14.2.19

Αποφεύγοντας να λάβεις μέρος σε έναν πόλεμο!


Γράφει ο Μικρός ήρωας- Δικαίος Γεώργιος.
Ένα συνοπτικό κείμενο μετά από δεκάδες αναλύσεις, στρατιωτικά σχέδια πολέμου Ελλάδας Τουρκίας, μελέτες, απορίες, ακόμα και από αναλύσεις των προφητειών!
Για ένα από τα σχέδια πολέμου Ελλάδας Τουρκίας με διάβαση του ποταμού Έβρου, επίθεση από την Τουρκία και ευρύτερα οι μάχες που θα γίνουν στον νόμο Έβρου μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Η μάχη του ποταμού Έβρου ή απλά πως μπορείς να χάσης, έναν πόλεμο με τους τούρκους.
Αυτά τα έλεγα από το 1993 αλλά κανείς δεν με πίστευε ότι μπορούμε να χάσουμε έναν πόλεμο από τους τούρκους. Οι δε αξιωματικοί με καθησύχαζαν και δεν ανησυχούσαν, μετά όμως που βγήκε στην φόρα το σχέδιο βαριοπούλα έτρεχαν και δεν έφταναν! Με λίγα λόγια το δικό μου σχέδιο επίθεσης των τούρκων: αφορούσε μια επίθεση νωρίς το πρωί στο νότιο τμήμα του ποταμού Έβρου με διάβαση του ποταμού, αφού πρώτα έστηναν μια γέφυρα που ήταν η φαινομενικά  η παραπλανητική επίθεση. Το επόμενο βράδυ οι τούρκοι θα έκαναν επίθεση από το βόρειο κομμάτι του ποταμού Έβρου, για να νομίζαμε πως αυτή ήταν η κύρια επίθεση και να κατευθύναμε όλες μας της μονάδες για να αντιμετωπίσουμε την κύρια επίθεση. Το επόμενο βράδυ- νωρίς το πρωί θα έστηναν μια ακόμα γέφυρα οι τούρκοι μεταξύ των χωριών Μάντρα Λάβαρα! Θα έκαναν επίθεση με καταδρομείς που θα τους μετέφεραν με ελικόπτερα για να αποκόψουν της δυο κάθετες διαβάσεις μέχρι τον μικρό Δερείο αποκοπέντας της ελληνικές δυνάμεις που ήταν στο βόρειο κομμάτι που θα της εγκλώβιζαν εκεί και θα χάναμε τον πόλεμο. Από το σχέδιο βαριοπούλα βγήκαν ελάχιστα στοιχεία στη δημοσιότητα και μόνο η αναφορά για επίθεση στο ποτιστικό ρέμα αφορούσε τον νόμο Έβρο, χωρίς να δίνονται περεταίρω στοιχεία! Δηλαδή αναφέρθηκε μόνο ο κύριος στόχος πράγμα απίθανο να ήταν μόνο αυτός. Που συμφωνούσε με το δικό μου σχέδιο ο κύριος στόχος των τούρκων.
Βεβαία δεν έλεγα μόνο αυτά τότε αλλά είχα προειδοποίηση για πολλά άλλα πράγματα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ,  στέλνοντας δεκάδες μελέτες για διαφορά θέματα. Ουδείς δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ! Από όλα όσα έστειλα δεν θα κέρδιζα χρήματα, ούτε ζήτησα θέσεις, έδινα όμως λύσεις και προειδοποιούσα τους υπευθύνους για τον επερχόμενο κίνδυνο.
Αντιμετώπιση κατάληψης βραχονησίδας από τους τούρκους χωρίς την χρήση οπλών.
Με την ρίψει νερού από ψηλά στην βραχονησίδα από τα αμφίβια πυροσβεστικά καναντέρ! Που θα τραυμάτιζαν τους τούρκους και θα τους πέταγαν στην θάλασσα.
Με την ρίψει νερού από ένα ειδικό πυροσβεστικό πλοιάριο, θωρακισμένο όμως που θα έκανε την ίδια δουλειά όπως παραπάνω.
Από εκεί και πέρα υπήρχαν άλλες λύσεις για να τους διώξεις τους τούρκους από μια βραχονησίδα από την ρίψει εντόμων πχ κυψέλες από άγριες μελάσες, ή σφήκες, ακόμα και ψήλους μπορείς να ρίξεις κλπ.*
Ρίψει άλλων αεριών δακρυγόνων, φτερνίσματος, υπνωτικό αέριο, αέριο που σε παγώνει και κρυώνεις κλπ.
Ρίψει ειδικών δικτύων ακινητοποίησης κλπ.
Ειδικό σύστημα με εξαπόλυση δυνατών ήχων με πολλά db κλπ. Εδώ δεν είναι ένα μόνο σύστημα εξαπόλυσης δυνατών ήχων, αλλά πολλοί διαφορετικοί αναλόγως με την δουλειά που θέλεις να κάνεις. Δηλαδή μπορείς να ρίξεις πολύ δυνατούς ήχους για να φύγουν γρήγορα ή άλλους ήχους που να ζαλιστούν, να απροσανατολιστούν, να πονάει το κεφάλι τους, να μην ξέρουν τι να κάνουν κλπ.
Δεν θα επεκταθώ άλλο με αυτό το θέμα το MASF μπορεί να κάνει δουλειά με το κατάλληλο υγρό μέσα, εξάλλου η ομάδα των κομάντος ούτε ωτοασπίδες έχει, ούτε ασφυξιογόνος μάσκες.
Βεβαία υπήρχαν και άλλες λύσεις για να τους εξουδετερώσεις αλλά θα επρεπε να τους σκοτώσεις. Μια από αυτές της λύσεις ήταν να έχει το ειδικό θωρακισμένο πλοιάριο φλογοβόλα και να αρχίσει να ρίχνει ψηλά όμως για να τους φοβίσει, χρησιμοποιώντας και σύστημα σε μεγάφωνα ότι αν δεν φύγετε από την βραχονησίδα θα σας κάψουμε,   αλλά αν δεν φύγουν πρέπει να το κάνεις.
ΥΣ το ίδιο είπε μετά από 10+ χρόνια ο στρατηγός Φράγκος για τα Ίμια, θα έστελνα τα καναντέρ το πρωί να βομβάρδιζαν με νερό την βραχονησίδα και να πέταγαν τους τούρκους στην θάλασσα.


Σχεδιασμός ελληνικού στρατεύματος με φτηνά όπλα με πλήρη μηχανοκίνηση και των εφεδρειών, συνολικά 52 μηχανοκίνητα συντάγματα! Όλα ταχέως επιστρατευμένα σε 3 ημέρες με επιθετική διάταξη για επίθεση εναντίων της ανατολικής Θράκης! Όταν άκουγαν τέτοια σενάρια οι από πάνω έβγαζαν σπυράκια, καντήλες, τους έπιανε κρυος ιδρώτας, ετρεμαν κλπ. Φτηνά θωρακισμένα οχήματα 4Χ4 και 6Χ6, εκτοξευτές ρουκετών 2,75 και 5 ιντσών και μεγαλύτερες σαν αυτές που διέλυσαν μια ελληνική εταιρία για να μην της πάρουν! Ειδικός εκτοξευτής βομβίδων χειρός και για οχήματα με χρήση και ΑΤ και ΑΑ κλπ!. Οπλοπολυβόλο των 0308 γιατί τα περισσότερα θωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα έχουν θωράκιση για βολίδες των 7,62 χιλιοστών. Αυτόματη γέμιση για τα ΑΑ πυροβόλα των 23 και 57 χιλιοστών για χρήση σε θωρακισμένα οχήματα, πλοία κλπ Τοποθέτηση ΠΑΟ των 106 χιλιοστών σε θωρακισμένα οχήματα σε πύργο με ειδικό σύστημα πατέντα (τρεις πατέντες) κλπ. Τοποθέτηση όλμων των 61 και 81 χιλιοστών σε θωρακισμένα οχήματα αριστερά του πύργου, με δυνατότητα αφαίρεσης αν καταστραφεί το θωρακισμένο. Ο όλμος θα ήταν για υποστήριξη άλλων τμημάτων με δυνατότητα κίνησης- σκόπευσης από μέσα από το θωρακισμένο, αλλά με γέμιση από επάνω από την θυρίδα εξόδου. Δεν θα γράψω για άλλα γιατί είναι πολλά τα σχέδια και οι πατέντες όπως FAST PG των 75 κόμβων, ταχέα αποβατικά των 37 κόμβων, LPD με δυνατότητα άμεσης κίνησης με γεμάτη την δεξαμενή αποβατικών με νερό, μόλις δηλαδή κλήση η θύρα κλπ. Δεν είναι αυτό το θέμα μας σήμερα, λύσεις πάντα υπάρχουν και πάντα υπήρχαν, κανένας όμως στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για την άμυνα της χώρας.
