30.7.20

Τουρκία: «Να μην εκπλαγείτε εάν έρθουμε σύντομα σε κάποιο από τα νησιά που κατέχει η Ελλάδα»


«Κανείς να μην εκπλαγεί εάν έρθουμε κάποια νύχτα ξαφνικά» αναφέρει σε ένα παραληρηματικό του άρθρο ο Τούρκος δημοσιογράφος Emin Şirin, λέγοντας ότι "σύντομα" η Τουρκία μπορεί να προχωρήσει σε επιχείρηση «σε κάποιο από τα νησιά  που έχει υπό κατάληψη η Ελλάδα."

Οι απόψεις αυτές δεν είναι μεμονωμένες. Τη φράση «μπορεί να έρθουμε κάποια νύχτα ξαφνικά», την έχουν χρησιμοποιήσει πολλοί στην Τουρκία, προ της επέμβασης στην Συρία αλλά τώρα φαίνεται πως την χρησιμοποιούν για την Ελλάδα.
Φυσικά τα όσα αναφέρονται στον τουρκικό Τύπο, είναι απόλυτα ελεγχόμενα απο το τουρκικό καθεστώς και κατά συνέπεια απηχούν και τις απόψεις του. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε να είναι διαφορετικά στην σημερινή Τουρκία.
Γράφει ο Τούρκος δημοσιογράφος, όπως αναφέρουν τα tourkikanea.gr:
«Οι αλλαγές που συμβαίνουν στην Τουρκία τα τελευταία δέκα χρόνια και ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια είναι πολύ γρήγορες. Κανένα θέμα δεν συζητείται και δεν διαπραγματεύεται επαρκώς. Αναφέρεται πως “Εγώ θέλησα, εγώ το έκανα”  και συμβαίνει. Αυτό είναι κάτι που απομακρύνει το κράτος από την αρχή του δικαίου.
Με την αλλαγή του στάτους της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί και την τέλεση της πρώτης προσευχής η 24η Ιουλίου 2020 από κάθε πλευρά πέρασε στην ιστορία.
Μόνιμα υπήρχε μία ανάγκη να καταστεί η Τουρκία περιφερειακή δύναμη.  Αυτό πολιτικά ήταν ανάγκη να είναι εγκατεστημένο πάνω σε μία κοινότητα πιστών. Το αίτημα για την επαναφορά του χαλιφάτου ήταν ένα από αυτά τα τεμάχια. Αποτέλεσμα τούτου άλλωστε ήταν ότι αμέσως μετά από την Αγιά Σοφία κάποιοι άρχισαν να ζητούν την επαναφορά του χαλιφάτου.
««Κανείς να μην εκπλαγεί εάν έρθουμε κάποια νύχτα ξαφνικά. Κανείς να μην εκπλαγεί αν στο σύντομο μέλλον, κάνουμε μία στρατιωτική επιχείρηση σε ένα από τα νησιά μας που κατέχει παράνομα η Ελλάδα.»
https://www.pronews.gr/