17.12.18

«Κεραυνοί» από Αμερικανό συντ/ρχη κατά τουρκικού Στρατού: «Είστε τρομοκράτες - Σκοτώνετε παιδιά» - Έξαλλος ο Ερντογάν


Δεν «μάσησε» τα λόγια του ο Αμερικανός συνταγματάρχης Sean Ryan εκπρόσωπος της επιχείρησης Inherent Resolve των ΗΠΑ για τον πόλεμο κατά της ISIS σε Συρία και Ιράκ.

Προκαλώντας νέο διπλωματικό επεισόδιο με τις ΗΠΑ, στις σχέσεις που θυμίζουν πραγματικά ένα «roller coaster» με σκαμπανεβάσματα ο Αμερικανός εκπρόσωπος προχώρησε σε επίσημες καταγγελίες κατά του τουρκικού Στρατού στη Συρία περιγράφοντας τους Τούρκους στρατιώτες ως τρομοκράτες, και καταγγέλλοντας δολοφονίες αμάχων προκαλώντας βέβαια την οργή της Άγκυρας η οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα αναγκάζοντας μεν τον συνταγματάρχη να αποσύρει το σχόλιό του, αλλά φυσικά ανάρτηση καταγράφηκε.

Πιο συγκεκριμένα ο Ryan έγραψε:

«Η αγαπημένη μου φωτογραφία του μήνα.

Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις (πράσινα μπερέ) περιπολούν στα σύνορα Ροζάβα-Τουρκίας αφότου Τούρκοι τρομοκράτες ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν εναντίον Κούρδων αμάχων σκοτώνοντας ένα  μικρό κορίτσι, την ώρα που γύριζε από το σχολείο του.


Αυτά τα παιδιά είναι ασφαλή τώρα, καθώς τα προστατεύουν τα πράσινα μπερέ».


Η ανάρτηση του συνταγματάρχη του αμερικανικού Στρατού έκανε έξαλλο τον Ερντογάν ο οποίος έδωσε εντολή για επίσημη διαμαρτυρία στις ΗΠΑ για το σχόλιο αυτό.


Βέβαια ο Αμερικανός -θαρραλέος- συνταγματάρχης απέσυρε την ανάρτηση για τους «τρομοκράτες Τούρκους στρατιώτες» αυτή όμως αποτυπώθηκε και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Όλα αυτά ενώ η κατάσταση στην ανατολική Συρία είναι οριακή αναφορικά με τις ΗΠΑ και την Τουρκία.

Οι Αμερικανοί διαμήνυσαν πως μια τουρκική εισβολή ανατολικά του Ευφράτη θα θεωρηθεί «επίθεση κατά των ΗΠΑ».

Όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε τουρκικό Στρατό και ισλαμιστές μισθοφόρους, να μην πραγματοποιήσουν καμιά στρατιωτική επιχείρηση-εισβολή ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, εναντίον των Κουρδών καθώς αυτό θα θεωρηθεί επίθεση κατά των ΗΠΑ.


pronews.gr, enoplos.gr