4.1.20

Διάγγελμα Τραμπ: Ούτε βήμα πίσω…. ο Σουλεϊμανί ήταν ο “απόλυτος” τρομοκράτης

Δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψει ο Mr Trump σε άλλον, να είναι αυτός ο "απόλυτος τρομοκράτης"!
Juan
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα το βράδυ της Παρασκευής και υπεραμύνθηκε των ενεργειών του λέγοντας χαρακτηριστικά πως σκότωσε τον Ιρανό υποστράτηγο, για να σταματήσει έναν πόλεμο και όχι για να ξεκινήσει έναν καινούργιο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL
«Ο Σουλεϊμανί είχε πάθος με τον θάνατο αθώων ανθρώπων. Οι επιθέσεις του επηρέασαν κόσμο μέχρι το Νέο Δελχί και το Λονδίνο. Επωφελούμαστε τώρα που γνωρίζουμε ότι η τρομοκρατική δράση του έλαβε τέλος. Δεν ξεκινάμε πόλεμο». Ο Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε ανυποχώρητος συμπληρώνοντας πως:
«Θα βρούμε τους εχθρούς της Αμερικής και θα τους εξοντώσουμε». «Ως Πρόεδρος των ΗΠΑ έχω ύψιστο καθήκον την υπεράσπιση του Έθνους και των πολιτών του. Υπό τις οδηγίες μου, χθες το βράδυ ο αμερικανικός στρατός σκότωσε τον νούμερο ένα τρομοκράτη οπουδήποτε στον κόσμο Κασέμ Σουλεϊμανί ο οποίος ετοίμαζε επιθέσεις σε Αμερικανούς διπλωμάτες και στρατιώτες», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ.
«Ο Σουλεϊμανί είχε πάθος με τον θάνατο αθώων ανθρώπων. Οι επιθέσεις του επηρεάσαν κόσμο μέχρι το Νέο Δελχί και το Λονδίνο. Επωφελούμαστε τώρα που γνωρίζουμε ότι η τρομοκρατική δράση του έλαβε τέλος. Δεν ξεκινάμε πόλεμο», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι ανοιχτός να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί αναφορικά με το Ιράν.
Δημοκρατικοί: Καμία εξουσιοδότηση στον Ντ. Τραμπ
«Ο πρόεδρος Τραμπ δεν έχει την εξουσιοδότηση για ένα πόλεμο με το Ιράν», χωρίς να λάβει την έγκριση του Κογκρέσου, τόνισε ο ηγέτης των Δημοκρατικών στην Γερουσία, Τσακ Σούμερ, μετά τη σημερινή δολοφονία του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ.
Παράλληλα, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία σημείωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα έπρεπε να είχε πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με ανώτατους ηγέτες του Κογκρέσου πριν οι ΗΠΑ σκοτώσουν τον Κ. Σουλεϊμανί.
«Είναι η άποψή μου ότι ο πρόεδρος δεν έχει την εξουσιοδότηση για ένα πόλεμο με το Ιράν», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος από το βήμα της ολομέλειας της Γερουσίας προσθέτοντας ότι «αν σχεδιάζει μια μεγάλη αύξηση στρατευμάτων, και δυνητικά εχθρικών, για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση θα χρειαστεί έγκριση από το Κογκρέσο και την έγκριση από τον αμερικανικό λαό».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, τον Μιτς ΜακΚόνελ, η κυβέρνηση Τραμπ θα ενημερώσει αργότερα σήμερα την ηγεσία του Κογκρέσου για την επιχείρηση εναντίον του Σουλεϊμανί. Πιθανότατα θα ακολουθήσει μια απόρρητη ενημέρωση όλων των γερουσιαστών την επόμενη εβδομάδα.
https://www.defence-point.gr/