12.2.19

ΒΙΑ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ!!! ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ



Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ψηφίζουν και οι αλλοδαποί - «Να μπει τώρα στην Συνταγματική Αναθεώρηση»!

Τη στιγμή που δεν δείχνει καμία ευαισθησία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, (των Ελλήνων δηλαδή που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα εξαιτίας των αλλοπρόσαλλων οικονομικών πειραματισμών) ο ΣΥΡΙΖΑ,
ενόψει της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ζητά από την ΚΟ του κόμματος να προτείνει ρητή αναφορά για εκλογικό δικαίωμα σε αλλοδαπούς στο άρθρο 102 παρ. 2 του Συντάγματος!
Όπως αναλυτικά αναφέρει το… Τμήμα με τον βαρύγδουπο τίτλο «Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής» ΣΥΡΙΖΑ:
«Πώς μπορούμε να μιλάμε για ένταξη, όταν μετανάστες και πρόσφυγες που κατοικούν χρόνια στη χώρα μας, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα κοινά;
Συνάνθρωποί μας, που μένουν στις γειτονιές μας, έχουν φτιάξει εδώ τις οικογένειές τους, σπουδάζουν, εργάζονται και συμμετέχουν στις διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες, δεν μπορούν όμως να συναποφασίζουν για το μέλλον της πόλης που ζουν. Δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Κι όμως η πολιτικοποίηση, μέσα από τη δυνατότητα εκλογικού δικαιώματος των αλλοδαπών στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι ένα από τα πιο δυναμικά και ουσιαστικά μέσα ένταξης.
Η ενεργή συμμετοχή στα κοινά μπορεί να συμβάλει δραστικά, ώστε να εξαλειφθούν και φαινόμενα όπως η απομόνωση και η γκετοποίηση.
Ας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί βασικό αίτημα των μεταναστευτικών κοινοτήτων. Εφαρμόζεται, ήδη, εδώ και πολλά χρόνια στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι, επίσης, ένας από τους βασικούς άξονες στη νέα Εθνική Στρατηγική για την Ένταξη.
Γι’ αυτό, ενόψει της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στην Ολομέλεια της Βουλής, είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει ρητή αναφορά για εκλογικό δικαίωμα σε αλλοδαπούς στο άρθρο 102 παρ. 2 του Συντάγματος.
Χαιρετίζουμε την πρόταση αυτή και καλούμε κάθε προοδευτική, δημοκρατική κοινοβουλευτική δύναμη καθώς και ανεξάρτητους βουλευτές να τη στηρίξουν.
Γιατί η συμμετοχή των μεταναστών στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι προϋπόθεση ένταξης! Γιατί πάνω απ´ όλα είναι ζήτημα ισότητας και δημοκρατίας!» (το θαυμαστικό δικό τους!).
Για τους Έλληνες του εξωτερικού κουβέντα βέβαια…
Απλώς να σημειώσουμε ότι οι πρόσφυγες είναι προσωρινά στην Ελλάδα, ΔΕΝ διαμένουν χρόνια καθώς η προσφυγική κρίση από τη Συρία ξεκίνησε μετά το 2012 και φυσικά ουδείς θέλει να παραμείνει εδώ, όπως και η πλειονότητα των παράνομων μεταναστών.
Από τη μια τους αναφέρουν ως εγκλωβισμένους στη χώρα, κάτι που σημαίνει ότι θέλουν να φύγουν και από την άλλη θέλουν να τους εντάξουν με το ζόρι στην ελληνική κοινωνία.
PRONEWS