22.3.19

«Μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα»


του Στέλιου Παπαθεμελή*

 Ο πεφυσιωμένος εξ ανατολών κομπαστής υπεραίρεται ευκαίρως, ακαίρως για την αριθμητική – ποσοτική υπεροχή της χώρας του απέναντί μας. Για να μας προκαλέσει ο πανάθλιος δεσμεύει με παράνομη navtex για άσκηση ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου το Αιγαίο ανάμεσα Ρόδο και Καστελόριζο.
 Ο Ελληνισμός ωστόσο το ξέρει ανέκαθεν ότι «η μεγαλοσύνη στα έθνη // δεν μετριέται με το στρέμμα. // Με της καρδιάς το πύρωμα // μετριέται και με το αίμα»(Κ. Παλαμάς). 
Εκφωνώντας ο ίδιος ποιητής τον πανηγυρικό της επετείου την 25/3/1928 στην Ακαδημία Αθηνών δανείζεται από τον τελευταίο λόγο του Σπυρίδωνος Τρικούπη τα ακόλουθα:

 «Εορτάζοντες οι Πανέλληνες την Εικοστήν Πέμπτην Μαρτίου δύνανται να λέγωσιν υπερηφάνως: “Αύτη η ημέρα ην εποίησεν ο Κύριος”. Ναι Θεού ποίημα είναι η Εικοστή Πέμπτη Μαρτίου»!

 Η Τουρκία υπήρξε και εξακολουθεί με ιδιαίτερη έμφαση σήμερα να είναι ο θανάσιμος εχθρός τού Ελληνισμού. Ο ξιπασμένος νεοοθωμανός ακονίζει τα δόντια του και πότε απειλεί με φέρετρα όσους αμφισβητούν την κυριαρχία του στην Κωνσταντινούπολη και πότε γρυλλίζει να ρίξει τους «γκιαούρηδες στη θάλασσα της Σμύρνης»!... Να (ανα)βιώσουμε το μέγα θαύμα του ’21. Τότε που, όπως έγγραψε ο Καζαντζάκης, «Η πιο στοιχειώδης λογική αντιστάθηκε στην άγια τούτη παραφροσύνη.
 Πώς μια χούφτα άνθρωποι ξαρμάτωτοι, πεινασμένοι, ανοργάνωτοι μέσα σε μια Ευρώπη λυσσαλέα αντιδραστική, μπορούσαν να σηκώσουν κεφάλι και να ελπίσουν ελευθερία». Το αποφάσισαν, το επεχείρησαν, το κατάφεραν! 
Με αντίτιμο βαρύ φόρο αίματος ξανακέρδισαν την ελευθερία τους. Όπως εν σοφία αποφαίνεται ο Γέρος τού Μοριά «συνέβη εις την ελληνική φυλή ό,τι συμβαίνει την νύκτα εις τον κόσμο, που η ώρα η πλέον σκοτεινή είναι η ώρα που σιμώνει το φως της ημέρας»! Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε προχθές με ψήφους 370 υπέρ, 109 κατά και 143 αποχές την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. 
Ταυτόχρονα κάλεσε την Τουρκία να εντείνει τις προσπάθειες για επίλυση όλων των διαφορών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και στο πλαίσιο καλής γειτονίας, καταδικάζοντας τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και των θαλάσσιων υδάτων της Ελλάδας και τονίζοντας την ανάγκη άρσης τού casus belli. 
Ειδική μνεία γίνεται για την Αγία Σοφία και εκφράζεται η αντίθεση των Ευρωβουλευτών σε κάθε ιδέα αλλοίωσης της φυσιογνωμίας της ως ιστορικοθρησκευτικού μνημείου και της μετατροπής της σε τζαμί. Το ψήφισμα καλεί την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματα Kατοχής από την Κύπρο, να παραδώσει στα Η.Ε. την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και να απόσχει από παράνομους εποικισμούς. Το άκρον άωτον της ευρωκοινοβουλευτικής διαδικασίας όμως ήταν ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ & ΠΟΤΑΜΙ) καταψήφισαν το ψήφισμα!!!

