25.5.20

Fake news των Άγγλων για τον Έβρο - Συνοριοφύλακες: ''Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ κατάληψη ελληνικού εδάφους''

Σε μια Fake περιοχή που παρουσίασαν ως επίμαχο σημείο στην περιοχή Μελισσοκομείου Φερών και είναι ξεκάθαρο πως “κατέβασαν” από χάρτη της google, βασίστηκε το θέμα που δημοσίευσε η γνωστή σκανδαλοθηρική αγγλική εφημερίδα “The Sun”, μιλώντας για κατάληψη του συγκεκριμένου ελληνικού εδάφους από τουρκικά στρατεύματα.
Κι επειδή μιλάμε για μια εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, με χιλιάδες αναγνώστες, έγινε αναπαραγωγή όσων έγραψε στην χώρα μας κυρίως από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Μόνο που η συγκεκριμένη περιοχή, δεν έχει την παραμικρή σχέση με το σημείο όπου τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί η ένταση, με την παρουσία Τούρκων Στρατοφυλάκων αρχικά και στρατιωτών στη συνέχεια. Για να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι:
Το κομμάτι που η αγγλική εφημερίδα και όσοι την αναπαρήγαγαν εμφανίζουν ως το σημείο αμφισβήτησης, βρίσκεται από την τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου, είναι ελληνικό και πρόκειται για το Κτήμα Μιχαηλίδη, όπως το γνωρίζουν πολύ καλά οι κάτοικοι της περιοχής. Καλλιεργείται κανονικά κάθε χρόνο από αγρότη που το νοικιάζει απ’ τον ιδιοκτήτη του και μάλιστα ο στρατός τον βοηθάει με πλωτά του μέσα να μεταφέρει τρακτέρ και άλλα μηχανήματα για τον σκοπό αυτό. Όλα μάλιστα γίνονται χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους Τούρκους. Άλλωστε δεν είναι η μοναδική έκταση που μετά την ευθυγράμμιση του ποταμού Έβρου το 1955, επί υπουργού Δημοσίων Έργων  του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Μεντερές από την τουρκική πλευρά, βρίσκεται μετά την τουρκική όχθη, αλλά ανήκει στην Ελλάδα, αναφέρει το evrosnews.gr
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την επίμαχη έκταση που έχει ξεσπάσει ο “θόρυβος” το τελευταίο διάστημα. Βρίσκεται πιο βόρεια από το Κτήμα Μιχαηλίδη, προς το Σουφλί και πρόκειται για μια μικρή έκταση, ανήκει ξεκάθαρα στην Ελλάδα και βρίσκεται μετά την τουρκική όχθη του ποταμού. 
Τον χειμώνα που τα νερά είναι πολλά, πλημμυρίζει και δεν φαίνεται καθόλου. Σε αντίθεση με το κτήμα Μιχαηλίδη, αυτό το σημείο δεν καλλιεργείται και έτσι μοιραία εκτός από την βλάστηση φύτρωσαν δέντρα, θάμνοι και έγινε μια μικρή… ζούγκλα. Όταν τον περασμένο Μάρτιο ξέσπασε η γνωστή κρίση, με την Τουρκία να χρησιμοποιεί χιλιάδες λαθρομετανάστες βοηθώντας τους να περάσουν στην Ελλάδα, ο στρατός ξεκίνησε την αποψίλωση στο σημείο αυτό, γιατί εκεί οι διακινητές έκρυβαν όσους ήθελαν να περάσουν τη νύχτα σε ελληνικό έδαφος μέσω του ποταμού Έβρου.
Η έκταση είναι ξεκάθαρα ελληνική και οι χάρτες της google που επικαλείται η Τουρκία, σε καμιά περίπτωση δεν είναι αξιόπιστοι. Γιατί είναι χαρακτηριστικό, ότι εδάφη δείχνει ως ελληνικά εδάφη που ανήκουν στην Τουρκία σε άλλα σημεία της περιοχής αλλά βρίσκονται μετά την ελληνική όχθη του ποταμού Έβρου. Οι Τούρκοι άλλωστε αποδέχονται πως ανήκει το συγκεκριμένος μέρος στην Ελλάδα, αφού έχουν κατασκευάσει αναχώματα για τις πλημμύρες, πιο μέσα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αναγνωρίζοντας ότι η έκταση είναι ελληνική.

