12.2.20

Προς γενικευμένη τουρκο-συριακή σύρραξη - Δαμασκός σε Άγκυρα: «θυμηθείτε τι πάθατε τις τελευταίες ημέρες»


Σε ευθεία απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν και στις δηλώσεις του ότι «θα κτυπήσει παντού τον συριακό Στρατό», προχώρησε ο Δαμασκός με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγη ώρα.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας απατώντας στον Ερντογάν για νέα κτυπήματα του τουρκικού Στρατού σημείωσε:

«Ας θυμηθεί η Άγκυρα τι έπαθε τις τελευταίες ημέρες στην βόρεια Συρία και τα οδυνηρά πλήγματα που αυτή υπέστη. Συνιστούμε στον αρχηγό του τουρκικού καθεστώτος  αυτοσυγκράτηση για να μην βρεθεί ξανά σε δύσκολη θέση», σημείωσε ο εκπρόσωπος της συριακής κυβέρνησης για να συμπληρώσει:
 «Οι δηλώσεις που έκανε ο  αρχηγός του τουρκικού καθεστώτος Ρ.Τ. Ερντογάν ήταν δηλώσεις άδειες, κενές και άθλιες, οι οποίες δεν μπορεί παρά να προέρχονται από ένα πρόσωπο που έχει αποσυνδεθεί πλήρως από την πραγματικότητα», μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο πηγή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών.
Την ίδια ώρα στην βόρεια Συρία η κατάσταση θυμίζει ανοικτή και γενικευμένη σύγκρουση με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσσαντ να είναι αποφασισμένος να τελειώνει μια καλή με τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους μισθοφόρους της Άγκυρας.
Μετά από σχεδόν 7 χρόνια μαχών οι συριακές δυνάμεις κατέλαβαν ένα στρατηγικό τομέα στην νοτιοδυτική Ιντλίμπ που ήταν στο στόχαστρο για χρόνια.
Πρόκειται για τον τομέα ο οποίος είναι γνωστός ως Rashiddeen 4 και που κατελήφθη για πρώτη  φορά από το 2013.
pronews