6.3.20

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η μεγαλύτερη ασύμμετρη απειλή


06/03/2020
Γράφει 
η Σοφία Βούλτεψη
«Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε το θέμα ως θέμα ασύμμετρης εισβολής και απειλής, πρέπει να ξέρετε ότι οι εισβολείς δεν είναι παρά ταλαιπωρημένοι και ευάλωτοι άνθρωποι, οικογένειες με μωρά παιδιά και αυτές οι ανοησίες ας μείνουν μόνο στα λόγια, γιατί αν δεν μείνουν στα λόγια και ξεφύγουν και στην πράξη, θα έχουμε και άλλα δυστυχήματα και πνιγμούς αθώων ανθρώπων, όπως αυτό το περιστατικό που είδαμε λίγες μέρες πριν έξω από την Κω.
Τι ακριβώς μας λέτε σήμερα -και το λέγατε και παλιότερα- που δεν κάθεστε στην καρέκλα της Αντιπολίτευσης, αλλά έχετε την ευθύνη της διαχείρισης; Πώς ακριβώς θα φυλάξετε τα θαλάσσια σύνορα;
Το Δίκαιο της Θάλασσας θα το εφαρμόσετε; Το Διεθνές Δίκαιο θα το εφαρμόσετε; Τι ακριβώς θα κάνετε; Πείτε μας να ξέρουμε κι εμείς.
Εγώ μίλησα για τις τετρακόσιες τριάντα χιλιάδες διασώσεις που έκανε το Ελληνικό Λιμενικό και είναι η τιμή μας, το καμάρι μας και υπερηφάνεια μας που σώσαμε τετρακόσιες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Εσείς τι ακριβώς θα κάνετε; Θέλετε να κάνετε δύσκολη τη ζωή στους αιτούντες άσυλο. Τους βάζετε ένα σωρό διαδικαστικά εμπόδια. Μετατρέπετε την κράτησή τους από έσχατο μέτρο σε κανόνα, την πάτε στους 18 μήνες, δίνετε τη δυνατότητα ακόμα και για 36μηνη κράτηση. Μα έτσι σκοπεύετε να λύσετε το πρόβλημα; Με ακροδεξιές κουτοπονηριές, με εθνικιστικά ψεύδη και δεξιά καταστολή δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα... Κανένας Όρμπαν, κανένας Σαλβίνι, κανένας Μητσοτάκης δεν μπορεί να εμποδίσει τον άνθρωπο που πίσω του έχει φωτιά, σπαθί, πόλεμο».
(31 Οκτωβρίου 2019, απόσπασμα από την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή για το νομοσχέδιο περί Διεθνούς Προστασίας)
Σήμερα, που η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πιο σοβαρή ασύμμετρη απειλή: Πολυήμερη πολιορκία της χώρας, απόπειρα εισβολής από ξηράς και θαλάσσης, ένας δι’ αντιπροσώπων πόλεμος που έχει επίσημα κηρύξει η Τουρκία, η (πολύ πρόσφατη) αυτή ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή δεν αποκτά απλά μοναδική επικαιρότητα. Αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την μεγαλύτερη ασύμμετρη απειλή για τη χώρα.
Τι μας είπε ο κ. Τσίπρας τον περασμένο Οκτώβριο; Μας είπε πως είναι ανοησίες τα περί ασύμμετρης απειλής, διότι έχουμε να κάνουμε με ταλαιπωρημένους ανθρώπους. Ούτε που του πέρασε αυτού του τρισμέγιστου πολιτικού άνδρα (ή μήπως του πέρασε αλλά αυτός είναι ο σκοπός του;) ότι αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους τους χρησιμοποιεί η Τουρκία. Και ούτε ήταν σε θέση να προβλέψει (τόσο τρισμέγιστος είναι) ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιούσε ξανά το όπλο που ο ίδιος του έβαλε στο χέρι.
