17.2.21

Στρατηγός Καμπάς για ΚΥΤ Φυλακίου: “Απ’ το 2015 το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε καμιά επέκταση – Καταστροφική εθνικά αν γίνει”


Καταστροφική για την περιοχή αλλά και εθνικά θα είναι οποιαδήποτε επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου με αύξηση της χωρητικότητας της, γι’ αυτό και το ΚΥΣΕΑ έχει διαχρονικά αποφασίσει να εξαιρούνται ο Έβρος και γενικά η Θράκη από επέκταση ή δημιουργία νέων δομών

Αυτό επισημαίνει ο Στρατηγός ε.α και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος γνωρίζει άριστα την περιοχή μας και τις ιδιαιτερότητες της, αφού διετέλεσε Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Αλεξανδρούπολης, Διοικητής του Δ’ Σώματος

Στρατού και Αρχηγός ΓΕΣ. Μιλώντας στο γνωστό και καταξιωμένο σάιτ στρατιωτικών θεμάτων militaire.gr  και τον Πάρη Καρβουνόπουλο, ο κ.Καμπάς ρωτήθηκε και για το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που θέλουν να κάνουν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και ήταν ξεκάθαρος:

 Αυτή την στιγμή εάν αυξηθεί και μεγαλώσει, επεκταθεί αυτή την στιγμή, στην ουσία θα είναι καταστροφική για την περιοχή. Γιατί είναι μια περιοχή πάρα πολύ κοντά στην αμυντική τοποθεσία. Ουσιαστικά είναι στο κέντρο της αμυντικής τοποθεσίας του βόρειου Έβρου. Δεν μπορεί λοιπόν να υπάρχει ένας χώρος που να έχει ένα συγκεντρωμένο πλήθος αυτού του αριθμού που προβλέπεται,. ανθρώπων που δεν μπορούμε να ξέρουμε τι άνθρωποι είναι. Κάθε καρυδιάς καρύδι που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα, μια υβριδική κατάσταση αρνητική για την περιοχή.

Γι’ αυτό τον λόγο από το 2-015 και πολύ νωρίτερα, υπήρχε και απόφαση του ΚΥΣΕΑ ότι γενικά όχι μόνο εκεί πάνω αλλά και σε όλη την Θράκη να μην δημιουργηθούν τέτοια μεγάλες δομές γιατί υπάρχει η στρατιωτική σκέψη πως πρέπει όλα αυτά να είναι μακριά από εκεί που βρίσκεται αμυντική περιοχή και τοποθεσία με τους Τούρκους. Θεωρώ ότι κακώς έχουν σκεφθεί να αυξήσουν τις δυνατότητες φιλοξενίας αυτού του κέντρου, που να ξέρετε δεν είναι ούτε 10 χιλιόμετρα σε ευθεία από τον ποταμό Έβρο και τα ελληνοτουρκικά σύνορα”.