23.10.19

Η Αμερικανική Αεροπορία ανέπτυξε κράμα μετάλλων 50% ισχυρότερο του κοινού ατσαλιού


Το ερευνητικό εργαστήριο της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας AFRL (US Air Force Research Lab) ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε το κράμα μετάλλων «USAF-96», με βάση το ατσάλι, το οποίο είναι 50% ισχυρότερου του κοινού ατσαλιού. Η χρήση ενδείκνυται για την παραγωγή βομβών καταστροφή καλά προστατευμένων στόχων, πυρομαχικών αρμάτων μάχης κ.ά. Το «USAF-96» ανέπτυξε ο Dr. Rachel Ann Abrahams, της Διεύθυνσης Πυρομαχικών του AFRL, όπως αναφέρει το «techlinkcenter.org».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα techlinkcenter.org»: «Το κράμα μετάλλων, όταν επεξεργάζεται θερμικά, σύμφωνα με την πατέντα του AFRL, έχει απόλυτη αντοχή έντασης 245 KSI, αποδίδει ισχύς 0,2% αντιστάθμιση 187 KSI, επιμήκυνση σε βλάβη 13% και αντοχή στην κρούση, όπως μετρήθηκε με δοκιμή Charpy V στους -40° C στα 30 ftlb». Το κράμα παρουσίασε σκληρότητα και ανθεκτικότητα ακόμα και στους – 40°C, ακόμα και σε επιφάνεια πάχους 10 εκατοστών, κάτι που το καθιστά ιδανικό και για εμπορική χρήση, για παράδειγμα στις κατασκευές και την αυτοκινητοβιομηχανία.
Επίσης το «USAF-96» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ανταλλακτικών με την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ανταλλακτικών αρμάτων μάχης, μειώνοντας έτσι   το χρόνο και το κόστος επισκευής και συντήρησης.
https://defencereview.gr