Καταλάβατε; Καταλάβατε πόσο αμετανόητοι είναι μέχρι την τελευταία στιγμή;
Υψώνουν τείχος προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ
Αυτά για όσους μόλις πάμε να ανοίξουμε το στόμα μας για να θυμίσουμε τη διαχρονικά διαλυτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ορμάνε να μας λογοκρίνουν, μας μαλώνουν επειδή τάχα μιλάμε για το παρελθόν, ότι τάχα έγιναν εκλογές και άλλα τέτοια.
Πρόκειται για μια συντονισμένη και απόλυτα συγχρονισμένη προπαγανδιστική εκστρατεία που μας καλεί τον τελευταίο καιρό – ακόμη και τούτες τις κρίσιμες ώρες – να μην ασχολούμεθα με το παρελθόν, να μην θυμίζουμε τι έγινε το 2015, να μην αναφερόμαστε στις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ περί ανοιχτών συνόρων και κατά της δράσης της Frontex και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων φύλαξης συνόρων, να μην υπογραμμίζουμε ότι το εργαλείο στα χέρια του Ερντογάν το έδωσε ο Τσίπρας και η παρέα του.
Ακόμη και τούτη την ώρα του εθνικού συναγερμού, σε μια άσκηση δήθεν ίσων αποστάσεων, ένα προστατευτικό τείχος λήθης ορθώνεται μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η επιχείρηση σωτηρίας ενός κόμματος που διέλυσε τη χώρα και την έφερε επανειλημμένα στο χείλος της καταστροφής – οικονομικής και υπαρξιακής – συνεχίζεται κανονικά.
Το υπόγειο σύνθημα είναι ξεκάθαρο: Ας διαλυθεί η Ελλάδα, αρκεί να μην διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που με τον πιο ασύμμετρο τρόπο έκλεισε τις τράπεζες και έφερε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην Ελλάδα.
Αν δεν τους αρέσουν τα παλιά, ιδού και τα καινούργια
Αν, λοιπόν, δεν τους αρέσουν τα παλιά, υπάρχουν και τα καινούργια: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σταμάτησε ποτέ να υπερασπίζεται την καταστροφική πολιτική του. Μάχη έδωσαν στη Βουλή για να μην περάσει ο νέος νόμος για το άσυλο, μάχη για να μην ψηφιστεί ο θεσμός του εθνικού συντονιστή για το μεταναστευτικό, μάχη για να μην περάσει ο νόμος για τις ΜΚΟ. Ακόμη και τώρα η νεολαία τους κυκλοφορεί αφίσες καλώντας την κυβέρνηση να αφήσει αφύλαχτα τα σύνορα. Ενημερώνοντάς μας ότι… με τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!
Μάχη έδωσαν και για να μην δημιουργηθούν κλειστές δομές ακόμη και για τους παραβατικούς. Και κάγχαζαν από τις πολυθρόνες τους παρακολουθώντας τον ξυλοδαρμό των ανδρών των ΜΑΤ στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους στη Λέσβο.
Και βέβαια, έχουν από την αρχή ευθυγραμμιστεί με την διεθνή προσπάθεια υπεράσπισης της Τουρκίας, την οποία χαϊδολογούν και ταΐζουν συνεχώς με χρήματα.
Και όχι μόνο αυτό: Ο κ. Τσίπρας έχει συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας!
Απίστευτο; Και όμως! Αλλά πέρασε κι’ αυτό απαρατήρητο, μπας και πάθει κανένα κακό ο ΣΥΡΙΖΑ και σταματήσει να βλάπτει την Ελλάδα.
Η προπαγάνδα, διεθνής και εγχώρια, παρουσιάζει την Τουρκία ως θύμα του πολέμου στη Συρία. Έχουν εξισώσει το θύμα με τον θύτη και κλείνουν τα μάτια μπροστά στο γεγονός ότι η Τουρκία πολεμάει στην Συρία και προκαλεί θύματα και πρόσφυγες.
