12.6.19

Η επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. για την ληστεία και τις συλλήψεις στο ΑΧΕΠΑ


Στην άμεση σύλληψη των δραστών οι οποίοι αποπειράθηκαν να ληστέψουν χρηματαποστολή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, προχώρησαν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας προς τους δημοσιογράφους, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δύο Έλληνες άνδρες, 41 και 35 ετών και μία 39 Ελληνίδα.
Οι έρευνες συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr, ο ένας εκ των δύο δραστών της απόπειρας ληστείας είναι ο γνωστός αναρχικός, Κώστας Σακκάς. Στο παρελθόν είχε προφυλακιστεί για τριάντα μήνες. Είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2010 στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, από ομάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ, την στιγμή που εξέρχονταν από ενοικιαζόμενη αποθήκη, στην οποία βρέθηκε οπλισμός. Και ο δεύτερος δράστης έχει απασχολήσει την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Οι αρχές το τελευταίο διάστημα γνώριζαν ότι οι δύο άντρες επικοινωνούσαν μεταξύ τους.
________________________________________________

Στην άμεση σύλληψη των δύο δραστών οι οποίοι αποπειράθηκαν να ληστέψουν χρηματαποστολή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, προχώρησαν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Όλα συνέβησαν περίπου στις 12.00, όταν δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους ακινητοποίησαν υπαλλήλους της εταιρείας security που μετέφεραν χρήματα για εφοδιασμό ΑΤΜ.
Με την απειλή όπλων, οι δράστες άρπαξαν το ένα από τα δύο βαλιτσάκια που κουβαλούσαν οι υπαλλήλοι και κινούμενοι εντός του νοσοκομείου έφτασαν στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε ΙΧ προκειμένου να τραπούν σε φυγή. Άμεσα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival.gr, οι δράστες φέρονται να γνώριζαν τη μεταφορά του μεγάλου χρηματικού ποσού προς το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης του νοσοκομείου, καθώς σήμερα γίνεται η παραλαβή της μισθοδοσίας από το προσωπικό.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Thestival.gr, ειδική υπηρεσία της Αστυνομίας γνώριζε ότι τα δυο άτομα είχαν σχεδιάσει τη συγκεκριμένη ληστεία. Αστυνομικοί από την Αθήνα παρακολουθούσαν τη δράση των δυο ατόμων και γι αυτό το λόγο τους συνέλαβαν αμέσως.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο ένας από τους δράστες παρίστανε τον γιατρό και φορούσε ιατρική ποδιά ενώ ο δεύτερος παρίστανε τον ασθενή.
ssa.jpg
syl-2.jpg
http://www.thestival.gr