13.5.20

Παράτυποι...τουρίστες!!!

Μερικοί ...παράτυποι τουρίστες!!!

Ευαισθησίες του υπουργού δικαιοσύνης !
 Να μην αποκαλούνται οι λαθρομετανάστες, λαθρομετανάστες γιατί είναι - λέει- μειωτικό της προσωπικότητάς των !
Τότε, με την ίδια λογική, οι κακοποιοί, οι κλέφτες, οι δολοφόνοι, οι λαθρεπιβάτες οι ναρκέμποροι, οι βιαστές κ.λ.π. να μην αποκαλούνται ανάλογα με τις..ειδικότητές τους ή τις πράξεις τους, αλλά να εφευρεθεί κάποιος άλλος όρος ώστε να μη θίγεται η προσωπικότητά τους!!! Τότε σύμφωνα με την προτροπή του κ. υπουργού, να αποκαλούμε τους λάθρο "μη προσκεκλημένους τουρίστες" ή "τουρίστες θρησκευτικού τουρισμού' ή ακόμα καλύτερα παραθεριστές ξέφραγου αμπελιού

Προφανώς δεν μετρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι εισήλθαν στη χώρα ως απεσταλμένοι των τούρκων πολλοί εξ αυτών ως μεταφορείς ιών βιολογικού πολέμου που συστηματικά εφαρμόζει η Τουρκία σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό.

 Τα έλυσαν όλα τα προβλήματα της χώρας και ασχολούνται με την παραποίηση της ελληνικής γλώσσας  της οποίας η λέξις "λαθρομετανάστης" δεν είναι υβριστική αλλά υποδηλώνει ότι το άτομο το οποίο αφορά ο χαρακτηρισμός εισήλθε λαθραία στη χώρα. 
Τι θα πεί " παράτυπος μετανάστης"; Θα πεί ότι τα έγγραφα που υπέβαλε για την είσοδό του στη χώρα, ήσαν ελλιπή ή δεν συνεπληρώθησαν σωστά με αποτέλεσμα να μη τηρηθεί η τυπική διαδικασία εισόδου.  Ή εν πάσει περιπτώσει δεν τήρησε όλες τις τυπικές διαδικασίες εισόδου!  Για ποιες διαδικασίες μιλάμε; Για τις φουσκωτές βάρκες και τις ψευτοδιασώσεις ψευτοναυαγών, που έσχιζαν τις βάρκες μόνοι τους για να διασωθούν από εμάς (τα γνωστά κορόϊδα);
Που είναι η ύβρις και γιατί η επιστολή του υπουργού προκάλεσε απόφαση του ΑΠ;
________________________________________

Με αυτό το σκεπτικό, προχώρησε σε μία πρωτοφανή και καινοτόμα απόφαση ο Άρειος Πάγος, κοινοποιώντας έγγραφο μέσα από το οποίο προτρέπει αρχικά τα μέλη της εισαγγελίας, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν σε επίσημα έγγραφα και γραπτά τον όρο «λαθρομετανάστης» αφού δεν είναι δόκιμος, ενώ στιγματίζει αρνητικά το άτομο.  Παράλληλα το έγγραφο προτρέπει να υπάρξουν δράσεις για ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.
Διαβάστε αυτούσιο το περιεχόμενο του κειμένου:
«Σας διαβιβάζουμε το ανωτέρω έγγραφο του κ. υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν καταγγελίες ότι σε σωρεία εισαγγελικών εγγράφων, όταν γίνεται αναφορά σε υπήκοο τρίτης χώρας, που έχει εισέλθει στο ελληνικό έδαφος χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, χρησιμοποιείται ο όρος «λαθρομετανάστης».
Σωστά επισημαίνεται από τον κ. υπουργό, ότι ο όρος αυτός, εκτός του ότι δεν είναι δόκιμος, μπορεί να είναι και μειωτικός για την προσωπικότητα του ατόμου και βεβαίως, δεν συναντάται στην ελληνική νομοθεσία, όπου γίνεται λόγος για «παράνομη είσοδο στη χώρα».
Αποτελεί υποχρέωσή μας, εμείς πρώτοι να διαπαιδαγωγήσουμε με την ορθή χρήση των νομικών όρων στη διατύπωση των εγγράφων μας, την ελληνική κοινωνία, για να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσιστικής βίας. Επομένως, παρακαλούμε να εξαλειφθεί στο μέλλον από τα υπηρεσιακά έγγραφα η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» και να χρησιμοποιούνται οι όροι: «παράτυπα εισερχόμενα στη χώρα άτομα», «πρόσφυγες», «μετανάστες», «οικονομικοί μετανάστες», «αιτούντες άσυλο».
Επίσης, παρακαλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλία και δράσεις, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία στην Περιφέρεια σας και, κυρίως, με τις δικές σας άμεσες ενέργειες. να κινητοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί καθώς και άλλοι φορείς, που ασχολούνται πρωτίστως με ανηλίκους, ώστε, με την ενημέρωσή τους, να γίνει ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας και να αποτραπεί η χρήση μειωτικών, για τη προσωπικότητα των ανθρώπων, χαρακτηρισμών και λέξεων.
Με αυτόν τον τρόπο, θα συμβάλουμε όλοι στην εξάλειψη φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού”. Eπίσης τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί έγγραφo που βλέπετε παρακάτω μιας εισαγγελέας που αποφασίζει κατόπιν εντολής του πολιτικού της προϊσταμένου να στείλει ένα έγγραφο στους Διευθυντές Α’ και Β’ Βαθμίδας στον Πειραιά και τον αρχισυντάκτη ενός εντύπου, ‘παρακαλώντας’ να μη χρησιμοποιούν τον όρο ‘λαθρομετανάστης’ για όσους εισέρχονται παρανόμως στην Ελλάδα.