Για όσους σας κάνουν εντύπωση τα ΑΑ πυροβόλα των 23 και 57 χιλιοστών, αυτό αφορούσε μια μεγάλη μελέτη βελτίωσης κινεζικών οπλικών συστημάτων! Έγινε το 1992-97 και αφορούσε την συνεργασία με την κίνα για να αγοράσουμε οπλικά συστήματα σε βάθος 10+10+10 ετών, από 5 δισεκατομμύρια δολάρια η κάθε μια δεκαετία! Με αποπληρωμή κατά 80% με ελληνικά προϊόντα, όχι μόνο αγροτικά και κατά 20% με χρήματα. Υποστήριζα τότε πως η Κίνα θα γίνει μεγάλη δύναμη και πως θα μπορούσε να μας βοηθήσει, να βγάλουμε το πετρέλαιο μας και να μας υποστηρίξει. Φυσικά τα εδώ σαΐνια γελούσαν δεν πίστευαν πως η Κίνα θα γίνει μεγάλη δύναμη, ούτε πως θα βγάλει αξιόλογα και σημαντικά οπλικά συστήματα. Στην ερώτηση μου πως θα αντικαταστήσαμε τα οπλικά συστήματα που είχαμε και με τι; Αφού μια φορά έτυχε και μας έδωσαν δωρεάν γιατί διαλύθηκε η USSR και πριν είχαμε οπλικά συστήματα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Ούτε η Γερμανία αν είμαστε δεν θα μπορούσαμε να τα αντικαταστήσουμε από οικονομικής άποψης. Στην ερώτηση αυτή δεν μου απαντούσε κανείς λέγοντας μόνο αοριστίες,  πως τα κινεζικά όπλα ήταν άχρηστα, σαράβαλα για πέταμα κλπ. Στην ερώτηση πως και με τι θα αντικαταστήσουμε τα χιλιάδες ΑΑ πυροβόλα των 40 χιλιοστών και τα πολυβόλα των 0,50 ιντσών. Συν τα παλιά άρματα στα νησιά και τα παλιά πυροβόλα που είχαν και αντί αποβατικό ρόλο, πάλι δεν έπαιρνα καμία απάντηση!
Χάσαμε την μεγαλύτερη ευκαιρία της ζωής μας και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί κάποιοι ήθελαν να πτωχεύσει η χώρα. Όχι μόνο για να μας πάρουν τον ορυκτό μας πλούτο τσάμπα αλλά να ξεφτιλιστούν και οι αμοιβές των εργαζομένων, γιατί πρέπει να στηθούν εξέδρες άντλησης πετρελαίου και φυσικού αέριου μέσα στην θάλασσα. Στην βόρεια θάλασσα οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στην εξέδρες παίρνουν από 5.500 έως 8.500 ευρώ και δουλεύουν 12 ώρες ημερησίως για 15 ημέρες. Μετά τους παίρνουν από εκεί είτε με ελικόπτερο, είτε με πλοίο και φέρνουν τους επόμενους εργαζόμενους την άλλη βάρδια. Δεν θα πάνε οι δικοί μας για 1.000 έως 2.000 ευρώ αφού πτώχευσε η χώρα να δουλέψουν; Για αυτό έφεραν και τους ξένους εδώ για να δουλέψουν για 500 ευρώ κλπ, για να μην ξεφύγω από το θέμα του κείμενου. Δεν είναι 50-60 δισεκατομμύρια μόνο τα ποσοστά από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που έχει χάσει η χωρά αν είχε βγει. Είναι και τα χρήματα από της αμοιβές, τους φόρους, της ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων που θα χάσει η χώρα με αυτές της χαμηλές αμοιβές, άλλα 50-60 δισεκατομμύρια και ακόμα παραπάνω αν υπολογίσουμε και τον ιδρίτη το παγωμένο μεθάνιο. Τα συμπεράσματα δικά σας για να καταλάβετε πως με 100-130 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο αν έπεφταν μέσα στην χώρα μας, σε τι θέσει θα ήταν η χώρα και πως θα ζούσαμε!    
Για τα επόμενα τρία θα τα αναλύσουμε στο τέλος του κείμενου, αφού πρώτα αναφερθούμε και κάνουμε ανάλυση για τον ποταμό Έβρο και τα φράγματα που υπάρχουν. Θα αναφερθούμε συνοπτικά στης πλημύρες των γύρω εδαφών λόγο υπερχείλισης του ποταμού.
Δυνατότητα διάβασης του ποταμού Έβρου χωρίς την χρήση γεφυρών με ειδικό τρόπο, αλλά το ίδιο μπορει να κάνει και η Τουρκία με καλυτέρα αποτελέσματα από τα δικά μας.
Η απορία γιατί τα φράγματα των βουλγάρων είναι κατά 95% γεμάτα με νερό και τι ρόλο μπορούν να παίξουν σε ενδεχόμενο ελληνοτουρκικό πόλεμο. Μήπως είναι γεμάτα κατόπιν εντολής των αμερικανών; Για να σταματήσουν έναν πόλεμο πλημυρίζοντας τον ποταμό Έβρο, ή μήπως για να καταστρέψουν μια δίκια μας επίθεση και να χάσουμε και στο αιγαίο και στον Έβρο.    
Η απορία που υπάρχει σε όλες της προφητείες που αναφέρουν πως δεν θα εμπλακούμε στον μεγάλο πόλεμο. Είναι λογικό να υπάρχουν απορίες την στιγμή που θα έχουν καταλάβει οι ρώσοι την Κωνσταντινούπολη και ο δικός μας στρατός θα είναι στον νομό Έβρου ανεπτυγμένος. Η απορία μεγαλώνει από το γεγονός πως οι υπόλοιποι δυτικοί – ΝΑΤΟ που θα επιτεθούν στους ρώσους, θα έρθουν μέσω της Εγνατίας οδού! Πως θα γλυτώσουμε λοιπόν και δεν θα εμπλακούμε σε έναν καταστροφικό πόλεμο; Τι θα γίνει; Κάνω και αναλύσεις των προφητειών όπως καταλαβαίνετε. Πια είναι η λύση και αν υπάρχει για να απαλλαγούμε από τον πόλεμο και την καταστροφή του στρατού μας  κλπ.
Η περιοχή του ποταμού Έβρου ανάλυση για το ποτάμι και για της πλημύρες.   
Δορυφορική εικόνα του ποταμού πλημμυρισμένου (20-Μαρ-2006) και πριν τις πλημμύρες (3-Μαρ-2006).
Στις 17-22 Φεβρουαρίου 2005, ο ποταμός λόγω των πολλών βροχοπτώσεων-χιονοπτώσεων ξεχείλισε και περιοχές στο βορειοανατολικό τμήμα του νομού Έβρου και της Αδριανούπολης πλημμύρισαν σε ακτίνα 5-10 χιλιομέτρων. Η στάθμη του νερού έφτασε τα 6,5 μέτρα πάνω από το έδαφος και η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το Πύθιο, αρκετοί δρόμοι, καλλιέργειες και ένα μέρος των γραμμών του τρένου πλημμύρισαν.[2][3]
Νέα πλημμύρα σημειώθηκε την 1 Μαρτίου 2005. Στις 2 Μαρτίου η πλημμύρα απλώθηκε και στην περιοχή του Διδυμότειχου και στα Λάβαρα νοτιοδυτικά. Πυροσβέστες και ομάδες διάσωσης επανδρώθηκαν για να βοηθήσουν τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών. Ο στρατός ανατίναξε ανάχωμα στην περιοχή μεταξύ Μάνδρας και Λαβάρων, ώστε ο όγκος των νερών στις πλημμυρισμένες εκτάσεις στα Λάβαρα να επαναδιοχετευθεί στον ποταμό.[4] Στις 7 Μαρτίου 2005 η περιοχή της Αδριανούπολης πλημμύρισε και το χωριό Καστανιές μετατράπηκε σε λιμνοθάλασσα. Οι πλημμύρες επαναλήφθηκαν και το 2006.[5]
Πλημμύρες έλαβαν χώρα και στις 16 Φεβρουάριου 2010 στην περιοχή του ποταμού. 120.000 στρέμματα πλημμύρισαν και τα Λάβαρα και ο οικισμός του Πόρου αλλά και ο οικισμός Καραγάτς στην Τουρκία εκκενώθηκαν. Έγινε τεχνητή θραύση του αναχώματος στην τοποθεσία Πέτρα ώστε να εκτονωθούν τα νερά στις πλημμυρισμένες εκτάσεις.[6]
Τον Αύγουστο του 2010 έγινε η άσκηση «ΕVRΟS 2010» όπου προσομοιώθηκε η εκκένωση, διάσωση κατοίκων στην περίπτωση νέας μελλοντικής πλημμύρας του Έβρου.[7]
Το 2005 και το 2006 συνολικά 400.000 στρέμματα στην Ελλάδα και 450.000 στρέμματα στην Τουρκία πλημμύρισαν και το φαινόμενο των πλημμύρων τα τελευταία χρόνια επαναλαμβάνεται. Μέρος του προβλήματος αποτελεί το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ στον Άρδα ποταμό στην Βουλγαρία (το φράγμα βρίσκεται 6χλμ από τα σύνορα με την Ελλάδα). Όταν γίνεται υπερχείλιση νερού στο φράγμα τα νερά μέσα σε 2-4 ώρες χύνονται ορμητικά μέσω του ποταμού Άρδα στον Έβρο. Οι Βούλγαροι είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τις Ελληνικές αρχές πριν την υπερχείλιση του φράγματος, αλλά αυτό πολλές φορές δεν γίνεται εγκαίρως μιας και είναι δύσκολο να προβλεφθεί η υπερχείλιση. Πρόβλημα υπερχείλισης του ποταμού αποτελούν επίσης τα χωμάτινα αναχώματα που έχουν φτιάξει η Ελλάδα και η Τουρκία στην κοίτη του Έβρου: το πλάτος του ποταμού έχει περιοριστεί από τα 2.000 μέτρα στο παρελθόν στα 200 μέτρα σήμερα, με αποτέλεσμα σε περίπτωση μεγάλης ποσότητας νερού η ροή να μην είναι ομαλή.[8]
Ο π. Άρδας έχει λεκάνη απορροής με συνολική έκταση 1.705km2. Από αυτά μόνο τα 349km2 βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος και περιλαμβάνονται στη λεκάνη απορροής του π. Έβρου (Ι.Γ.Μ.Ε. Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης). Οι κλίσεις ροής του κυμαίνονται από 0,5 – 1ä. Πρέπει να αναφερθεί ότι επί του π. Άρδα και ειδικότερα στη διαδρομή του μέσα από τη Βουλγαρία έχουν κατασκευαστεί πολλά φράγματα με αποκορύφωμα το υδροηλεκτρικό φράγμα στην περιοχή του Ιβαΐλογκραντ, το οποίο απέχει 10km από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Επί του ελληνικού εδάφους και ειδικότερα στην περιοχή του οικισμού Θεραπειό Ορεστιάδας έχει κατασκευαστεί αρδευτικό φράγμα χωρητικότητας 3.500.000m3 με σκοπό να αρδεύονται η βόρεια και η νότια πλευρά της λεκάνης του ποταμού. Επίσης, στην περιοχή αυτή έχουν κατασκευαστεί μεγάλα εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα.