Οι Τούρκοι είναι στην περιοχή, αλλά όχι σε ελληνικό έδαφος

Όσο για τα δημοσιεύματα της “The Sun” και άλλων ξένων ΜΜΕ που ενδεχομένως την αναπαράγουν, αστυνομικοί και στρατιωτικοί που βρίσκονταν ή παραμένουν ακόμα στην περιοχή κάνοντας περιπολίες, διαψεύδουν ότι οι Τούρκοι έχουν εγκαταστήσει σκηνές μέσα στο ελληνικό έδαφος και έχουν εγκατασταθεί εκεί. Επειδή τα σύνορα με την Τουρκία είναι χερσαία εκεί, υπήρχε παρουσία της Στρατοφυλακής με σκηνές, από τον Μάρτιο ακόμα που ξέσπασε η γνωστή κρίση και οι ασύμμετρη απειλή με την χρησιμοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών.
Βρίσκονται λοιπόν στην περιοχή Τούρκοι Στρατοφύλακες και περιμένουν να διευθετηθεί η διαφωνία που υπάρχει, αλλά δεν έχουν “στρατοπεδεύσει” σε ελληνικό έδαφος, όπως σπεύδουν να υιοθετήσουν πολλοί και ούτε φυσικά καμιά κατάληψη ελληνικού εδάφους έχει γίνει.

 
Ξέσπασμα του Προέδρου Συνοριοφυλάκων Ελλάδος Π.Χαρέλα

Ξέσπασε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας, με αφορμή όσα ακούγονται και υιοθετούν “ελαφρά τη καρδία” ακόμα και πολιτικά κόμματα, για κατάληψη ελληνικού εδάφους από τους Τούρκους στην περιοχή Μελισσοκομείο Φερών.  
Ο κ.Χαρέλας που υπηρετεί μάλιστα ως αποσπασμένος στον Έβρο, με ανάρτηση του διαψεύδει ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο και ξεκαθαρίζει ότι οι συνάδερφοι του αστυνομικοί αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα επέτρεπαν κάτι τέτοιο και ξεκαθαρίζει ότι  οι Τούρκοι έχουν την σημαία και την σκηνή στο δικό τους έδαφος και όχι στο ελληνικό. Επίσης τονίζει ότι τα δημοσιεύματα των ξένων ΜΜΕ, όπως της σκανδαλοθηρικής αγγλικής εφημερίδας “The Sun” πέτυχαν αυτό που ήθελαν, να διχάσουν δηλαδή τους Έλληνες, στους οποίους κάποιοι προφανώς δεν συγχωρούν ότι τον Μάρτιο αντιστάθηκαν στον ‘Έβρο και δεν άφησαν την Τουρκία να πετύχει τον στόχο της.
Γράφει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Χαρέλας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων από τον Έβρο όπου υπηρετεί:
Εδώ και μέρες αυτά που συμβαίνουν στον Έβρο ή καλύτερα αυτά που καλλιεργούνται αριστερά και δεξιά για τα σύνορα και αν έχει καταληφθεί ελληνικό έδαφος από τον τούρκικο στρατό, δεν έχουν προηγούμενο. 
Αναρωτήθηκε κανείς όλες αυτές τις μέρες, που δημοσιεύονται τέτοιες ειδήσεις περί κατάληψης ελληνικού εδάφους από τα ΜΜΕ τι κάνουν εκεί οι ένστολοι και οι ένοπλες δυνάμεις ; Θα μπορούσαν οι ίδιοι άνθρωποι που πριν 50 ημέρες υπερασπίστηκαν και το τελευταίο εκατοστό στα σύνορα στον Έβρο, να παραμείνουν αδρανείς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ;
Πιστεύετε πως δεν θα αντιδρούσαμε σε μια τέτοια ενέργεια ; Πιστεύετε πως θα μέναμε απλοί παρατηρητές την ίδια ώρα που παλέψαμε με όλη μας την δύναμη για να κρατήσουμε τα σύνορα μας κλειστά πριν δύο μήνες ; Τότε που χειροκροτούσε όλη η Ελλάδα και η υποστήριξη όλων των Ελλήνων μας έδινε κουράγιο; 
Ελάτε να ρωτήσετε πως αισθάνονται αυτά τα παιδιά που περιπολούν στα όρια, νύχτα μέρα και δεν επιτρέπουν καμία ενέργεια από την απέναντι πλευρά όταν ακούν περί κατάληψης ελληνικού εδάφους ! Δεν θα το επέτρεπαν οι ίδιοι.
Εν κατακλείδι αυτό που έχει σημασία είναι να εμπιστευόμαστε τα Σώματα ασφάλειας και τις ένοπλες δυνάμεις. Έχουν δώσει όρκο για την φύλαξη της πατρίδας. Δεν είναι ούτε αστείο ούτε ευκαιριακό. Κυρίως δεν είναι επικοινωνιακό το θέμα. Καμία “Sun” δεν θα μπορούσε να ξέρει τα ελληνικά σύνορα στο “Μελισσοκομείο” και σε κάθε τέτοια περιοχή. Άλλος ήταν ο σκοπός και όπως φαίνεται …επετεύχθη. Αποτελεί ύψιστη ευθύνη η φύλαξη των συνόρων και του τελευταίου εκατοστού της πατρίδας μας. Αυτό πολλά χρόνια το κάνουν καλά οι ένοπλες δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. 
Υποστήριξη χρειαζόμαστε και εμπιστοσύνη για να κρατήσουμε την Πατρίδα μας όπως της αξίζει”.
https://www.pentapostagma.gr/