17.3.19

Μ.Σαλβίνι: «Ο μόνος εξτρεμισμός που πρέπει να μας απασχολεί είναι ο ισλαμικός»

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι  μιλώντας για την επίθεση με τους 49 νεκρούς στη Νέα Ζηλανδία έδωσε μια άλλη ερμηνεία για το φαινόμενο εξτρεμισμός, εμφανιζόμενος ανήσυχος για πιθανά αντίποινα σε ιταλικό έδαφος, από εξτρεμιστές μουσουλμάνους.

Αυτό γιατί σε ένα απο τα όπλα του μακελάρη του Christchurch ήταν γραμμένο το όνομα του Ιταλού Luca Traini ο οποίος είχε πυροβολήσει και τραυματίσει 6 Αφρικανούς παράνομους μετανάστες στην Ιταλία και τώρα εκτίει ποινή φυλάκισης 12 ετών.
Ο Traini είχε πραγματοποιήσει τις επιθέσεις αυτές τρεις ημέρες αφότου είχε ανακαλυφθεί το πτώμα μια Ιταλίδας έφηβης της Pamela Mastropietro μετά την δολοφονία της  από ένα Νιγηριανό.
«Ήθελα δικαιοσύνη για την Pamela» είχε δηλώσει λίγο μετά τη σύλληψή του.
Την ώρα που πολλοί τώρα μιλούν για τον "εθνικιστικό εξτρεμισμό" και σε ερώτηση εάν στην Ιταλία πρέπει να φοβούνται ανάλογα κτυπήματα με αυτό της Νέας Ζηλανδίας ο Μ.Σαλβίνι  ήταν σαφής:
«Ο μόνος εξτρεμισμός που πρέπει να μας απασχολεί είναι ο ισλαμικός»δήλωσε.



"The only extremism that deserves attention is the Islamic one," the Interior Minister Matteo Salvini said after the terrorist attack in .

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη EHA News



pronews.gr