Ο π. Άρδας δε δημιουργεί προβλήματα πλημμύρας, εκτός αν κάποια βλάβη στα φράγματα προκαλέσει βίαιη απελευθέρωση μεγάλων όγκων νερού με συνέπεια να προκληθεί πλημμύρα η έκταση της οποίας έχει εκτιμηθεί με ειδική μελέτη. Η μελέτη αυτή έχει την ιδιαιτερότητά της όχι τόσο για το αρδευτικό φράγμα που βρίσκεται στο ελληνικό έδαφος, όσο για το γεγονός ότι μπροστά από αυτό υπάρχει το προαναφερθέν υδροηλεκτρικό φράγμα της Βουλγαρίας με περίπου 300.000.000m3 νερού στην αποθήκη του. Κατά συνέπεια σε περίπτωση καταστροφής του οι συνέπειες για μας θα είναι ανυπολόγιστες.
Ποταμός Έβρος
Οι πηγές του π. Έβρου βρίσκονται στη Βουλγαρία στο όρος Ρίλα και οι εκβολές του στο Θρακικό πέλαγος ανατολικά της Αλεξανδρούπολης. Έχει συνολικό μήκος 530km από τα οποία τα 230km αποτελούν το φυσικό όριο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης του 1923.
Η λεκάνη απορροής του π. Έβρου έχει έκταση 52.788km2, αλλά μόνο τα 3.421km2 βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος. Τα υπόλοιπα 49.367km2 μοιράζονται μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας με το μεγαλύτερο τμήμα να ανήκει στη Βουλγαρία (Ι.Γ.Μ.Ε. Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης). Η βαθιά κοίτη του ποταμού κυμαίνεται από 100 – 500m σε πλάτος, ενώ οι κλίσεις ροής του κυμαίνονται από 0,2 – 0,4%. Το πλάτος του ποταμού λόγω των φερτών υλών παρουσιάζει συνεχείς διακυμάνσεις. Σε πλημμυρική περίοδο φτάνει και αρκετές φορές ξεπερνά τα 500 – 800m, ακόμα και εκεί όπου υπάρχουν προστατευτικά αναχώματα.
Γενικά ο Έβρος είναι ήρεμο ποτάμι. Τα αναχώματα, που έχουν κατασκευαστεί για την προστασία των παρέβριων οικισμών και των καλλιεργούμενων εκτάσεων, έγιναν με βάση ειδική μελέτη που συνέταξε η αμερικανική εταιρεία Hartza για λογαριασμό των δύο όμορων χωρών, Ελλάδας και Τουρκίας. Τα αντιπλημμυρικά έργα άρχισαν να κατασκευάζονται το 1955. Η μελέτη αυτή περιλαμβάνει από ελληνικής πλευράς την προστασία των οικισμών Ορμενίου, Δικαίων, Ν. Βύσσας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Λαγυνών, Φυλακτού και Φερρών, καθώς και καλλιεργούμενες εκτάσεις, όπως ο κάμπος της Ορεστιάδας.
Για την αξιοποίηση όλης της καλλιεργούμενης γης στις παρέβριες περιοχές έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται πολλά μικρά αναχώματα ύψους 2 – 3m, τα οποία όμως σε περίπτωση μεγάλης πλημμύρας υπερκαλύπτονται από τα νερά του ποταμού. Οι προστατευόμενες εκτάσεις από τα υπερβλητά αυτά αναχώματα είναι περίπου 110.000στρ. Μεγάλες πλημμύρες που να καλύπτουν τις παραπάνω εκτάσεις εμφανίζονται κάθε 15 – 20 χρόνια. Ωστόσο, από τις πλημμύρες αυτές δεν κινδυνεύουν άμεσα οι παραπάνω οικισμοί, οι οποίοι προστατεύονται από μεγάλα αναχώματα ύψους 3 – 4m.
Κατά τη χειμερινή περίοδο και ειδικότερα σε περιόδους με συνεχείς βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις ο π. Έβρος φορτίζεται με τα νερά πολλών χειμάρρων. Στον π. Έβρο εκβάλλουν επίσης και οι ποταμοί Τούντζας και Εργίνης που πηγάζουν από την Ανατολική τουρκική Θράκη. Σημαντικότερος από αυτούς είναι ο Τούντζας που ενώνεται με τον π. Έβρο στην περιοχή της Ανδριανούπολης. Στους χειμάρρους του π. Έβρου κατασκευάζονται συνεχώς έργα διευθέτησής τους για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών μέσα στις οποίες κινούνται.
Ο ποταμός Έβρος – περιφέρεια Χάσκοβο ... λίμνη «Ιβάϊλοβγκραντ», μήκους 36 χμ, είναι η μακρύτερη τεχνητή λίμνη στη Βουλγαρία. Κατασκευάστηκε το 1964 και ..
Συναγερμός στον Έβρο. Υπερχείλισε το φράγμα του Ιβαϊλοβγκραντ


Συναγερμός στον Έβρο. Υπερχείλισε το φράγμα του Ιβαϊλοβγκραντ
facebookSharetwittertwitter
Σε επιφυλακή ο Έβρος εξαιτίας της υπερχείλισης του φράγματος του Ιβαϊλοβγκραντ. Πληρότητα του φράγματος σε ποσοστό 100%, αποδέσμευση εντός των επόμενων ωρών περισσότερων από 300 κ.μ. νερού το δευτερόλεπτο
news247 17 Ιανουαρίου 2016 21:54
Σε επιφυλακή βρίσκεται η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και οι δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου του Έβρου, μετά τη ρηματική διακοίνωση για υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαϊλοβγκραντ, που έστειλαν σήμερα οι βουλγαρικές αρχές στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια.
Η διακοίνωση ενημέρωνε για πληρότητα του φράγματος σε ποσοστό 100% και για αποδέσμευση εντός των επόμενων ωρών περισσότερων από 300 κ.μ. νερού το δευτερόλεπτο.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ήδη στους σταθμούς μέτρησης στο ύψος του φράγματος στον Άρδα καταγράφονται 625 κυβικά, ενώ την ίδια ώρα αυξημένη ποσότητα νερού, 730 κυβικά το δευτερόλεπτο, κατεβαίνει και από τον ποταμό Έβρο στον οποίο καταλήγει και ο Άρδας.
Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για την περιοχή της Βύσσας και των Καστανέων Ορεστιάδας καθώς στη θέση Κιρίσανε στην περιφέρεια της Αδριανούπολης συναντώνται οι ποταμοί Άρδας, Τούντζα και Έβρος, όπου καταγράφονται ήδη 1000 κυβικά το δευτερόλεπτο με το όριο ασφαλείας περίπου στα 1400. Το ανάχωμα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι από τα παλαιότερα, του ΄54 και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να σπάσει. Αυτή την ώρα το νερό στον ποταμό Άρδα έχει ξεπεράσει το όριο επιφυλακής που είναι τα 4,80 μέτρα καθώς έχει αγγίξει τα 5 μέτρα.
Ήδη η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου εξέδωσε ανακοίνωση προς τους δήμους με την οποία καλεί πολίτες, αλιείς, κυνηγούς και κτηνοτρόφους να μην πλησιάζουν τους ποταμούς, Άρδα, Έβρο και Ερυθροπόταμο και τα αναχώματα αυτών.
Λόγω της παύσης των έντονων βροχοπτώσεων και εν αναμονή χιονοπτώσεων, οι οποίες εάν σημειωθούν θα επιβραδύνουν την ταχύτητα του νερού, οι αρμόδιες υπηρεσίες εκτιμούν ότι θα υπάρξει εκτόνωση του φαινομένου, η οποία όμως δεν θα γίνει αισθητή πριν από 24 ώρες.
Προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις σε Σουφλί, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα
Προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στους δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, οι οποίοι από σήμερα είναι σε επιφυλακή εξαιτίας της απελευθέρωσης νερών του φράγματος του Ιβαϊλοβγκραντ της Βουλγαρίας.
Συναγερμός στον Έβρο. Υπερχείλισε το φράγμα του Ιβαϊλοβγκραντ
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Βαγγέλης Πουλιλιός, τρεις επιχειρήσεις στην Κορνοφωλιά υπέστησαν μεγάλες ζημίες όταν εισχώρησαν σε αυτές νερά από υπερχείλιση τοπικού χειμάρρου, τα οποία υπερπήδησαν το ανάχωμα της Κορνοφωλιάς.
Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου έσπασαν και ένα ανάχωμα στο Σουφλί με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο κάμπος και να διακοπούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ.


Κλειστή παρέμεινε, σύμφωνα με τον κ. Πουλιλιό, από τις 8 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι η γέφυρα του Μικρού Δερείου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συγκοινωνία, όταν το νερό πέρασε πάνω από το ανάχωμα του χωριού χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόβλημα σε κατοικίες.
Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, εξέφρασε την ανησυχία του για τη στάθμη του νερού στον Ερυθροπόταμο που είναι στα 6 μέτρα και εξακολουθεί να ανεβαίνει, αλλά και του ποταμού Έβρου που αγγίζει τα 4 μέτρα.
Όπως δήλωσε, από τις έντονες βροχοπτώσεις διεκόπη η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο από το Διδυμότειχο προς Ελληνοχώρι και Μάνη. Σύμφωνα με τον κ. Πατσουρίδη , το ανάχωμα μεταξύ Μάνης και Καρωτής, το οποίο επισκευάστηκε φέτος δεν στάθηκε ικανό να συγκρατήσει τις μεγάλες ποσότητες νερού, καθώς όπως υποστηρίζει παραμένει χαμηλό. Μικρά πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν και εντός της πόλης του Διδυμοτείχου χωρίς όμως να σημειωθούν καταστροφές σε οικίες και επιχειρήσεις.
Τέλος σε παρεμβάσεις για αποκατάσταση προβλημάτων που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα, σε Κυπρίνο, Κόμαρα και Βύσσα προχώρησε ο δήμος Ορεστιάδας.
Ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης εκτιμά ότι για το επόμενο 24ωρο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη στάθμη των νερών στον Άρδα.
Μια μελέτη για της πλημύρες αναφέρει πολλά στοιχεία.
Προκαταρκτική Αξιολόγηση Κινδύνων Πλημμύρας στην Λ.Α. Έβρου
Κατά την προκαταρκτική αξιολόγηση των κινδύνων πλημμύρας αναγνωρίσθηκαν 374 ιστορικά πλημμυρικά συμβάντα που καλύπτουν την περίοδο 1986 έως 2012, για την οποία ο χρονικός και χωρικός προσδιορισμός των συμβάντων ήταν εφικτός. Από αυτά τα 47 αξιολογούνται ως σημαντικές ιστορικές πλημμύρες σύμφωνα με τα εφαρμοζόμενα κριτήρια. Λόγω του τρόπου γένεσης πλημμυρών στον Έβρο, συχνά τα συμβάντα συνδέονται μεταξύ τους, καθώς έχουν ως κοινή αιτία μια εκτεταμένη φυσική πλημμύρα η οποία μετακινείται από ανάντη προς κατάντη σε χρονικό ορίζοντα έως και μερικών εβδομάδων. Σημειώνονται έτσι πολλαπλά πλημμυρικά συμβάντα σε τοποθεσίες κατά μήκος του ποταμού και σε γειτονικές ημερομηνίες. Έτσι τα 47 σημαντικά συμβάντα αντιστοιχούν τελικά σε 19 ιστορικά πλημμυρικά επεισόδια.
Τα χαρακτηριστικά των ιστορικών σημαντικών πλημμυρών, καθώς και χαρτογραφήσεις τους, όπου ήταν διαθέσιμες, χρησιμοποιήθηκαν για την επικαιροποίηση σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια των Ζωνών Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας που είχαν αρχικά προσδιορισθεί από την ΕΓΥ σε επίπεδο χώρας. Στην εκτίμηση αυτή ελήφθησαν πλήρως υπ'όψη η διάταξη και τα χαρακτηριστικά των αντιπλημμυρικών έργων καθώς και οι περιοχές που κατακλύζονται λόγω ενεργειών τεχνητής αποφόρτισης της πλημμύρας (τεχνητή καθαίρεση αναχωμάτων κλπ.).
Η συνολική έκταση των ζωνών δυνητικά υψηλού κινδύνου πλημμύρας που προσδιορίσθηκαν τελικά, ανέρχεται στα 426.470 στρέμματα, εκ των οποίων 369.410 στρέμματα αφορούν στην περιοχή νοτίως της Νέας Βύσσας μέχρι τις εκβολές, 44.440 στρέμματα αφορούν στις περιοχές του βόρειου Έβρου (βορείως της συμβολής του Άρδα) και πέριξ του Άρδα ποταμού και 12.160 στρέμματα αφορούν στην παραλιακή περιοχή δυτικά του χειμάρρου Λουτρού.


Σύμφωνα με τα τοπογραφικά στοιχεία, η κλίση του εδάφους από το Διδυμότειχο μέχρι τις εκβολές του ποταμού Έβρου, είναι μόλις 6%.
Η κλίση είναι πάρα πολύ μικρή και δεν επιτρέπει στα κατερχόμενα ύδατα από την Βουλγαρία, να κυλήσουν γρηγορότερα.
Όσον αφορά η μέση ετήσια βροχόπτωση σε ολόκληρη τη λεκάνη απορροής του  π. Έβρου, είναι περίπου 700 mm και κυμαίνεται από 500 mm έως 1100 mm (επίγειες  μετρήσεις 19601990).  Στις πεδινές  εκτάσεις της λεκάνης  απορροής, η ετήσια βροχόπτωση μεταβάλλεται από 550 mm έως 650 mm ενώ στις ορεινές από 900 mm  έως 1100 mm. Η μέγιστη βροχόπτωση παρατηρείται κυρίως του μήνες Μάιο και Ιούνιο, ενώ η ελάχιστη  τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ σε μερικές χρονιές παρατηρήθηκαν ελάχιστες βροχοπτώσεις το Φεβρουάριο.  Στο Σχήμα 4.2 παρουσιάζεται η ετήσια διακύμανση της βροχόπτωσης σε όλη τη λεκάνη του π. Έβρου που υπολογίστηκε με τις επίγειες μετρήσεις του δικτύου CPC για το χρονικό
διάστημα 19972009 (Φωτόπουλος, 2011)\ Σχήμα 4.6: Φράγματα στη λεκάνη απορροής του ποταμού Έβρου (Skias et al., 2013). Σελίδα 80. Το πρόβλημα  ξεκίνησε με τη μείωση του συνολικού πλάτους του ποταμού, προκειμένου η λεκάνη απορροής να χρησιμοποιηθεί για καλλιέργειες  από την πλευρά της Ελλάδας. Το ίδιο έπραξε και η Τουρκία με την κατασκευή παράλληλων 90 έργων στις όχθες τους. Το αποτέλεσμα ήταν, η αρχική διατομή μεγέθους 1500 m –2000 m, να έχει μειωθεί στα 150 m – 200 m. Με τη μείωση της διατομής, ο ποταμός δέχθηκε  από τους Άρδα, Εργίνη και Ερυθροπόταμο τεράστιες ποσότητες φερτών υλών, που είχαν ως συνέπεια τη δημιουργία μεγάλων νησίδων (Μπεζιργιαννίδης, 2007).
Ο  δεύτερος  λόγος έντασης  των πλημμύρων, είναι  η κατασκευή τεράστιων φραγμάτων  στο βουλγαρικό τμήμα της λεκάνης  απορροής του Έβρου, τα οποία απελευθερώνουν  σημαντικές ποσότητες νερού στο κατάντη τμήμα  της λεκάνης δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά προβλήματα στην Τουρκία και στην Ελλάδα.  Τα φράγματα αυτά, σε περίοδο ισχυρών κατακρημνίσεων, αδυνατούν να λειτουργήσουν σαν λεκάνες  ανάσχεσης πλημμύρας, καθώς διατηρούν συνήθως υψηλές στάθμες για την παροχή νερού για ύδρευση και άρδευση και με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνουν αποθηκευμένους όγκους νερού. Σε πολλές περιπτώσεις, τα φράγματα παρέχουν μέχρι και 3000 m3 /sec, ενώ η ικανότητα διαχείρισης από  την πλευρά της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν υπερβαίνει τα 1600 m3/sec. Αυτό συμβαίνει για την προστασία των φραγμάτων από την κατάρρευση, όμως την ίδια στιγμή, οι όγκοι αυτοί προστίθενται στους αντίστοιχους πλημμυρικούς, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την πλημμυρική  παροχή που οδεύει προς τα κατάντη
Όταν ο ποταμός Έβρος φτάνει την παροχή των 1000 m3/sec η ικανότητα των αναχωμάτων  στο πεδινό κομμάτι της τουρκικής λεκάνης απορροής δεν μπορεί να αναχαιτίσει  την πλημμύρα. Τα υψηλότερα αναχώματα που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1960, είχαν σχεδιαστεί για να μπορούν να ελέγχουν παροχή της τάξης των  4000 m3/sec. Λόγω όμως μεγάλων περιόδων ξηρασίας, η ικανότητα του ποταμού να μεταφέρει ιζήματα μειώθηκε και σαν αποτέλεσμα αυτού, οι νησίδες άμμου  στον ποταμό έγιναν μεγαλύτερες. Με αυτόν τον τρόπο, η διατομή του ποταμού μειώθηκε, άρα αυξήθηκε η ταχύτητα, οπότε η παροχή που μπορούν να αντέξουν  τα αναχώματα, μειώθηκε στα 2500 m3/sec. Στις σοβαρές πλημμύρες του 2006, φάνηκε ότι ακόμα και με παροχή της τάξης των 1700 m3/sec, οι καταστροφές από τις πλημμύρες είναι ανυπολόγιστες.
Συνοπτικά λοιπόν, τα αναχώματα τα οποία υπάρχουν στο ελληνικό τμήμα  της λεκάνης απορροής του ποταμού Έβρου, διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:
Τα  κύρια  αναχώματα,  τα οποία βρίσκονται  σε απόσταση 600 m – 1000 m από  την κύρια λεκάνη απορροής του ποταμού  και μέχρι το 1963,αποτελούσαν τη βασική  αντιπλημμυρική υποδομή για την προστασία οικισμών κοντά στο ποτάμι όπως οι Φέρες, , ο Πόρος, τα Λαγυνά, το Τυχερό, το  Σουφλί και η Ορεστιάδα. Οι προδιαγραφές τους ήταν πάνω στην αντιμετώπιση πλημμυρικών παροχών έως και 10.000 m3/sec.
2. Τα δευτερεύοντα ή υπερβλητά αναχώματα, τα οποία κατασκευάστηκαν για την  προστασία από τις πλημμύρες των περιοχών της λεκάνης που προορίζονταν για γεωργικές χρήσεις. Με  την πάροδο των χρόνων, το ύψος των αναχωμάτων έφτασε τα 2,0 m – 3, 0 m, αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο  ένα δεύτερο εμπόδιο στον ποταμό. Παρόμοια αναχώματα, κατασκευάστηκαν και στο τουρκικό τμήμα της λεκάνης απορροής  του Έβρου, κάτι το οποίο συνέβαλλε στη μείωση του πλάτους της κοίτης του ποταμού.
