17.3.18

Αναστασιάδης για όλα στο Al Jazeera


Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο του Al Jazeera παραχώρησε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, στην οποία αναφέρθηκε στο θέμα των ενεργειακών, αλλά και της επίτευξης λύσης στο Κυπριακό.
Συγκεκριμένα, ο Κύπριος πρόεδρος υπογράμμισε πως «κάθε φορά που δεν βρίσκεται λύση, ο κόσμος απογοητεύεται και η έλλειψη εμπιστοσύνης αυξάνεται».

Για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Επίσης μιλώντας για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, τόνισε πως «εδώ και τέσσερα χρόνια γίνονται συνομιλίες για την επίτευξη λύσης και το θέμα των υδρογοναθράκων δεν βρέθηκε ποτέ στο τραπέζι, διότι έχει συμφωνηθεί».
Οι φυσικοί πόροι σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης, ανήκουν στο κράτος και όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου, είτε πρόκειται για Ελληνοκύπριους, είτε για Τουρκοκύπριους.
Τέλος, αναφερόμενος στις έρευνες, που θα αρχίσουν από την ExxonMobil ο πρόεδρος της Κύπρου υπογράμμισε: «Ελπίζω η Τουρκία να απόσχει από οποιαδήποτε εχθρική πράξη», δήλωσε . Σε ερώτηση, εάν ζήτησε από τις ΗΠΑ την οποιαδήποτε στρατιωτική υποστήριξη για εξασφάλιση των ερευνών, είπε πως δεν επιθυμεί να εμπλακεί στρατός, αλλά εναπόκειται στις ΗΠΑ να προστατεύσουν τα δικά τους συμφέροντα. «Εμείς κάναμε ότι έπρεπε για να πετύχει το ενεργειακό μας πρόγραμμα», κατέληξε.
politik