Μ’ αυτήν την παραπλανητική άποψη είχε απόλυτα συγχρονιστεί ο κ. Τσίπρας, που τον Νοέμβριο του 2015, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, συμφώνησε με τον Νταβούτογλου ότι οι δύο χώρες είναι θύματα των επεμβάσεων στη Συρία. Ενώ γνώριζε πολύ καλά πως η Ελλάδα δεν έχει επέμβει ούτε στην Συρία ούτε σε καμιά άλλη χώρα, ενώ η Τουρκία επεμβαίνει παντού.
Στις συνόδους και στις διασκέψεις όπου βολτάριζε, ο κ. Τσίπρας δεν είπε ποτέ πως η Τουρκία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όσα συμβαίνουν και πρέπει να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών της, πληρώνοντας το τίμημα και φιλοξενώντας τους πρόσφυγες.
Τους πληρώνουμε κι’ από πάνω
Έτσι, εντελώς απαρατήρητο έχει περάσει το γεγονός ότι η Ελλάδα… συμμετέχει στα κονδύλια που προσφέρονται στην Τουρκία για τα έξοδα των προσφύγων που φιλοξενεί (αφού προηγουμένως τους κατέστησε πρόσφυγες).
Στις 3 Φεβρουαρίου 2016, οι χώρες της ΕΕ ενέκριναν την παροχή της οικονομικής βοήθειας των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία, προκειμένου να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη. Όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Συμβουλίου, η βοήθεια αυτή «θα παρασχεθεί απευθείας στους πρόσφυγες, για την παροχή παιδείας, υγειονομικών υπηρεσιών και τροφίμων».
Πρόκειται για 1 δις ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και 2 δις ευρώ από τις συνεισφορές των κρατών-μελών. Και η συμμετοχή της Ελλάδας υπολογίστηκε στα 25,1 εκ ευρώ.
Ο κ. Τσίπρας, που θα έσχιζε τα μνημόνια και θρηνούσε για την οικονομική καταστροφή των Ελλήνων, είχε δεχθεί να πληρώνει η καθημαγμένη Ελλάδα την Τουρκία, για να συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Τουρκία!
Αλλά τι να πρωτοθυμηθούμε πια;
Το… παράσημο από τον Τσαβούσογλου
Να θυμηθούμε ότι μόλις τώρα, στις 20 Φεβρουαρίου – για να μην… μιλάμε για τα παλιά και μας μαλώνουν και οι υπερασπιστές του ΣΥΡΙΖΑ – ο Τσίπρας είχε νιώσει κολακευμένος με τις δηλώσεις Τσαβούσογλου στο TRT Haber, όταν είπε πως «μέχρι την κυβέρνηση του Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά.  Στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά. Με τη νέα κυβέρνηση ξεκινήσαμε επαφές για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες»;
Τι είχε πει τότε ο Τσίπρας με ανάρτηση του στο Facebook; Το εξής αδιανόητο:
«Τώρα, ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι "όλα ήταν καλά και τα βρίσκαμε με τις ελληνικές κυβερνήσεις" στη μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου, μέχρι που ήρθε ο Τσίπρας που "είναι υπερβολικά πατριώτης", πως να το εκλάβω; Ως προσβολή ή ως παράσημο;».
Αυτά είπε ο άνθρωπος! Έσπευσε δηλαδή να υιοθετήσει τα λεγόμενα του Τσαβούσογλου, που τώρα αποδεικνύεται ότι σκόπιμα ελέχθησαν, επειδή οι Τούρκοι προετοίμαζαν την εισβολή και ήθελαν να προπαγανδίσουν στην Ελλάδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ήταν αδιάλλακτοι και πατριώτες, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη.
Αυτό το παράσημο-προσβολή αποδέχθηκε ο κ. Τσίπρας από τους Τούρκους, λίγο πριν αυτοί εξαπολύσουν τους πρόσφυγες στα σύνορά μας…