3. Τα τριτοβάθμια αναχώματα, τα οποία είναι χαμηλότερου ύψους (έως 2,0 m),τα  οποία προορίζονται για την προστασία συγκεκριμένων περιοχών και έχουν μήκος  μερικές εκατοντάδες μέτρα. Ένα τέτοιο ανάχωμα, είναι της περιοχής Ισαακίου –  Πραγγίου και προστατεύει μια καλλιεργήσιμη έκταση 800 m2 (Nivolianitou and Synodinou, 2012).
Πήραμε μια ιδέα σχετικά με τα φράγματα και τον ποταμό Έβρο.
Τα φράγματα στην Βουλγαρία είναι 18 σε αριθμό τα 3 μεγάλα και τα 15 μικρότερα
Η ανάλυση η διάβαση του ποταμού Έβρου χωρίς την χρήση γέφυρας.
Θα τα αναφέρω συνοπτικά- περιληπτικά πως θα γίνει αυτό!
Φαίνετε αδιανόητο να γίνει αυτό και όμως γίνετε η λύση είναι απλή! Φανταστείτε ένα μεγάλο σε μέγεθος τρένο, μια εμπορική αμαξοστοιχία με δεκάδες βαγόνια φορτωμένα με αδρανεί υλικά. Να διασχίζει την σιδηροδρομική γέφυρα που υπάρχει στον ποταμό Έβρο με μικρή ταχύτητα. Οι τούρκοι στρατιώτες είναι υποχρεωμένοι να ανατινάξουν την γέφυρα αλλά θέλει χρόνο για να γίνει αυτό. Γιατί δεν πατάς έτσι απλά ένα κουμπί, υπάρχει ασφάλεια στα εκρηκτικά που υπάρχουν και από της δυο πλευρές της γέφυρας. Όταν ανατιναχτεί η γέφυρα και πέσει στο ποτάμι μαζί με το τρένο, τότε η κοίτη του ποταμού στενεύει και διοχετεύει νερό δεξιά -αριστερά έξω από την κοίτη, πλημυρίζοντας της πέριξ περιοχές. Έτσι χαμηλώνει η στάθμη του ποταμού για μερικό χρόνο ανάλογα με το μέγεθος- μήκος του τρένου αρκετά. Είναι σίγουρο ότι η στάθμη θα πέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αυτό θα είναι λιγότερο γιατί μέρος των υδάτων θα ξανά διοχετευτεί στο ποτάμι.
Αν είναι όμως έτοιμες οι δικές μας δυνάμεις μηχανοκίνητες και τεθωρακισμένες ταξιαρχίες κοντά στο ποτάμι. Μπορούν εύκολα όταν κατέβει η στάθμη να περάσουν εύκολα το ποτάμι και μετά να στηθεί μια γέφυρα. Αν είναι καλοκαίρι που η στάθμη που ποταμού είναι χαμηλή, δηλαδή τους μήνες από Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο, μπορούν να περάσουν το ποτάμι ακόμα και το πεζικό με τα πόδια!
Το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι τούρκοι.
Δυστυχώς αυτό μπορούν να το κάνουν καλυτέρα από εμάς οι τούρκοι γιατί κατέχουν το προγεφύρωμα του Καραγάτς. Εκεί μπορούν με τα κατάλληλα έργα να μειώσουν την στάθμη του ποταμού, όχι για μερικά λεπτά αλλά για ώρες! Γιατί μπορεί να συμβεί αυτό; Γιατί από την μια θέλει πολύ ώρα για να προχωρήσει το νερό που κυλά αργά με μικρή ταχύτητα στο ποτάμι. Έτσι όταν επανέρθει το νερό από την παράπλευρη διοχέτευση στο ποτάμι, μπορεί να είναι ναι μεν μερικά λεπτά το πολύ μισή ώρα, αλλά μέχρι το προγεφύρωμα των Φερών θα στερέψει το ποτάμι. Θα διαρκέσει δηλαδή χρονικά πολύ ώρα λόγο της απόστασης, έτσι μπορούν δεκάδες μονάδες των τούρκων να μας επιτεθούν σταδιακά διασχίζοντας το ποτάμι.
Δυο επισημάνσεις θα δούμε πως θα γίνει αυτό αναλύοντας τι έργα χρειάζονται για να το κάνουν αυτό οι τούρκοι που δεν είναι μόνο ένα. Δηλαδή η ανατίναξη μιας γέφυρας και πως μπορούν να καθαρίσουν το ποτάμι για να επανέλθει η στάθμη του ποταμού.
Χρειάζονται να κατασκευαστούν αναχώματα με μεγάλο ύψος για να διοχετεύσουν τα νερά του ποταμού προς την ελληνική πλευρά. Μια αντιαρματική τάφρος για να διοχετεύσουν νερά προς τα εκεί για μερικά λεπτά, αλλά είναι σίγουρο πως νερά από το ποτάμι θα πλημυρίσουν της γύρω περιοχές της Αδριανούπολης.
Πως θα γίνει η ανατίναξη της γέφυρας; Εδώ δεν αναφερόμαστε στην γέφυρα που υπάρχει αλλά με την κατασκευή άλλης από μπετόν, διπλής κατεύθυνσης μεγάλου πάχους. Επάνω στην γέφυρα πρέπει να βρίσκονται οχήματα μεγάλου ύψους. Δηλαδή νταλίκες με κοντέινερ γεμάτα από αδρανή υλικά, μπετονιέρες και φορτηγά μεταφοράς τσιμέντου και στης δυο λωρίδες κυκλοφορίας για να κλείσει το ποτάμι με την ανατίναξη της γέφυρας. Ασφαλώς και πρέπει να υπάρχουν τα ειδικά έργα που προανέφερα για να διοχετευτεί εκεί το νερό του ποταμού για μικρό χρονικό διάστημα.
Πως θα γίνει η άρση της κατεστραμμένης γέφυρας και των φορτηγών, για να επανέλθει η στάθμη του ποταμού στα κανονικά της επίπεδα; Μα με μεγάλους γερανούς δυο προς κάθε κατεύθυνση είναι εύκολο να γίνει αυτό. Αρκεί να έχουν κατασκευαστεί ειδικά στηρίγματα και στα φορτηγά και στην γέφυρα, για να δέση εύκολα ο γερανός τα κομμάτια και να τα τραβήξει. Χρειάζεται όμως τουλάχιστον μισή ώρα αν πάνε όλα καλά, μέχρι τρεις ανάλογα το πόσο νερό έχει το ποτάμι. Δηλαδή έχει και αν τα καταφέρουν να δουλέψουν σωστά. Χωρίς να υπολογίζουμε τα πυρά πυροβολικού από την ελληνική μεριά και την ελληνική αντίδραση.
Μπορούν όμως οι τούρκοι να έχουν φτιάξει μια άλλη κοίτη και να διοχετεύσουν εκεί προσωρινά το νερό και να κάνουν μια παρακάμψει του ποταμού. Ξανά διοχετεύοντας πάλι το νερό στο ποτάμι για να δουλέψουν και ποιο άνετα, βγάζοντας τα συντρίμμια της γέφυρας και τα φορτηγά οχήματα πιο εύκολα από ότι πριν.
Δυστυχώς όπως βλέπετε το σενάριο αυτό έχει μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας. Θα ήταν λάθος να επιτεθούν από εκεί οι τούρκοι από το Καραγάτς δηλαδή και πέριξ αυτού. Άρα τους βολεύει να το κάνουν και να μας επιτεθούν, πιο κάτω ξαφνικά με μεγάλο όγκο δυνάμεων και μετά να στήσουν γέφυρες για να περάσουν τα υπόλοιπα που είναι απαραίτητα για να συνεχιστεί η επίθεση. Δηλαδή τα απαραίτητα εφόδια, οι στρατιώτες, οι ενισχύσεις κλπ.
Γιατί όμως δεν το έχουν υλοποίησει αυτό σαν σχέδιο οι τούρκοι;
Γιατί δεν το κάνουν όμως αφού μπορούν να μας επιτεθούν με αυτόν τον τρόπο; Γιατί υπάρχουν τα φράγματα της Βουλγαρίας, τα 3 μεγάλα και τα 18 μικρά που είναι γεμάτα με νερό κατά 95%. Αν πραγματοποιήσουν το σχέδιο τους, πρέπει και εμείς να απαντήσουμε καταστρέφοντας το φράγμα του ποταμού Άρδα που είναι μόνο 6 χιλιόμετρα από τα σύνορα και τότε θα γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον τους. Όχι όμως στην αρχή όμως του σχεδίου και αν είναι χειμώνας, γιατί αν είναι καλοκαίρι τα πράγματα δυσκολεύουν για εμάς. Ότι και να κάνεις οι τούρκοι μπορούν να πραγματοποιήσουν το σχέδιο τους. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους εμποδίσεις να στείλουν ενισχύσεις, ανατινάζοντας πολλά φράγματα στην Βουλγαρία! Αν και αυτό δεν είναι το σωστό γιατί πάνω από το 60-75% του νερού θα πλημυρίσει περιοχές της Βουλγαρίας και δεν θα φτάσει για να κάνει την ζημία στους τούρκους.
Για αυτό και αναφέραμε πως κρατάνε κατά 95% γεμάτα τα φράγματα οι βούλγαροι. Αν είναι καλοκαίρι το καταλαβαίνουμε αυτό αλλά να συμβαίνει και τον χειμώνα κατά την περίοδο των βροχών; Αυτό έγινε μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού και του σύμφωνου της Βαρσοβίας, κατόπιν εντολής των αμερικανών γίνετε αυτό. Να έχουν τα φράγματα γεμάτα κατά 95% με νερό για να ελέγξουν μια ελληνοτουρκική σύγκρουση.
Αφού πήραμε μια ιδέα πως μπορούμε να πλημυρίσουμε της πέριξ του ποταμού περιοχές, με τι τρόπο δηλαδή. Θα περάσουμε στην ανάλυση των προφητειών. Είναι καλές οι προφητείες αλλά πολύ δύσκολη η ερμηνεία τους, γιατί οι άνθρωποι που της έχουν δει δεν έχουν της κατάλληλες γνώσεις για να μας της μεταφέρουν ορθά! Δυστυχώς βλέπουν ένα μόνο μικρό κομμάτι από ότι θα συμβεί. Δεν ξέρουν ούτε την χρονική στιγμή που θα γίνει, ούτε το τι θα συμβεί συνολικά. Έτσι συνήθως κάνω την αναλύσει βάση γεωπολιτικών εξελίξεων και από ότι ξέρω συνολικά, αφού ασχολούμαι με πολλά θέματα –πράγματα ταυτόχρονα. Έχω γράψει ότι οι ρώσοι θα καταλάβουν μέρος της ανατολικής Θράκης, με την Κωνσταντινούπολη και τα περίχωρα τους. Θα καταλάβουν ένα κομμάτι από τα στενά και μετά δεν θα θέλουν να φύγουν από εκεί. Δηλαδή θα αθετήσουν την συμφωνία που θα  έχουν κάνει με τους αμερικάνους. Θα αναφερθώ με λίγα λόγια στο τι μας περιμένει και τι θα γίνει, γιατί θα κάνουν συμφωνία με τους αμερικανούς και θα διαλύσουν την Τουρκία.
Τα γεγονότα είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό, είναι περίπου 50 σελίδες σας βάζω ένα μικρό μέρος.
Πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα, διεξαγωγή εκλογών.
Στην εκλογική αναμέτρηση δεν θα νικήσει κανείς και θα έχουμε το σχηματισμό μιας οικουμενικής κυβέρνησης.
Στην Τουρκία οι στρατηγοί θα κάνουν πραξικόπημα και θα δολοφονήσουν τον πρόεδρο Ερντογάν.
Στην Ελλάδα θα έρθει η πτώχευση της χώρας θα πούμε το πότε.
Θα μας χτυπήσει ένας πολύ δυνατός σεισμός!
Θα μας χτυπήσει ένας πολύ δυνατός σεισμός! Λέγετε ότι θα είναι τόσο ισχυρός που στην Αθήνα από κάθε τρείς πολυκατοικίες, η δυο θα καταρρεύσουν και η μια θα στέκετε όρθια! Η προφητεία αναφέρει πως θα κτυπάει η μια πολυκατοικία την άλλη σαν τα κριάρια!
Εδώ προσοχή δεν σημαίνει πως θα καταρρεύσουν αμέσως με χιλιάδες νεκρούς μέσα, αλλά πως θα επακολουθήσει και άλλος σεισμός πολύ δυνατός που θα αποτελειώσει τα χτυπημένα κτίρια
Η ομάδα Βαρώτσου, Τζελέπη δηλαδή η ομάδα ΒΑΝ, λέει και αυτή για σεισμό το 2019 στην ίδια περιοχή που λένε οι προφητείες.
Ξέρουμε ότι ο σεισμός θα γίνει βράδυ, εξάλλου βράδυ έγιναν όλοι οι μεγάλοι σεισμοί το 1978 στην Θεσσαλονίκη, το 1981 στης αλκυονίδες νήσους, το 1986 στην Καλαμάτα και εφέτος στην Ζάκυνθο κλπ. Αναφέρθηκα σε δυο σεισμούς γιατί ο μεγάλος σεισμός θα είναι πάνω από 8 ρίχτερ και οι προφητείες λένε πως θα καταστρέψει μια μεγάλη περιοχή αφού θα έχει τεράστια δύναμη, από το Αίγιο μέχρι την Αθήνα. (Της προφητείες μπορείτε να της βρείτε στο διαδίκτυο.)
Η πτώχευση της χώρας!
Πότε θα γίνει η πτώχευση της χώρας μετά τον σεισμό ή πριν; Αυτό δεν μας το ξεκαθαρίζουν οι προφητείες με πάσει σαφήνεια, αλλά μας λένε πως οι καταθέσεις θα δεσμευτούν για να πληρωθεί το χρέος! Ένα είναι όμως το κρατούμενο πως μετά αφού φάνε τον Ερντογάν δεν μας έχουν ανάγκη οι ξένοι.
Μετά τον μεγάλο σεισμό είναι το μόνο σίγουρο γιατί δεν θα έχει απομείνει απολύτως τίποτα. Ούτε εφορίες, ούτε υπουργεία, ούτε τράπεζες. Δεν θα έχουν απομείνει μέσα σε αυτά ούτε οι σέρβερ σε λειτουργία, αλλά θα έχουν καταστραφεί μαζί με τους υπολογιστές. Όπως καταλάβατε δεν αναφερόμαστε στους οικιακούς υπολογιστές, αλλά στους μεγάλους υπολογιστές που κάνουν την μηχανογράφηση και έχουν μέσα όλα τα προγράμματα. Το ίδιο θα πάθουν και στον ΟΤΕ και στην ΔΕΗ, δεν θα πάθουν μόνο ζημιά τα κτίρια αλλά θα καταστραφούν όλα τα ψηφιακά συστήματα τα ΑΤΜ κλπ.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν!
Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν το λέει η προφητεία αλλά έτσι θα γίνει. Που θα δουλέψουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στα κτίρια που έχουν πέσει; Ποιος θα τους πληρώσει αφού η χώρα θα έχει κηρύξει πτώχευση; Μην περιμένετε ούτε να πάρετε τα χρήματα σας από την τράπεζα, όπως δεν τα πήραν το καλοκαίρι του 1974 όταν κηρύχτηκε η επιστράτευση! Ούτε φυσικά να δοθούν συντάξεις αφού δεν θα έχει μείνει ούτε ΙΚΑ, ούτε ΤΕΒΕ, ούτε τίποτα.
Ο πόλεμος με την Τουρκία!
Οι τούρκοι στρατηγοί θα χτυπήσουν την Ελλάδα, περίπου έναν μήνα μετά από το πραξικόπημα και την εξόντωση του Ερντογάν. Αυτό θα γίνει μετά τον σεισμό μια εβδομάδα μετά, όταν είναι απολύτως σίγουροι οι τούρκοι στρατηγοί πως δεν κινδυνεύουν να δεχτούν ανταπόδοση του χτυπήματος τους από την Ελλάδα.
Θα χτυπήσουν Παρασκευή βράδυ προς Σάββατο πρωί, θα είναι θεομητορική εορτή (έτσι λένε οι προφητείες) και θα καταλάβουν αμαχητί δυο πολύ μικρά ελληνικά νησιά Αγαθόνησι, Φαρμακονήσι ή Γαιδουρονήσι. Αυτό θα γίνει με τούρκους καταδρομείς που θα επιτεθούν ξαφνικά με φουσκωτές λέμβους κλπ. Αυτό θα γίνει χωρίς απώλειες για τον άμαχο πληθυσμό αλλά και τους ελάχιστους στρατιώτες που είναι η φρουρά του νησιού που θα συλληφθούν αιχμάλωτοι. Μετά μέσω του ΟΗΕ θα τους στείλουν στην Ελλάδα χωρίς να τους πειράξουν.
Δεν θέλουν τον πόλεμο οι τούρκοι στρατηγοί δεν τους συμφέρει, μερίδιο από τα πετρέλαια θέλουν και την υποστήριξη των τούρκων πολιτών. Για να τονώσουν το εθνικό αίσθημα θα το κάνουν, αλλά άμα πεινάς δεν μπορείς να το καταφέρεις αυτό.
Η εξέγερση των λαθρομεταναστών θα γίνει μετά με κρυμμένα όπλα που υπάρχουν και με ξένους πράκτορες.
Υποστήριξη των ξένων δυνάμεων που ναι μεν θα μας υποστηρίζουν, θα καταδικάζουν την Τουρκία αλλά δεν θα κάνουν κάτι για να μας βοηθήσουν. Το ευτύχημα εδώ είναι πως το ΝΑΤΟ δεν μπορει να αφήσει την Τουρκία να παραμείνει στους κόλπους του αν χτυπήσει την Ελλάδα, έτσι ή θα έχουν φύγει οι τούρκοι από το ΝΑΤΟ πριν μας χτυπήσουν ή θα τους διώξουνε μετά.  
Πίεση των τούρκων για ανταλλάγματα- μερίδιο από το πετρέλαιο. Οι στρατηγοί που έχουν πάρει την εξουσία, θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τα καταφέρουν και τότε θα κάνουν το μεγαλο λάθος. Θα κάνουν ένα θερμό επεισόδιο στην Κύπρο που δεν θα μπορούν να το ελέγξουν όπως έγινε με την Ελλάδα και θα εξελιχτεί σε σκληρές μάχες 3 ημερών. Μετά θα επιτεθούν οι ρώσοι στην Τουρκία.
Αλλά γιατί θα χτυπήσουν την Τουρκία οι ρώσοι, γιατί αγαπούν την Κύπρο ή γιατί αγαπούν την Ελλάδα; Όχι βέβαια αλλά η μάχες στην Σύρια γίνονται για τα μερίδια πετρελαίου και φυσικού αερίου της μεσανατολικές μεσόγειου, θέλει μερίδιο η Ρωσία και καλά κάνει.
Θα υπάρξει συμφωνία για μοίρασμα των μεριδίων – οικοπέδων όπως έχω αναφερθεί παλιότερα, από 35-40% οι μεγάλες δυνάμεις. Αν μπει και η Κίνα στην μοιρασιά δύσκολο φαίνετε εκτός και της δώσουν ένα μικρό μερίδιο, από 5-10% Γαλλία Αγγλία κλπ. Αλλά η Ρωσία όταν πάρει τα στενά και την Κωνσταντινούπολη δεν θα θέλει να φύγει και παρασκηνιακά θα ζητά μεγαλύτερο μερίδιο και ανταλλάγματα από τους αμερικανούς.
Έτσι μετά θα στραφούν οι δυτικοί εναντίων της Ρωσίας και θα θέλουν να ανακαταλάβουν τα στενά και την Κωνσταντινούπολη.
Για της μάχες για την ανακατάληψη της ανατολικής Θράκης το ξεκαθαρίσαμε, πως μόνο από τα δικά μας εδάφη θα περάσουν οι ξένοι στρατοί. Μέσω της Εγνατίας οδού φτάνοντας μέχρι την Θράκη, αλλά όχι μέχρι τα σύνορα του ποταμού Έβρου. Μετά θα κινηθούν προς την Βουλγαρία, αφού εκεί θα κατευθυνθούν μετά από υποδείξεις των στρατιωτικών που κυβερνούν την Ελλάδα και μετά από την επανάσταση που θα γίνει στην Βουλγαρία! Καλώντας η νέα κυβέρνηση της Βουλγαρίας της Νατοϊκές δυνάμεις για προστασία και για να διώξουν τους ρώσους.
Δεν μπορεί να έχουν την απαίτηση οι ξένοι να πολεμήσουμε για τους τούρκους, εξάλλου αυτοί μας επιτέθηκαν αυτοί είναι οι εχθροί. Αναφέραμε και πριν πως θα υπάρχουν τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα, μόνο που δεν θα είναι ικανές να πολεμήσουν. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ο στρατός της Τουρκίας θα έχει φτάσει στα όρια της διάλυσης.
Θα σκυλιάσουν οι ξένοι αφού θα θέλουν να πολεμήσουμε για αυτούς και εμείς δεν θα το κάνουμε. Μόνο διέλευση στρατευμάτων θα γίνει, αφού αυτό προβλέπει το πρωτόκολλο και οι συμφωνίες που έχουν υπογραφτεί. Φυσικά οι ξένοι θα σκυλιάσουν και θα θέλουν να μας εκδικηθούν αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Όχι ότι δεν θα γίνουν έκτροπα κατά την διέλευση των Νατοϊκών στρατευμάτων μέσω την Εγνατίας οδού. Τα στρατεύματα μπορεί να περιλαμβάνουν αλβανούς και τούρκους και άλλες φυλές που θα βιάζουν και θα σκοτώνουν χωρίς οίκτο και έλεος. Αυτά αναφέρονται στην προφητεία του Πατρό Κοσμά του Αιτωλού, χωρίς όμως να μας δίνετε μια εξήγηση ποιοι θα το κάνουν αυτό.
Θα θέλουν να επιτεθούν από τον ποταμό Έβρο αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Πως θα περάσουν τον ποταμό Έβρο και θα επιτεθούν αφού θα έχουν καταστραφεί οι γέφυρες! Αλλά θα βοηθήσει και ο Θεός βρέχοντας συνεχώς και ρίχνοντας τόνους νερού που θα έχει πλημυρίσει πολλές περιοχές εκατέρωθεν του ποταμού. Θα έχει πλημμυρήσει και η αντιαρματική τάφρος που έχει κατασκευαστή στο δικό μας έδαφος. Πως θα επιτεθούν αφού δεν θα μπορούν να το κάνουν, γιατί το ίδιο θα έχει γίνει και από την πλευρά των τούρκων.  Πλημυρίζοντας την δική τους τάφρο και πολλές περιοχές από την υπερχείλιση του ποταμού Έβρου.
Έτσι η λύση είναι να περάσουν τον ποταμό από την πλευρά της Βουλγαρίας ψηλά και να επιτεθούν από τα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία. Θα τα κανονίσει ο Θεός δηλαδη και θα μας σώσει για μια ακόμα φορά για να μην κινδυνέψουμε. Αν εμπλεκόμαστε σε πόλεμο με τους Ρώσους, δεν θα συμφωνούσαν οι Ρώσοι να πάρουμε την πόλη και τα εκατέρωθεν εδάφη. Έξαλλου μετά δεν θα ισχύει η συνθήκη του Μοντρέ για την διέλευση των ρωσικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου, αφού αυτή έχει υπογραφεί με τη Τουρκία. Όλα υπέρ μας είναι όπως βλέπετε. Θα σκοτώνονται οι άλλοι και εμείς θα μείνουμε απαθείς και σώοι, έτσι λένε οι προφητείες αλλά δεν μας της αναλύει κανείς το πώς θα γίνει αυτό.
Αλλά ο καλός Θεός θα γκρεμίσει τα φράγματα όχι μόνο με το πολύ νερό που θα πέσει, αλλά υπάρχουν πύραυλοι και καταδρομείς που θα το κάνουν αυτό με ειδικές επιχειρήσεις. Οι πύραυλοι είναι των ρώσων θα τους ρίξουν μετά! Οι καταδρομείς είναι Έλληνες που θα πάνε κοντά στα σύνορα είναι να τα καταστρέψουν, όχι όλα μερικά και θα πλημυρίσουν τα πάντα. Ξύπνιοι οι αμερικανοί πιο ξύπνιοι οι δικοί μας, όχι και να σκοτωθούμε για τους τούρκους πάει πολύ.
Αυτό είναι και το σχέδιο να σωθεί η χώρα και όλος ο στρατός μας στα σύνορα και να μην εμπλακεί σε πόλεμο. Τώρα πως θα γίνει αυτό θα τα αναλύσουμε με πάσα λεπτομέρεια.
Πλημυρίζοντας της περιοχές περί του ποταμού Έβρου. Το σχέδιο καταστροφής των βουλγάρικων φραγμάτων
Θεωρητικά υπάρχουν δυο σενάρια εδώ: αυτό που μπορεί να γίνει και να πραγματοποιηθεί θεωρητικά όμως, με της καλύτερες προϋποθέσεις βάση των χρονικών υπολογισμών. Δηλαδή πότε πρέπει να καταστραφεί το τάδε φράγμα (αν και όπως θα δούμε δεν πρέπει να καταστραφεί ούτε ένα φράγμα) και πότε πρέπει να καταστραφεί η τάδε γέφυρα για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό όμως δεν ισχύει γιατί σε περίοδο πολεμικών επιχειρήσεων, γιατί υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί για την εκτέλεση των πολεμικών αποστολών. Οπότε θα υπολογίσουμε και θα αναλύσουμε βάση αυτής της παραμέτρου.
Δεν αναφέραμε πως θα έχουμε καταλάβει τα προγεφυρώματα του Καραγάτς και των Φερών, γιατί από εκεί θα φεύγουν τούρκοι στρατιώτες και θα παραδίνονται στην ελληνική πλευρά. Δεν θα καταλάβουν οι ρώσοι όλη την ανατολική Θράκη, οπότε δεν θα έρθουμε σε επαφή με τους ρώσους. Θα υπάρχουν δηλαδή τούρκικες μονάδες ανάμεσα σε εμάς και στους ρώσους, χωρίς ηθικό, διαλυμένες κλπ. Που θα θέλουν να της χρησιμοποιήσουν οι αμερικανοί υπέρ τους και εναντίων των ρώσων. Θα ζητάνε να τους δώσουμε πίσω τα όπλα που μας έδωσαν όταν παραδόθηκαν σε εμάς χιλιάδες τούρκοι! Δηλαδή τα άρματα μάχης, τομπ, τομα, τα αυτοκινούμενα πυροβόλα, τα βαρέα όπλα πεζικού. Θα τους ταΐζουν οι αμερικάνοι και θα τους συντηρούν μέσω υμών. Δηλαδή θα στέλνουν τρόφιμα σε εμάς για να τους τα δώσουμε, μαζί με άλλα υλικά που δεν θα φτάνουν ούτε τα μισά σε αυτούς! Δεν θα φτάνουν γιατί θα τα κρατάμε εμείς για να συντηρήσουμε τον στρατό μας.
Για να πλημυρίσει ολόκληρη η περιοχή της ανατολικής Θράκης μέσα στην Τουρκιά, πρέπει πρώτα να έχουν γίνει έργα από εμάς. Να έχουν σηκωθεί αναχώματα για να μην πλημυρίσουν κατά πολύ οι δικές μας περιοχές και να έχει ολοκληρωθεί η αντιαρματική τάφρος. Στην πράξη όμως δεν μπορείς να αποφύγεις της πλημύρες και στην δική σου την πλευρά. Εδώ η αναλογία είναι ότι θα πλημυρίσουν τουλάχιστον 20+ χιλιόμετρα από το ποτάμι μέσα στην Ανατολική Θράκη που μπορεί να είναι και περισσότερο όσο κατεβαίνουμε προς το δέλτα του Έβρου και να φτάσει τα 35+ χιλιόμετρα. Ενώ στην δική μας της μεριά το μέγιστο που μπορεί να πλημυρίσει, είναι σε απόσταση τα 5 χιλιόμετρα από το ποτάμι. Προσοχή εδώ αναφερόμαστε αν δεν πάνε όλα καλά για εμάς, αν σπάσουν πολλά φράγματα. Τα 5 χιλιόμετρα που θα πλημυρίσουν δεν αφορούν όλα τα σημεία του νόμου Έβρου που απέχουν 5 χιλιόμετρα από το ποτάμι αλλά μερικά. Η διαφορά όμως είναι ότι τα 5 χιλιόμετρα σε εμάς αφορούν μια περιστασιακή πλημύρα και όχι μόνιμη, ενώ στην Τουρκία τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά. Δηλαδή εκεί θα πνιγούν τα πάντα από το νερό.
