21.12.18

ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ: ANAΔΡΟΜΙΚΑ ; ΠΟΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ!

ΘΑ σας επιστρέψουμε αυτά που παράνομα σας κρατήσαμε...

Ρεζίλι των σκυλιών έγινε για μια ακόμη φορά η "κυβέρνηση"! Αντί για τα κλεμμένα  (αναδρομικά) που είχε δεσμευθεί ότι θα τα έδινε εφ άπαξ στους  δικαιούμενους συνταξιούχους, μετά από αποφάσεις  δικαστηρίων κ.λ.π., με τον μισθό- σύνταξη Ιανουαρίου, σε άλλους δεν έδωσε τίποτα (!) και σε άλλους έδωσε 400-500 ευρώ για ..χαρτζιλίκι αντί για 20.000- 40.000 που όφειλε κλέβοντας (καθ έξιν και κατ επάγγελμα) το σύνολο σχεδόν των οφειλομένων!
 Τώρα αναμένονται οι αντιδράσεις των Σωματείων των θυμάτων της "κυβέρνησης"
ΕΞΩ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ...


Σχετικό δημοσίευμα( δημοσιεύουμε  κατωτέρω) του pronews που ούτε και αυτό μπόρεσε να προβλέψει το μέγεθος της ξεφτίλας και τα οικονομικά κόλπα των επαγγελματιών λωποδυτών . Δεν πειράζει,  σε ανταπόδοση των κυβερνητικών αυτών αποφάσεων θα πάρει στις εκλογές ΤΡΙΑ... 3%, σε ψήφους, για να μη του τα χρωστούν και μάλιστα εφ άπαξ. Και μη σκεφτούν εκλογικά μαγειρέματα γιατί οι διαδηλωτές,  αυτοί τη φορά δεν θα κρατούν σημαίες... Και όσο για την ΕΛ.ΑΣ δεν θα την κάνουν ΕΛΑΣ, γιατί ακόμα δεν έχουν προλάβει να τη διαβρώσουν, όπως πολύ θα ήθελαν.Μειώσεις που φτάνουν ακόμη και 76,2% «τρώνε» τα αναδρομικά 100.000 αποστράτων και άλλων 15.000 συνταξιούχων (δικαστικών, γιατρών ΕΣΥ, πανεπιστημιακών) που προέρχονται από τα ειδικά μισθολόγια.
Τα ποσά που θα δουν στα ΑΤΜ από το βράδυ της Πέμπτης και θα είναι διαθέσιμα για είσπραξη την Παρασκευή 21/12/2018 δεν έχουν καμία σχέση με τις μικτές απολαβές τους που απορρέουν από την αναπροσαρμογή συντάξεων και την πληρωμή, εν είδει εφάπαξ επιδόματος, των διαφορών που αφορούν συνολικά στο διάστημα από Αύγουστο 2012 ως και Ιούνιο του 2016, σύμφωνα με το νόμο 4575/2018 που ψήφισε η κυβέρνηση συμμορφούμενη εν μέρει με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη διόρθωση των αποδοχών τόσο στους εν ενεργεία όσο και στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων.
Τα καθαρά ποσά για τους απόστρατους, που είναι και η μεγαλύτερη ομάδα συνταξιούχων, είναι χαμηλά για όσους έχουν κάτω από 33 έτη και μικρούς βαθμούς αποστρατείας (έως και ταγματάρχη) και δεν υπερβαίνουν τα 700 -780 ευρώ.
Πολλοί θα δουν ποσά αναδρομικών κάτω και από 100 ευρώ για όλη την περίοδο των 47 μηνών (Αύγουστος 2012-Ιούνιος 2016), ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα έχουν μηδενικές επιστροφές γιατί με την αναπροσαρμογή σύνταξης άλλαξαν και πήγαν σε μεγαλύτερη κλίμακα μνημονιακών κρατήσεων. Με το φόρο 20%, δε, που επιβάλλεται αφού γίνουν οι μνημονιακές μειώσεις, οι επιστροφές μηδενίζονται όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος μέσα από τα ενημερωτικά πληρωμών με τα αναδρομικά των αποστράτων που έχουν περαστεί από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στις καρτέλες των συνταξιούχων.
Τα στοιχεία που δημοσιεύονται είναι από εμπεριστατωμένη έρευνα του «Ε.Τ.» σε δείγμα δικαιούχων από τις τελικές πληρωμές της Παρασκευής και εκείνο που αποκαλύπτουν αυτά τα στοιχεία είναι ότι τα τελικά ποσά έχουν να κάνουν με το βαθμό αποστρατείας, με τα έτη υπηρεσίας και, τέλος, με τις αλλαγές της κλίμακας στις μνημονιακές περικοπές.