14.2.19

«Fortress America»: «Η Τουρκία χάνεται & δημιουργεί τσουνάμι γεωπολιτικών αλλαγών - Αυτό είναι το νέο αμερικανικό δόγμα»



Γράφει ο Βασίλης Καπούλας
Η Τουρκία έχει σχεδόν χαθεί για εμάς. Αυτονομοποιείται σε πολύ μεγάλο βαθμό "κτυπώντας" ή υποβαθμίζοντας σε σημαντικό βαθμό την ηγεμονία των ΗΠΑ σε περιοχές "κλειδιά" του πλανήτη".
Αυτό είναι το συμπέρασμα των Αμερικανών που οδήγησε εσπευσμένα τον Ν.Τραμπ στην απόφαση "καταιγίδα στην Λατινική Αμερική'. Τι σχέση έχει όμως η επέμβαση των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα με την Τουρκία;

Ποιοι οι λόγοι που οδήγησαν τον Ν.Τραμπ στην απόφαση να "κτυπηθεί" η "τρόικα της τυραννίας" ή αλλιώς ο "νέος άξονας του Κακού" όπως έχει κωδικοποιηθεί ώστε να αποκατασταθεί η χαμένη αμερικανική ισχύς που δέχτηκε καίριο πλήγμα από την μεταστροφή της Τουρκίας και άλλων χωρών προς την Ευρασία;
Δυστυχώς για τις ΗΠΑ, η διακυβέρνηση Μ.Ομπάμα ήταν απολύτως καταστρεπτική για την αμερικανική εξωτερική πολιτική, γεγονός που επέβαλε άμεσες λύσεις. 
Το νέο σχέδιο του Ν.Τραμπ είναι να κτιστεί ένα νέο "Αμερικανικό Φρούριο" ή «Fortress America» όπως έχει  χαρακτηριστεί ώστε να αποκατασταθεί η απώλεια της γεωστρατηγικής ισχύος στην Αφρική και Ευρασία υπό το πρίσμα των νέων συμφωνιών που έχουν υπογραφεί και συμφωνηθεί μεταξύ Ρωσίας-Κίνας-Ιράν-Τουρκίας και άλλων χωρών σε Αφρική και Μέση Ανατολή.
Το αμερικανικό σχέδιο το αποκάλυψε ο ίδιος ο σύμβουλος Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τ.Μπόλτον, ενώ λίγο αργότερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Μ.Πομπέο, σε συνέντευξη που έδωσε συνέδεσε ευθέως Μέση Ανατολή και Λατινική Αμερική λέγοντας πως υπάρχει αυξημένη παρουσία Ρωσίας-Κίνας, Ιράν και Χεζμπολάχ στην Βενεζουέλα!
Ο ίδιος ο Τ.Μπόλτον περιέγραψε τη Βενεζουέλα, την Κούβα και τη Νικαράγουα ως «τρόικα τυραννίας» αποκαλύπτοντας πως πλέον αποτελεί προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ η Λατινική Αμερική ώστε να κατασκευαστεί το «Fortress America».  
"Δηλαδή θα "ξηλωθούν" οι "πολυπολικές" χωρες, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Βενεζουέλα, ώστε να αφαιρεθούν τα "σημεία πρόσβασης" Ρωσίας-Κίνας-Τουρκίας. Ηδη το πρώτο κτύπημα στην περιοχή ήρθε με τη Βραζιλία που είναι μέλος των BRICS. Ο νέος πρόεδρος της χώρας είναι φιλοαμερικανός ενώ άγνωστο παραμένει τι θα πράξει με την συμμετοχή της χώρας του στους BRICS.
Στόχος των ΗΠΑ, είναι να δημιουργηθεί ένα "τσουνάμι" αλλαγής ώστε μετά την Βενεζουέλα να ακολουθήσουν αυτόματα η Νικαράγουα, Κούβα, Βολιβία.
Φυσικά η Ουάσινγκτον γνωρίζει πως το πρώτο βραβείο που θα πάρει θα είναι η ακύρωση κατασκευής ρωσικής βάσης στην Βενεζουέλα στο νησί "Orchila" 200 χλμ βορειο-ανατολικά του Καράκας.
Η Ρωσία θα προσπαθήσει μαζί με Κίνα και Τουρκία να διοργανώσει μια νέα διάσκεψη στο στυλ της "Αστάνα" όμως η μάχη θα είναι πολύ σκληρή και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ούτε αμερικανική στρατιωτική επέμβαση αν και ο πρώτος στόχος θα είναι η σύγκρουση να ξεκινήσει και να ενταθεί από μέσα σε συνδιασμό με επεισόδια στα σύνορα με Κολομβία και Βραζιλία.
Μόλις πέσει η Βενεζουέλα ο Ν.Τραμπ θα ανακηρυχθεί ως ο πιο πετυχημένος πρόεδρος των τελευταίων δεκαετιών για τις ΗΠΑ καθώς θα έχει δημιουργήσει το:
-Απόρθητο Αμερικανικό Φρούριο στο ημισφαίριο του.
-Θα αφαιρέσει σημεία πρόσβασης στην περιοχή για Ρωσία-Κίνα-Τουρκία
-Θα καταφέρει να κατασκευάσει το τείχος διασπώντας την λατινο-αμερικανική ενότητα που στρέφεται εναντίον του. Κάτι που έχει διαφύγει της προσοχής των περισσοτέρων είναι η έξυπνη "ντρίπλα" του Ν.Τραμπ καθώς οι ίδιοι αριστεροί/ κεντρώοι Λατινοαμερικάνοι που εναντιώνονται στη κατασκευή του τείχους διασπώνται στα δύο, με τους πρώτους να υποστηρίζουν την αμερικανική επέμβαση στην Βενεζουέλα και τους υπόλοιπους να αντιτίθενται.
- Τα κέρδη των ΗΠΑ υπολογίνονται να συμπέσουν με την εκστρατεία επανεκλογής του 2020 δίνοντας στον Ν.Τραμπ την δυνατότητα να βροντοφωνάξει την ανατροπή της «τρόικας της τυραννίας» ως την πιο σημαντική «επιτυχία» της εξωτερικής πολιτικής της πρώτης θητείας του.
Δηλώσεις "βόμβα" Μ.Πομπέο
"Η Χεζμπολάχ έχει ενεργούς πυρήνες το ίδιοι και οι Ιρανοί σε όλη την Νότια Αμερική και στην Βενεζουέλα. Εχουμε υποχρεώση να τους θέσουμε εκτός μάχης όχι μόνο εδώ αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αυτό αποτελεί ρίσκο εθνικής ασφαλείας για εμάς
Η Κούβα έχε εισβάλλει στην Βενεζουέλα και έχει καταλάβει τους μηχανισμούς ασφαλείας"
Η ξεκάθαρη αναφορά του Μ.Πομπέο στους μεσανατολικούς εχθρούς της χώρας δείχνει ξεκάθαρα και το νέο αμερικανικό δόγμα για "παρέμβαση" σε ολόκληρο τον κόσμο.
Είναι φανερό πως στην κατηγορία μεσανατολικών εχθρών συγκαταλέγεται και η Αγκυρα.
pronews