14.12.20

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

 


Κάθε ημέρα που περνάει χάνουμε δεκάδες συνανθρώπους μας από τον κορωναϊό, μέλη της οικογένειάς μας, συγγενείς μας και φίλους, και αναρωτιόμαστε πότε θα έρθει η σειρά μας. Η κυβέρνηση έχει επιβάλλει αυστηρότατα προληπτικά μέτρα· ακολουθώντας αυτά τα μέτρα, οφείλουμε να μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, τα παιδιά υπόκεινται σε πρωτοφανείς συνθήκες ζωής με βέβαιες τις σοβαρές και μακροπρόθεσμες συνέπειες στη ψυχολογία τους, η οικονομία ασφυκτιά, επιχειρήσεις κλείνουν, κόποι ολόκληρης ζωής εξανεμίζονται,  η ανεργία αυξάνεται, όνειρα γκρεμίζονται, και σύντομα το φαγητό θα λείπει από το τραπέζι πολλών οικογενειών. Για ελπίδα μάς προσφέρεται το εμβόλιο που θα γίνει διαθέσιμο σύντομα, χωρίς ειλικρινή όμως πληροφόρηση για το ότι και αύριο ακόμη να το έχουμε, θα χρειαστούν μήνες μέχρι να βελτιωθεί η δραματική μας κατάσταση.

Ουδεμία πληροφόρηση δεν δίνεται στον λαό από την υπεύθυνη ομάδα ιατρών σχετικά με τα φάρμακα που χορηγούνται στους ασθενείς —και προφανώς δεν είναι αποτελεσματικά εφόσον η θνησιμότητα είναι μεγάλη— ούτε σχετικά με το αν γίνονται προσπάθειες / εφαρμόζονται καινούργιες τακτικές ώστε να ξεκινάει η θεραπεία σε αρχικά στάδια της νόσου πριν ακόμη ο ασθενής χρειαστεί να εισαχθεί σε νοσοκομείο· επί πλέον, δεν δίνονται πληροφορίες στο κοινό σχετικά με τα καινούργια φάρμακα και την χρησιμοποίησή τους στην Ελλάδα.

Έως ότου να έρθει το εμβόλιο και να έχουμε θετικά αποτελέσματα από τη χρήση του, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει μεγαλύτερο βάρος στη διαθεσιμότητα και στην έγκαιρη χρήση φαρμάκων για την θεραπεία των προσβεβλημένων από τον κορωναϊό. Έχουμε πληροφορηθεί πως τα μονοκλωνικά αντισώματα της Regeneron (casirivimab και imdevimab ) και της Eli Lilly(bamlanivimab) τα οποία, ως γνωστόν, έχουν εγκριθεί από τον Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA), χρησιμοποιούνται σε πολύ περιορισμένη κλίμακα στην Ελλάδα και μόνο στα πλαίσια κλινικών μελετών. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να επισπεύσει την εκτεταμένη χρήση τους στα αρχικά στάδια της νόσου όταν η θεραπεία αυτή είναι αποτελεσματική, προτού ακόμη οι ασθενείς χρειαστούν εισαγωγή σε νοσοκομείο (αυτό έχει τονιστεί και από τον καθηγητή και διευθυντή εργαστηρίου κλινικής Φαρμακολογίας κύριον Δημήτρη Κούβελα https://www.youtube.com/watch?v=Hcx1qQ2E6r8). Ενέργειες που αποσκοπούν στην πιο αποτελεσματική και έγκαιρη θεραπεία είναι κρισίμως αναγκαίες για να μειωθεί η θνησιμότητα αλλά και για να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα, ώστε να μην επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και να μην παραμερίζεται η ιατρική φροντίδα σε άτομα με άλλες σωματικές και ψυχικές ασθένειες.

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Ελληνισμού (International Hellenic Association-IHA www.professors-PhDs.com) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός φορέας με έδρα το Delaware των ΗΠΑ. Τα μέλη του ΙΗΑ προέρχονται κυρίως από την πανεπιστημιακή κοινότητα, και είναι διάσπαρτα ανά την Ελλάδα και τον κόσμο. Εκτός των πανεπιστημιακών, μέλη του ΙΗΑ είναι πρώην πρέσβεις, στρατηγοί, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας. Ο σκοπός του ΙΗΑ είναι να ενώσει ηλεκτρονικά τον Ελληνισμό και να βοηθήσει την Ελλάδα μέσω επιτροπών για εθνικά και πολιτιστικά θέματα.

 “ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΙΗΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ”  

ΠΗΓΗ: International Hellenic Association