13.1.20

Η κοπή της Βασιλόπιτας της Π.Ο.Ε.Δ και της Λ.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης. (Φωτογραφίες)


Έγινε το Σάββατο στην Λ.Α.Φ.Θ. με λαμπρότητα και μεγάλη επιτυχία, η κοπή της Βασιλόπιτας της Π.Ο.Ε.Δ και της Λ.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης.

Μέχρι να αρχίσει η εκδήλωση η καταπληκτική Ορχήστρα τη Σ.Ο.Ν. Ε. έπαιζε κλασικά κομμάτια, πράγμα που ενθουσίασε τους καλεσμένους.



 Η  Ειρήνη Τράγκεβα και το πρώτο βιολί  Δημήτριος Ποζίδης, με τις όμορφες μελωδίες  και ο τεχνικός – πιανίστας κ. Γιάννης Μεβουλιώτης, που επιμελήθηκε της εγκαταστάσεως 
 έδωσαν "άλλο χρώμα" στην όλη μεγαλειώδη εκδήλωση που ξεκίνησε με το καλωσόρισμα και τον χαιρετισμό του Γ.Γ. κ. Μελαχροινού Κων/νου, ο οποίος έδωσε  στη συνέχεια το λόγο στον Προέδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων κ. Γεωργάκη Δημήτριο, Συν/ρχη ε.α. , που έκανε τις τοποθετήσεις του και όλες τις προσφωνήσεις και την διαδικασία με τους εκλεκτούς καλεσμένους (που μπορείτε να τους δείτε στις ανακοινώσεις, που έχουν δημοσιευθεί στο F.B. της Π.Ο.Ε.Δ.)

Μετά τις προσφωνήσεις – αντιφωνήσεις, χαιρετισμούς από τους παριστάμενους  επισήμους, και εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, έγιναν οι Βραβεύσεις από την   ΠΟΕΔ με την απονομή πλακετών στους κ. κ. Βαγιωνά Γεώργιο Βουλευτή Χαλκιδικής, στον κ. Καλφέλη Στυλιανό Στρατηγό ε.α. στον Έφεδρο Λοχία Αλεξιπτωτιστη κ.Ευστράτιο Τερζή και επιδόθηκαν οι πτέρυγες ( Πουλάδες ) σε όλους τους Αλεξιπτωτιστές που παρακολούθησαν τα σχολεία του 2019. 


Έγινε δε ειδικός και πολύ συγκινητικός λόγος, στον 101 χρόνων Ιερολοχίτη Στρατηγό κ. Αγραφιώτη Σωτήριο, ο οποίος επέδωσε την πλακέτα στον κ. Τερζή σε μια πολύ συγκινητική στιγμή!

Κατόπιν τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Λ.Ε.Κ.Θ  κ.Νικόλαος

Ρούσσης, που αφού χαιρέτισε και ευχαρίστησε με την σειρά του τους παριστάμενους, αναφέρθηκε στις δράσεις της Λέσχης και βράβευσε τους τρεις Στρατηγούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , κ.κ. Ευάγγελο Σταμίγκο, Χρήστο Πετανίδη και Χαράλαμπο Παντζαρτζή, που ήταν έφεδροι Αξ/κοί των Καταδρομών και μέλη της ΛΕΚ.

Κατόπιν ο Δ/ντής και μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος κ. Ευλαγγελος Αραμπατζής
παρουσίασε σε πρώτη Πανελλήνια εμφάνιση, τον υπερταλαντούχο 16χρονο τραγουδιστή κλασικού τραγουδιού, Δημήτριο Χατζίδη, που καθήλωσε τους υπερ-τετρακόσιους καλεσμένους, με το 
« Όμορφη πόλη », αποσπώντας τα θυελλώδη χειροκροτήματα όλων και τις επευφημίες τους.

Στην συνέχεια έγινε ο αγιασμός, από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη κ. Σιλουανό Τατσιάδη, εκπρόσωπο του Παναγιότατου μητροπολίτου μας κ.κ. Ανθίμου και ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας . 

Τελειώνοντας η σοπράνο - σολίστ κ. Ελενα Τιτίρλα Μεβουλιώτη, και ο Δημήτρης Χατζίδης, μαζί με όλους τους παρισταμένους, έψαλλαν τον Εθνικό μας ύμνο.

 Εντύπωση προκάλεσε αφ ενός  η εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση κόσμου που κυριολεκτικά κατέκλυσε την πολύ μεγάλη αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, σε τέτοιο βαθμό που υπήρξε και μεγάλος αριθμός ορθίων ατόμων και αφ ετέρου η τέλεια οργάνωση της όλης εκδηλώσεως που σαφώς είναι  έργο της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων,Θεσσαλονίκης του Προέδρου της κ. Νίκου Ρούσση, του Δ.Σ και των μελών της.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση: