5.5.20

Φωτιά σε ουρανοξύστες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα [εικόνες & βίντεο]


Στις φλόγες παραδόθηκαν τουλάχιστον δύο ουρανοξύστες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως πολυκατοικίες ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για θύματα.

Η φωτιά ξέσπασε αργά χθες το βράδυ σε ένα ουρανοξύστη που βρίσκεται στο εμιράτο Ατζμάν, βόρεια της πρωτεύουσας Ντουμπάι, και γρήγορα εξαπλώθηκε και στον διπλανό του. Τα δύο κτίρια ανήκουν σε οικιστικό συγκρότημα που περιλαμβάνει 12 ουρανοξύστες οι οποίοι συνολικά διαθέτουν περισσότερα από 3.000 διαμερίσματα.


Εικόνες και βίντεο που ανέβηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν τις φλόγες να γλύφουν στην κυριολεξία το κτίριο, ενώ φλεγόμενα κομμάτια πέφτουν στο έδαφος.





Αμέσως ο υπουργός Εσωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έσπευσε στο σημείο για συντονίσει τις ενέργειες.

Πάντως αμέσως μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις οικίες τους, ενώ οι περαστικοί κοιτούσαν από απόσταση τα κτίρια να φλέγονται.

https://www.iefimerida.gr/




Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πρόκειται για την τρίτη μεγάλη φωτιά σε ουρανοξύστη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που ξεσπά σε διάστημα περίπου ενός έτους και έρχεται λιγότερο από τρεις μήνες μετά την μεγάλη φωτιά που σάρωσε το 63ωροφο Address Downtown Dubai, ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία στο Ντουμπάι, που βρίσκεται δίπλα στο Burj Khalifa, το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο.

Οι ειδικοί για την ασφάλεια κτιρίων αποδίδουν την έξαρση των πυρκαγιών σε ένα υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως για την κάλυψη των κτιρίων.

Όπως σημειώνει η Telegraph ορισμένα πάνελ που χρησιμοποιούνται σε κτίρια στα Εμιράτα περιέχουν ένα εύφλεκτο πυρήνα που από την στιγμή που καεί αναφλέγεται γρήγορα. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί αν όντως οι ουρανοξύστες ήταν καλυμμένοι με τα συγκεκριμένα πάνελ αν και εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν τονουρανοξύστη να καίγεται με τον ίδιο τρόπο.
Πηγή: iefimerida.gr