 Και επληρώθη το ρηθέν παρά τού αοιδίμου Σαράντου Καργάκου λέγοντος: «Οι Έλληνες δεν ηττήθηκαν από το Ισλάμ στην Ανατολή, αυτοηττήθηκαν. Διότι αυτοί έδωσαν σ’ αυτό και τον όγκο και το μυαλό»(Η Ελληνική Επανάσταση τού 1821, Α’,σ.36). Καθόλου άσχετοι με την προχθεσινή ψήφο των κατεστημένων κομμάτων όσα καταλόγισε στους «πρόθυμους» ομοεθνείς μας τα χρόνια της οθωμανικής υποταγής τους ο Γάλλος ιστορικός M. S. Ribau (Ο Ελληνισμός κατά τους πρώτους αιώνες του Ισλάμ, σ.41. Η παραπομπή από Καργάκο ένθ ΄αν.): «Η μερίς αύτη των Ελλήνων οίτινες παραδέχθησαν τούς νόμους τού Ισλάμ και απέκτησαν μωαμεθανικά ονόματα, ηύξησε τα στρατεύματα τού Μωάμεθ.

 Οι πολιορκηταί οι καταλαβόντες την ΚΠόλιν δεν ήσαν άλλοι ή αυτοί οι αλλοξοπιστήσαντες Έλληνες, οι ναυτικοί οίτινες κατέστρεψαν το ναυτικόν τού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και κατέλαβον τας νήσους Κύπρον, Κρήτην, Ρόδον και Κώ δεν ήσαν ή οι εξισλαμισθέντες Έλληνες, τέλος οι πειραταί, οίτινες ηυλάκιζον τας θαλάσσας μέχρι τού 1840, ήσαν επίσης το πλείστον Έλληνες». 

Οι νεοταξίτες της διεθνούς του χρήματος λεηλατούν ανενόχλητοι τους λαούς. Κάθε τόσο ανακαλύπτουν – κατασκευάζουν και νέες θεωρίες διάβρωσης των κοινωνιών για να μπορούν να τις εκμεταλλεύονται αιχμάλωτες. Στις χώρες της Ευρώπης κατ’ εξοχήν στη Γαλλία, εσχάτως και με την «πρώτη φορά αριστερά» και στην Ελλάδα, βομβαρδιζόμαστε από την «θεωρία του φύλου».
 Οι αρμόδιες επιστημονικές ενώσεις ανά το κόσμο την απορρίπτουν μετά βδελυγμίας. Αλλά οι νεοταξίτες επιμένουν.
 Η Γαλλίδα ερευνήτρια Esther Pivet με το βιβλίο της «Έρευνες για τις θεωρίες τού φύλου» παραθέτει εφιαλτικά στοιχεία για τις ψυχικές διαταραχές και τις μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών που δεν τροφοδοτούνται με τα απαραίτητα συστατικά για να καθορίσουν τη ταυτότητά τους, έτσι που να μην καταλαβαίνουν ποιοι είναι. 
Η θεωρία του φύλου επιχειρεί μια διπλή απάτη μεταξύ ίσου και ταυτόσημου. Και επίσης εξομοιώνει τη διαφορά μεταξύ ανωτερότητας και κατωτερότητας. 
Ο Ντέιβιντ και ο Τζον υπήρξαν τα πρώτα θύματα της θεωρίας του φύλου. Δημιουργήματα του γνωστού καθηγητή τού Χάρβαρντ Τζον Μόνι αυτοκτόνησαν πριν κλείσουν τα 20, χωρίς να ασκηθεί καμία δίωξη σε βάρος τού δράστη καθηγητή… (Πηγή: 


https://www.atlantico.fr/decryptage/3566636/les-consequences-de-la-theorie-du-genre-sur-les-enfants-et-les-jeunes, επιλογή – μτφρ. Ε. Νιάνιος). Να ξαναγυρίσουμε όμως στην αφετηρία μας: «Ευθύς μετά την άλωσιν εγεννήθησαν αίσιαι περί της μελλούσης τύχης τού Έθνους ελπίδες και ερριζώθη η πεποίθησις παρά τω ελληνικώ λαώ, ότι αφεύκτως διά της σπάθης θα αποκτήση την διά της σπάθης αρπαχθείσαν υπό των εχθρών πατρικήν κληρονομίαν». Ν. Πολίτης, «Παραδόσεις», τ. Α΄,σ.659).

 Κλείνουμε με το θαυμαστό δίστιχο του Κωστή Παλαμά το πρωί της 28/10/1940 : «Αυτόν τον λόγον θα σας πώ // δεν έχω άλλον κανένα. // Μεθύστε μετ’ αθάνατο // κρασί τού εικοσιένα».


*Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης 

 -mail: stpapathemelis@gmail.com,
danagennisi.press@gmail.com