17.3.19

Προϊστορία στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός


Πρόκειται για το σπουδαιότερο ντέρμπι της Ελλάδας, ανάμεσα στους δύο μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας. Τι γίνεται όταν γηπεδούχος είναι ο Παναθηναϊκός;

Το πόσο μεγάλο παιχνίδι είναι το συγκεκριμένο το ξέρουν ακόμη και οι… πέτρες. Σπάνια παίζει ρόλο σε αυτά τα ματς, το ποια ομάδα είναι ποιοτικότερη ή το ποια προηγείται στη βαθμολογία. Για παράδειγμα, ενώ τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν είναι πρωταγωνιστής και δεν διεκδικεί το πρωτάθλημα, έχει να χάσει από τον μεγάλο του αντίπαλο, μέσα στην έδρα του, από το 2014 (1-0 με Μήτρογλου στη Λεωφόρο).
Πάμε να δούμε ποια είναι η προϊστορία του ζευγαριού, όταν γηπεδούχος είναι ο Παναθηναϊκός ή η έδρα των δύο ομάδων ήταν κοινή.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα (1929 - 1959):

Όταν ο Παναθηναϊκός ήταν γηπεδούχος είχε περισσότερες νίκες από τον αντίπαλό του, σε αυτή την περίοδο. Οι "πράσινοι" είχαν επτά νίκες, έναντι πέντε του Ολυμπιακού, ενώ άλλα τρία ματς έληξαν ισόπαλα. Σε άλλα τέσσερα ματς που ο Παναθηναϊκός ήταν τυπικά γηπεδούχος (κοινή έδρα), τα τρία έληξαν ισόπαλα και μια φορά κέρδισε ο Ολυμπιακός.
Δες όλη την προϊστορία στα αιώνια ντέρμπι