6.7.15

Μίνι ανασχηματισμός για την επίτευξη συμφωνίας - Ντόμινο στο υπουργικό συμβούλιο από την παραίτηση Βαρουφάκη


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Μέγαρο Μαξίμου μετά και την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη. Οι πληροφορίες που έρχονται από το κυβερνητικό επιτελείο κάνουν λόγο για μίνι ανασχηματισμό εντός της ημέρας.
 
Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να υπάρξει μία νέα πνοή τόσο στο κυβερνητικό επιτελείο, όσο κυρίως στην διαπραγματευτική ομάδα, ώστε να μπορέσουν να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις χωρίς τις αγκυλώσεις που έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους πέντε μήνες. Ο πρωθυπουργός επιδιώκει έχοντας πλέον το «Όχι» στις βαλίτσες του και τη διαφαινόμενη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων που θα προκύψει όπως όλα δείχνουν από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να στείλει ένα μήνυμα καλής θέλησης προς τους ευρωπαίους εταίρους, με τους οποίους ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν διατηρούσε και τις καλύτερες σχέσεις.
 
Την παραίτηση Βαρουφάκη ακολούθησαν πληροφορίες του MEGA για παραίτηση και του επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της χώρας, Γιώργου Χουλιαράκη, ενδεικτικό των προθέσεων του πρωθυπουργού για «φρέσκο» αίμα που θα καθίσει στο τραπέζι απέναντι από τους εκπροσώπους των δανειστών.
 
Η αντικατάσταση Βαρουφάκη πυροδοτεί έναν μίνι ανασχηματισμό καθώς τα ονόματα που παίζουν δυνατά για το χαρτοφυλάκιο της Οικονομίας είναι αυτά των Γιάννη Δραγασάκη, Γιάννη Βαρουφάκη, Γιώργου Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ντόμινο στο εσωτερικό του υπουργικού συμβουλίου.
 
Ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.
 
 defencenet.gr