12.5.20

Ραγδαία άνοδος της θερμοκρασίας - Θερμή «εισβολή» με 40άρια και αφρικανική σκόνη

Το πρώτο κύμα καύσωνα ξεκινά για τα καλά, καθώς ο καιρός σήμερα αναμένεται αίθριος, με την θερμοκρασία να φτάνει τους 33 βαθμούς Κελσίου.
Τις επόμενες ημέρες μάλιστα αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο ακόμη και για 40αρια το επόμενο διάστημα, κατά τόπους.
Για σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, με την ορατότητα να είναι περιορισμένη ωστόσο κατά τόπους στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίου θα πνέουν τοπικά ως και 7 μποφόρ, ευνοώντας την πιθανότητα μεταφοράς αφρικανικής σκόνης. Από το βράδυ αναμένεται εξασθένηση των ανέμων.

Η πρόγνωση του καιρού


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ


Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα νότια. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα νότια. Ανεμοι: Στα βόρεια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 32 και κατά τόπους στη Θεσσαλία 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ


Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη τοπικά 3 με 5 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ


Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ


Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Σαρωνικό έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

https://www.pentapostagma.gr/