14.2.19

Προτιμώ να μη μιλήσω τώρα. Άλλη στιγμή.


Του συνεργάτη μας
Δημήτρη Κωνσταντάρα

Εδώ και καιρό βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση και δεν μπορώ εύκολα ή ακίνδυνα να πω τη γνώμη μου για πολλά απ΄ αυτά που εξελίσσονται μπροστά στα μάτια μου, μπροστά στα μάτια σας αλλά και στο παρασκήνιο της κοινωνικής και πολιτικής μας πραγματικότητας. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζοντας το χαρακτήρα μου και τη σκέψη μου με ρωτάνε: « Μα αφού τα βλέπετε, αφού εσείς τα ξέρετε, γιατί δεν μιλάτε;»

Είναι γεγονός .Μ ενδιαφέρει  η τηλεόραση και το ραδιόφωνο, η σημερινή τους κατάσταση , οι τρόποι  και οι μέθοδοι λειτουργίας και παραγωγής, έχω πολλές παρατηρήσεις αλλά έχω πρόβλημα
. 1. Ως πεπειραμένος επαγγελματίας του χώρου, δεν έχω καμία διάθεση να θεωρήσουν κάποιοι ότι «ανακατεύομαι» για να ζητήσω κάτι. Κι αυτό είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται.
2. Τα παιδιά μου ασχολούνται επίσης με το αντικείμενο. Και  μια ενδεχόμενη κριτική ή καταγγελία ή σχολιασμός μπορεί να τους δημιουργήσει πρόβλημα.
Είναι γεγονός. Μ ενδιαφέρει ο αθλητισμός σε όλες του τις εκφάνσεις. Αλλά εκεί που έχουμε φτάσει, με την παγκοσμιοποίηση, τη «σχέση» αθλητικών γεγονότων με  επιχειρηματίες, σπόνσορες και τηλεοπτικά κανάλια , το απόλυτα επαγγελματικό «προφίλ» των περισσότερων αθλημάτων και τα «νέα ήθη», μου απαγορεύουν την ευθεία «επέμβαση» σε γεγονότα και καταστάσεις που «βγάζουν μάτια». Είναι επικίνδυνο να πάρω θέση γιατί μία-έστω- δυσαρέσκεια κάποιων «ισχυρών»,  μπορεί να απειλήσει την εύθραυστη καθημερινότητά μου.
Είναι γεγονός. Μ ενδιαφέρει η πολιτική σε όλα τα επίπεδα. Παρακολουθώ αδιαλείπτως όλες τις εξελίξεις και τις μελετώ, έχω γνώση και άποψη για το πώς λαμβάνονται αποφάσεις και δημιουργούνται καταστάσεις.
Αλλά είμαι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, μέλος κόμματος «εξουσίας», πρώην βουλευτής και δεν έχω ακόμη αποσυρθεί παρά τις τάσεις που διαμορφώνονται να τεθώ σε… αυτεπάγγελτη αποστρατεία.
Μια σοβαρή δημόσια καταγραφή των απόψεών μου για το πώς αντιμετωπίζονται σήμερα πολιτικά οι καταστάσεις, πως εξελίσσονται τα Εθνικά μας Θέματα, πως «πάει» η οικονομία, τι μπορεί και τι πρόκειται να γίνει στην Υγεία ή την Παιδεία, πώς προετοιμάζονται οι εκλογές και πως καταρτίζονται οι συνδυασμοί και τα ψηφοδέλτια, θα ισοδυναμούσε με παραδοχή αιτιάσεων ότι προσπαθώ να «επηρεάσω»  καταστάσεις.

Συνεπώς αποφάσισα να σιωπήσω και να μη μιλήσω, ούτε να γράψω για όλα αυτά. Δεν μπορώ, ούτε θέλω να επιβάλω τη γνώμη, τη θέση και τις επιθυμίες μου για όλους τους λόγους που προανέφερα.
Παρακαλώ τους φίλους και τις φίλες που με άκουγαν και με έβλεπαν και με διαβάζουν  ακόμη , τους παλιούς αλλά και τους εν δυνάμει ακροατές ή ψηφοφόρους μου και τους συνεργάτες μου στους τομείς δραστηριότητάς μου να μη θεωρήσουν την απόσταση που θα κρατήσω ως αποδοχή της «αυτεπάγγελτης αποστρατείας» που επιδιώκεται αλλά ως απλή συντήρηση.
Και τους ευχαριστώ.