25.2.20

Σφοδρές μάχες μεταξύ πολιτών & αστυνομικών δυνάμεων σε Χίο & Λέσβο: «Δεν θα περάσουν» δηλώνουν οι κάτοικοι


Σφοδρές μάχες γίνονται αυτή τη στιγμή μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων στη θέση Καράβα Μανταμάδου στην Λέσβο στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση Καβακλή, όπου και έχει σχεδιαστεί από την κυβέρνηση η δημιουργία της νέας δομής για αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες.

Με οδοφράγματα, μπλόκα από κορμούς δέντρων επιχειρούν οι κάτοικοι του Βροντάδου Χίου να αντισταθούν στην επέλαση των δυνάμεων των ΜΑΤ που απέστειλε στη Χίο η κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις για τη δημιουργία νέας δομής.



Το κλίμα και στα δύο νησιά είναι πολεμικό και δεν διαφέρει σε τίποτα η προσπάθεια των πολιτών από αυτή που θα έκαναν αν αντιμετώπιζαν εχθρική εισβολή.
Οι κάτοικοι τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο απέναντι στα ΜΑΤ.



Στην Λέσβο ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν συγκεντρωθεί και στην άλλη άκρη του δρόμου που οδηγεί στο Καβακλή, στη θέση Διαβολόρεμα.
Νωρίτερα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης κατά την αποβίβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων από την Αθήνα.
Την ίδια ώρα μεγάλες ταραχές έλαβαν χώρα και στην Χίο. 
Με μια λιτή ανακοίνωση το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενημερώνει για το τι έγινε στα λιμάνια της Μυτιλήνης και της Χίου και προκαλεί εντύπωση η αναφορά περί «συνοδείας σε μηχανήματα και προσωπικό για να ξεκινήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες».
Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου: 
«Tις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αποβιβάστηκαν στα λιμάνια της Μυτιλήνης και των Μεστών Χίου μηχανήματα έργων, για την έναρξη εργασιών κατασκευής των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων κράτησης.
Αστυνομικές δυνάμεις συνοδεύουν τα μηχανήματα και το προσωπικό, προκειμένου να ξεκινήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες.
«Είναι απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε υλοποίηση των κλειστών δομών. Ζητάμε από τις τοπικές κοινωνίες να αντιληφθούν ότι είναι πρός όφελός τους αλλά και της χώρας η κατασκευή κλειστών δομών.
Είναι καλύτερα να υπάρχουν κλειστές δομές στις οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως ο κορωνοϊός. Το προσωπικό κατευθύνεται στις περιοχές των δύο νησιών για να ξεκινήσουν τα έργα, υπάρχουν κάποιες μικρές αντιδράσεις» δήλωσε λίγο πριν τις 6 το πρωί στο OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
«Η συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων το βράδυ δεν τιμά την κυβέρνηση απέναντι στους νησιώτες. Να επικρατήσει σωφροσύνη, ας σώσουν έστω και την τελευταία στιγμή τα προσχήματα οι κυβερνώντες» δήλωσε πριν από λίγο σε ραδιοφωνικό σταθμό ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, ο οποίος σημειώνεται ότι έχει εκλεγεί με τη ΝΔ.
pronews.gr