![]() |
| Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πόλεμο με την Ρωσία. Η κυβέρνησή της μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Ο Ελληνικός λαός είναι σαφέστατα αντίθετος και θυμάται ότι την Ελευθερία του την οφείλει και εις τη Ρωσία, κάτι που φαίνεται ή δεν το γνωρίζει ή δεν ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη. Εν πάσει περιπτώσει ας κάνει πόλεμο με τη Ρωσία, ΜΟΝΟΣ του ή και μαζί με τους περι αυτόν Αλήθεια, τα υπόλοιπα κόμματα τι ρόλο παίζουν; Α.Γ. |
Επρόκειτο για τα USV τα οποία αρνήθηκε η Ουκρανία να τα δώσει στην Ελλάδα για να προστατέψει την Τουρκία.
Ρωσικό τάνκερ που θα περνούσε νότια της Πελοποννήσου στόχευε το ουκρανικό Magura που εντοπίστηκε με ποσότητα 300 κιλών στην Λευκάδα, λένε ρωσικές πηγές!
Η Μόσχα είναι εξοργισμένη με την ελληνική κυβέρνηση καθώς θεωρεί ότι όλο αυτό έγινε με την σιωπηλή συναίνεση της Αθήνας.
Επρόκειτο για τα USV τα οποία αρνήθηκε η Ουκρανία να τα δώσει στην Ελλάδα για να προστατέψει την Τουρκία! ( Η κυβέρνηση όμως αφόπλισε νησιά για να εξοπλίσει την...Ουκρανία, λες και της είχαμε υποχρέωση !!!)
Για να μην ενοχληθεί η Άγκυρα προτίμησαν να μην τα δώσουν στην Ελλάδα παρά το γεγονός ότι έχει λάβει από αυτήν πολύ μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων.
Όπως αναφέρουν οι Ρώσοι:
«Ο στόχος ήταν ένα συγκεκριμένο ρωσικό τάνκερ και η ελληνική κυβέρνηση γνώριζε τα πάντα αλλά έκανε τα στραβά μάτια.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση είναι αδύνατο να μην γνώριζε η ελληνική κυβέρνηση ουκρανική δραστηριότητα.
Ότι δηλαδή χρησιμοποιείται το ελληνικό έδαφος από τους Ουκρανούς για να πυρπολούν τα ρωσικά τάνκερ.
Δεν θα ρίσκαραν οι Ουκρανοί επιχείρηση σε έδαφος μίας χώρας η οποία δεν θέλει να εμπλακεί σε πόλεμο και να την χρησιμοποιήσουν για χτυπήματα κατά άλλου κράτους.
Ακόμα και το περιστατικό του εντοπισμού του σκάφους-drone από τους ψαράδες θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία αν αυτό ανατινάζονταν.
Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν την Ελλάδα και η κυβέρνησή της το γνωρίζει» καταλήγουν.
Το ζήτημα που προκύπτει είναι πως μεταφέρουν οι Ουκρανοί αυτά τα drones, στην Ελλάδα.
Αυτά μεταφέρονται προφανώς μέσα στο εσωτερικό κάποιου κάπου (που είναι «μεταμφιεσμένο» για κάποια άλλη χρήση, π.χ. ψαράδικο) και υπάρχει και άλλο ένα ενδεχόμενο να μεταφέρονται με νταλίκες και να τά έχουν σε τρέιλερ.
Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο το μέγεθος τους και συνεπώς τρόποι υπάρχουν.
Το θέμα είναι πολύ σημαντικό και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις.
___________________
Σημειώνεται ότι νότια της Κρήτης και συγκεκριμένα πριν τα Χριστούγεννα, η ουκρανική SBU έπληξε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο με χρήση drones.
Οι πληροφορίες έλεγαν πως τα drones αυτά προήλθαν από κάπου στην Κρήτη!
________________________________________
ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ:
Η ουκρανική SBU έπληξε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο με drones νότια της Κρήτης σε περιοχή ελληνικής ευθύνης!
Το περιστατικό έγινε εντός του ελληνικού FΙR και της περιοχής ελληνικής ευθύνης αστυνόμευσης και διάσωσης (SAR) σε απόσταση μόλις 102 χλμ. νοτιοδυτικά της Κρήτης.
Το τελευταίο στίγμα του ρωσικού δεξαμενόπλοιου «Qendil» που επλήγη από ουκρανικά πυρά ήταν στα 100 χιλιόμετρα από την Κρήτη
Σύνταξη
Τα δεδομένα θέσης που μεταδίδονται σε live χρόνο από το ταξίδι του κάθε πλοίου εξετάζονται για την επίθεση που δέχθηκε το δεξαμενόπλοιο Qendil, που αποτελεί μέρος του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας.
Όπως φαίνεται, το ρωσικό δεξαμενόπλοιο είχε αποπλεύσει από την Ινδία την 1η Δεκεμβρίου, χωρίς φορτίο και κατευθυνόταν σε λιμάνι στην περιοχή της Αγίας Πετρούπολης.

Στον τελικό του προορισμό θα έφτανε στις αρχές του έτους, ωστόσο το βράδυ της Πέμπτης έκανε στροφή 180 μοιρών ανοιχτά της Κρήτης. Όπως ανέφερε η εταιρεία θαλάσσιων κινδύνων Vanguard Tech το Qendil άλλαξε πορεία γύρω στις 23:00 GMT της 18ης Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τα δεδομένα από το Marine Traffic, που παρουσιάζει την πλοήγηση των πλοίων σε χάρτες, το Qendil βρισκόταν περίπου 102 χλμ (64 μίλια) νοτιοδυτικά της Κρήτης.
Το χτύπημα το ανακοίνωσε η ίδια η SBU η οποία αναφέρει ότι έγινε σε απόσταση 2.000 χλμ. από την Ουκρανία στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου!
«Η επίλεκτη μονάδα Alpha της SSU στόχευσε το δεξαμενόπλοιο QENDIL (IMO 9310525) χρησιμοποιώντας εναέρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα.
Το δεξαμενόπλοιο υπέστη σοβαρές ζημιές και είναι πλέον ακατάλληλο για την προβλεπόμενη χρήση του.
Αυτό ουσιαστικά αφαιρεί ένα ακόμη περιουσιακό στοιχείο από το σκιώδες δίκτυο logistics της Ρωσίας, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για την παράκαμψη των κυρώσεων και τη στήριξη της πολεμικής της προσπάθειας.
Κατά τη στιγμή της επίθεσης, το ρωσικό πλοίο δεν μετέφερε κανένα φορτίο και ήταν εντελώς άδειο.
Ως αποτέλεσμα, η επιχείρηση δεν αποτελούσε απειλή για την περιβαλλοντική ασφάλεια της περιοχής, αποφεύγοντας οποιονδήποτε κίνδυνο ρύπανσης ή οικολογικής ζημιάς.
Και ο στόλος της Ρωσίας δεν είναι πλέον εκτός εμβέλειας ακόμη και στα ύδατα της Μεσογείου.
