11.5.20

HΠΑ: Αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει Αφροαμερικανό που του επιτέθηκε με μαχαίρι (βίντεο)

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο "έγχρωμος" δεν θα το ξανακάνει!
Juan
Aστυνομικός στο Μέριλαντ των ΗΠΑ πυροβολεί έναν έγχρωμο άνδρα ο οποίος του επιτίθεται με μαχαίρι για να υπερασπιστεί τον εαυτό του όπως δείχνει ξεκάθαρα το βίντεο.

Ο αστυνομικός Ντέιβιντ Κοέν πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε φορές κατά του 30χρονου Φίναν Μπερχ σε ένα περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Στο βίντεο ακούγεται ο αστυνομικός να καλεί επανειλημμένως τον Μπερχ να πετάξει το όπλο από τα χέρια του και να πέσει στο έδαφος.
«Πέσε κάτω, δεν θέλω να σε πυροβολήσω» ακούγεται να λέει ο Κοέν.
Αρχικά ο Μπερχ φαίνεται να οπισθοχωρεί μέχρι που ξαφνικά αρχίζει να τρέχει προς τον αστυνομικό με το μαχαίρι έτοιμο προς χρήση, με αποτέλεσμα ο Κοέν να τον πυροβολήσει για να τον εξουδετερώσει.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο Μπερχ άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το περιστατικό ο αστυνομικός, ο οποίος έχει 17 χρονιά προϋπηρεσίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Ο αστυνομικός εφάρμοσε τους κανόνες εμπλοκής για επίθεση με μαχαίρι. Το μαχαίρι θεωρείται από τα πιο «δύσκολα» προς αντιμετώπιση όπλα, ένας αστυνομικός για να μπορέσει να επιβιώσει από μια τέτοια επίθεση έχει ανάγκη απόστασης μεταξύ 7-8 μέτρων από το κακοποιό στοιχείο.
Μάλιστα η απόσταση αυτή κρίνεται αναγκαία για να μπορέσει να ρίξει ο αστυνομικός τουλάχιστον δύο φορές οι οποίες θεωρούνται απαραίτητες για να εξουδετερωθεί ένας άνδρας γεμάτος αδρεναλίνη που έχει ως στόχο του τον θάνατό του.
pronews