10.3.21

Επενδύουν στην στρατηγική της έντασης!



Δεν υπάρχει ένα Έλληνας ηγέτης που να μπορέσει να συγκεντρώσει τα εκατομμύρια των δεξιών σε ένα κόμμα οποία ενωμένα, είναι βέβαιο ότι  θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 40% και να πετάξουν έξω από τη διακυβέρνηση της χώρας τους αριστερόστροφους  τηλεκατευθυνόμενους ηγετίσκους; Δεν μπορούν μερικοί να εγκαταλείψουν το τίτλο του "αρχηγού" κόμματος, που δεν το γνωρίζει ούτε η πεθερά τους και να ενωθούν εφαρμόζοντας το "εν τη ενώσει η ισχύς" αφήνοντας το...λιανεμπόριο  τα "μαντζούνια" τα βιβλία  και τις καλησπέρες στα...αεροδρόμια
στις...μπετονιέρες και στους ...νεκροθάφτες;
Juan

Ενώ η πανδημία καλπάζει και το σύστημα υγείας στην Αττική ξεπέρασε το όριο αντοχής, και ενώ η δευτερογενής οικονομική κρίση καραδοκεί, κυβέρνηση και αντιπολίτευση για δικούς της λόγους η καθεμία επιλέγουν ή παρασύρονται σε μία μετωπική αντιπαράθεση γύρω από την αστυνομική βία και τα βία επεισόδια. Ακολουθώντας μία καιροσκοπική πολιτική, που ενισχύεται από λάθη και παραλείψεις (όπως η αθέλητη αποκάλυψη του βουλευτή Κώστα Κυρανάκη, ότι φακελώνονται πολίτες), ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν να επενδύουν στην στρατηγική της έντασης!

Η μεν κυβέρνηση επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα προβάλλοντας ότι υπερασπίζεται τον νόμο και την τάξη, επιχείρημα που πάντα περιχαρακώνει τους ψηφοφόρους της, και εμφανίζει την αξιωματική αντιπολίτευση σαν  “παράγοντα πολιτικής ανωμαλίας”. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ που ορθώς ξεκίνησε από την καταγγελία της αστυνομικής βίας, κινδυνεύει να ενοχοποιηθεί για όλες τις εκφράσεις κοινωνικής διαμαρτυρίας, από τις πορείες για τον Κουφοντίνα και τις καταλήψεις πανεπιστημίων, μέχρι το τελευταίο περιστατικό της κακοποίησης του αστυνομικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμφανίσει τη ΝΔ σαν συνέχεια της προδικτατορικής ΕΡΕ. Ενώ θωρεί το πεδίο της αστυνομικής καταστολής προνομιακό για την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση, από την άλλη δεν μπορεί να ξεφύγει από τα αταβιστικά του χαρακτηριστικά ή τις δουλείες από την χρόνια σύμπλευση με δυνάμεις που ενίοτε ξεπερνούν τα όρια του ακτιβισμού. Η διάταξη των δυνάμεων φάνηκε από την Τετάρτη το πρωί. Από την πλευρά της κυβέρνησης παρήλασαν στα τηλεοπτικά παράθυρα εκτός από την Αριστοτελία Πελώνη, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Άκης Σκέρτσος με βασικό επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υποθάλπει την βία και την ανομία». Ήταν εμφανής η προσπάθεια να χρεώσουν στην αξιωματική αντιπολίτευση αν όχι στήριξη, τουλάχιστον ανοχή, και κυρίως ότι προσφέρει την πολιτική ομπρέλα των περιστατικών βίας που συνήθως εκδηλώνονται από μπαχαλάκηδες όταν βρίσκουν πρόσφορο κοινωνικό έδαφος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του απαντά με όλα τα βασικά του στελέχη καταγγέλλοντας την αστυνομική βία και την κυβέρνηση που την εκμεταλλεύεται για να ξεφύγει από την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει από την έξαρση της πανδημίας. Είναι ενδεικτικό ότι αυτή την φορά βγήκε στα παράθυρα όλος ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων ο Νίκος Φίλης (που κατήγγειλε το περιστατικό με τους αστυνομικούς που εμφανίζονται να λένε “πάμε να τους γα…”) αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που υπέβαλε ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το φακέλωμα των πολιτών.

Τα περιστατικά

Το περιστατικό της απρόκλητης και αδικαιολόγητης χρήσης βίας την περασμένη Κυριακή στη Νέα Σμύρνη έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Για πρώτη φορά, θύμα της αστυνομικής βίας δεν ήταν οι υποστηρικτές του Κουφοντίνα ή φοιτητές που διαδηλώνουν κατά του νόμου Κεραμέως, αλλά μικροαστοί που είχαν βγει για βόλτα στην λιακάδα μην αντέχοντας τον πολύμηνο περιορισμό. Ο αστυνομικός δεν περιορίστηκε να εφαρμόσει τις διατάξεις για έλεγχο της τήρησης των περιοριστικών μέτρων, κακοποίησε δίχως λόγο τον πολίτη σε κοινή θέα.

Η άγαρμπη προσπάθεια της συγκάλυψης με την ψευδή ανακοίνωση της Αστυνομίας -ότι δήθεν 30 πολίτες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς-, που αναπαρήγαγαν τα μέσα ενημέρωσης επιδείνωσε την κατάσταση. Η κυβέρνηση βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και ένιωσε να χάνει πόντους στον πυρήνα των ψηφοφόρων της που είναι με το νόμο και την τάξη αλλά φυσικά δεν ανέχονται κακοποίηση άνευ λόγου, ειδικά όταν ο καθένας σκέπτεται ότι μπορεί να βρεθεί στην θέση του θύματος. Από την Κυριακή το απόγευμα όμως προσπάθησε άγαρμπα να συνδέσει την διαμαρτυρία των κατοίκων με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που πέταξε τρικάκια που αναφέρονταν στην σύζυγο του πρωθυπουργού. Δεν είναι δίχως σημασία ότι απέφυγε να καταδικάσει το περιστατικό.

Η επιχείρηση να χρεώσει την κοινωνική βία στον ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να βρίσκει έδαφος μετά την κακοποίηση του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε αμέσως την βία, περνάει στα ψιλά, εκείνο που μένει και από το οποίο δυσκολεύεται να ξεφύγει είναι η κατηγορία ότι προσφέρει πολιτική ομπρέλα στους πάσης φύσεως μπαχαλάκηδες.Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα την Παρασκευή καθώς οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα συγκρουστούν στη Βουλή για τα περιστατικά αυτά.

Οι κατηγορίες θα επαναληφθούν στο κορυφαίο πλέον επίπεδο. Η αντιπαράθεση μάλιστα θα γίνει σε μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα που διαμορφώνει αφενός η απεργία πείνας του Κουφοντίνα και οι εκδηλώσεις συμπαράστασης (βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ) και από την άλλη το αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Νίκου Παππά, το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας θα καταγγείλει σαν προσπάθεια πολιτικής εξόντωσης με τους πλέον υψηλούς τόνους.

https://slpress.gr/