημίσει αρκετά η κυβέρνηση, και το κατά πόσο αυτές επηρεάζουν τελικά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Την ίδια ώρα υπάρχουν αναφορές για νεκρούς από κορωνοϊό, οι οποίοι έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Χαρακτηριστική η σημερινή ανάρτηση του ερευνητή Γιώργου Παυλάκη, ο οποίος υποστήριξε πως συγγενής του που είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, κατέληξε. Αλλά και τα όσα είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάνης, σύμφωνα με τον οποίο ο πατέρας του βρίσκεται σε νοσοκομείο με κορωνοϊό, αν και έχει κάνει και αυτός και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Να υπενθυμίσουμε την επιστολή που είχαν στείλει οι ηγέτες (ανάμεσα τους και ο Μητσοτάκης) με την οποία ζητούσαν να εμβολιαστούν όλοι, στην οποία τόνιζαν χαρακτηριστικά πως «κανείς δεν είναι ασφαλής, μέχρι να είμαστε όλοι» και προϊδέαζαν για lockdown και απαγορεύσεις για αρκετά ακόμα χρόνια
.

https://www.pronews.gr/