Αν στην Ελλάδα έχει ολοκληρωθεί η αντιαρματική τάφρος τα προβλήματα θα είναι σαφώς μικρότερα. Εξάλλου τα επικίνδυνα σημεία είναι τρία το πολύ τέσσερα και αφορούν της γέφυρες που θα καταστραφούν για να πετύχει το σχέδιο και να πλημυρίσουν περισσότερες εκτάσεις. Αν δηλαδή είμαστε έτοιμοι δεν κινδυνεύουμε πάρα ελάχιστα αν σπάσει ένα φράγμα, το πολύ να πλημμυρήσει μια περιοχή γύρω στο ένα χιλιόμετρο.
Πρέπει να καταστραφούν-ανατιναχτούν 5 φράγματα από την πλευρά της Βουλγαρίας και τρεις γέφυρες των Φερών, η σιδηροδρομική και του Καραγάτς. Τα τρία φράγματα είναι τα μεγαλύτερα τα αλλά δυο είναι τα μεγαλύτερα κατά σειρά. Πρέπει οι έλληνες καταδρομείς φορώντας ρωσικές στολές και κρατώντας ρώσικα όπλα, να πάνε μέσα στο βουλγάρικο έδαφος για να εκτελέσουν την αποστολή. Εδώ χρειάζονται 5 ομάδες, μια για κάθε ένα φράγμα συν μια εφεδρική. Η δουλειά τους είναι όχι να καταστρέψουν και να ανατινάξουν το φράγμα που θα τους έχει ανατεθεί, αλλά να καταστρέψουν της πόρτες του φράγματος! Ακόμα καλυτέρα αν μπορούν( αν γίνετε) να της κατεβάσουν της πόρτες των φραγμάτων και μετά να ανατινάξουν τους μηχανισμούς που της κατεβάζουν- ανεβάζουν, αλλά αυτό είναι λίγο δύσκολο να πραγματοποιηθεί στον ελάχιστο χρόνο που θα έχουν στην διάθεση τους.
Στις δώδεκα το βράδυ με συνολική διαφορά 5 έως 10 λεπτών, πρέπει να ανατιναχτούν οι πόρτες των 5 φραγμάτων. Το ένα φράγμα δυστυχώς είναι πολύ μακριά από τα σύνορα απέχει 50 χιλιόμετρα. Οπότε μόνο με κλεμμένα αυτοκίνητα μπορούν να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα ή με ένα ελικόπτερο! Δεν θα επεκταθώ αναλυτικά στο σχέδιο αυτό θα γίνει αργότερα. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορούν να βάλουν εκρηκτικά με μεγάλο χρόνο καθυστέρησης, έτσι θα έχουν λίγα λεπτά στην διάθεση τους για να ξεφύγουν απαρατήρητοι.
Στης μια και μισή το βράδυ, μετά από μιάμιση ώρα θα πρέπει να ανατιναχτεί η γέφυρα των Φερών. Στης δυο το βράδυ θα πρέπει να ανατιναχτεί η σιδηροδρομική γέφυρα και στης δυο και μισή θα πρέπει να ανατιναχτεί η γέφυρα του Καραγάτς.
Χοντρικά αυτοί είναι οι χρόνοι που απαιτούνται για να πετύχει το σχέδιο. Δεν μπορείς να ανατινάξεις της γέφυρες όλες μαζί. Αν και στην πράξη χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερος χρόνος, μεταξύ της ανατινάξεις της πρώτης γέφυρας με την επομένη. Που όσο περισσότερο αργείς τόσο καλυτέρα είναι, αλλά δεν θα έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου με το μέρος μας.
Η πλημύρα θα συνεχιστεί όχι για ημέρες, μέχρι δηλαδη να αδειάσουν τελείως τα φράγματα αλλά για πάνω από μια εβδομάδα. Αναλόγως την περίοδο αν είναι χειμώνας, φθινόπωρο, άνοιξη κλπ. Δηλαδη επί 10 μέρες θα συνεχίζουν να πλημυρίζουν εκτάσεις μέσα στην ανατολική Θράκη που θα ξεπεράσουν τα 20 χιλιόμετρα. Οπότε πολεμικές επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν από εκεί ακόμα και αν περάσει ένας μήνας. Γιατί πρέπει να έχει στεγνώσει ο τόπος και να έχει γίνει βάτος από της μηχανοκίνητες δυνάμεις.
Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να σωθούμε, να σώσουμε τον στρατό μας και να αποφύγουμε έναν καταστροφικό πόλεμο. Δεν χρειάζονται αναλύσεις επί αναλύσεων και σχεδία επί χαρτού για να κατανοήσουμε την σημασία του σχεδίου. Για αυτό και αναφέραμε πως δεν πρέπει να καταστραφούν τα φράγματα τελείως γιατί θα αδειάσει το νερό αμέσως. Πρέπει να καταστραφούν οι πόρτες για να αδειάσουν σταδιακά, αλλιώς δεν θα πετύχει το σχέδιο.
Έτσι είναι αναγκασμένοι οι δυτικοί να πάνε μέσο Βουλγαρίας και να επιτεθούν στους ρώσους από εκεί, παρακάμπτοντας τελείως τον ποταμό Έβρο και της πέριξ περιοχές του ποταμού. Οι πλημύρες θα καταστρέψουν τελείως τον τουρκικό στρατό που έχει απομείνει, αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει και δεν μας απασχολεί. Το θέμα είναι να μείνουμε αμέτοχοι στον επερχόμενο πόλεμο, να βγάλουν οι άλλοι τα μάτια τους και εμείς να κερδίσουμε τα μέγιστα των μεγίστων. Που είναι όχι μόνο η Κωνσταντινούπολη και τα στενά αλλά και άλλες περιοχές της Τουρκίας, μαζί με μέρος των Σκοπίων, την Βόρεια Ήπειρο και κομμάτι της Βουλγαρίας! Όσο και αν σας φαίνετε τρελό αυτό σκεφτείτε ότι θα διαλυθούν τα Σκόπια! Θα πάρουν κομμάτι και η Αλβανία και η Βουλγαρία, αφού πρώτα το έχουν καταλάβει οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις! δηλαδή θα γίνει ανταλλαγεί εδαφών και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Αυτό θα γίνει κατόπιν διεθνής συμφωνίας των μεγάλων δυνάμεων, όπως έγινε παλιά η Γιάλτα. Δηλαδή θα μας αποδοθούν εδάφη που δεν το περιμένουμε αλλά που όλα αυτά είναι ελληνικά. Φυσικά θα γίνει αυτό, όχι γιατί μας αγαπάνε αλλά για τους δικούς τους λόγους. Γιατί πρέπει να υπάρχει ησυχία για να βγει ο ορυκτός πλούτος που δεν είναι μόνο το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο όπως νομίζουμε, πχ κάτω από τον λιγνίτη υπάρχουν κοιτάσματα λιθίου που είναι απαραίτητα για της μπαταριές λιθίου.
Πολλά αγνοούμε και πολλά δεν ξέρουμε. Το τι θα γίνει αναλυτικά δεν το γράφω ούτε εγώ, παρότι ασχολούμαι με της προφητείες πάνω από 10 χρόνια. Κάποιοι πονηροί της έχουν αλλοιώσει της προφητείες ή λένε αλλά αντί άλλων. Πχ πήγαν αξιωματικοί στον γέροντα Παίσιο και αυτό τους είπε ότι θα πάρουμε την πόλη, ότι εσύ θα παρελάσεις εκεί και εσύ που είσαι μηχανικός θα την ξανά κτήσεις. Είπε ένα πνευματικό του παιδί που ήταν εκεί και το άκουσε, γέροντα να το γράψω αυτό και ο γέροντας Παίσιος είπε γράψας. Δηλαδή να το γράψει και βγήκε στην φόρα ότι ο στρατηγός Γράψας ήταν εκεί κλπ! Πίστεψε ο κόσμος ότι τα γεγονότα θα ερχόταν πιο νωρίς, αγόραζε τρόφιμα κλπ. Πρέπει να ξέρουμε να κάνουμε σωστές αναλύσεις. Λέει ο τάδε γέροντας ότι οι τούρκοι θέλουν να εισβάλουν σε μεγάλα νησιά και να τα καταλάβουν και πιστεύουν πως θα χτυπήσουν μεγάλα νησιά! Άλλο το τι θέλουν οι τούρκοι και άλλο τι θα γίνει στην πραγματικότητα. Πρέπει να ξέρεις τι συμφέρει τους τούρκους να κάνουν και γιατί θα το κάνουν. Όλα αυτά χωρίς να σας κάνω τον έξυπνο και χωρίς να λέω εγώ και πως εγώ τα ξέρω και σας τα γράφω όλα. Προσπαθώ να βρω την αλήθεια και τίποτα περισσότερο με την βοήθεια του Θεού.
Θα ακολουθήσει νέο κείμενο με αναλυτική περιγράφει του σχεδίου Ορφέας. Πως δηλαδή θα γλυτώσουμε τον πόλεμο με όλα όσα θα πρέπει να γίνουν αναλυτικά από στρατιωτική άποψη, για την υλοποίηση αυτής της δύσκολης αποστολής και περιγράφοντας σαν σε σενάριο τα πάντα: ανίχνευση στόχων, διοίκηση, επιτελικό σχέδιο, διαβιβάσεις, εκπαίδευση εκρηκτικών, ειδικοί ασύρματοι, τα απαραίτητα υλικά, το ελικόπτερο διασώσεις, το ελικόπτερο με την εφεδρική ομάδα προσβολής στόχου, το αεροσκάφος προσβολής στόχου-φράγματος που απέτυχαν να το καταστρέψουν, οι ομάδες προσβολής στόχων που θα είναι καταδρομείς και ΟΥΚ   
Δικαίος Γεώργιος.
kranosgr.blogspot.com/

*Άλλη μία αποτελεσματική μέθοδος για να εγκαταλείψουν οι Τούρκοι καταληφθείσα βραχονησίδα, είναι να ρίξουν εκεί οι στρατιωτικοί μας μερικές από τις πεθερές τους , οπότε οι τούρκοι θα έφευγαν κολυμπωντας...!
Juan