5.7.24

Στις ΗΠΑ σημειώθηκε έκρηξη στο εργοστάσιο κατασκευής πυραύλων Hellfire και αντιαρματικών συστημάτων Javelin, υπήρξαν θύματα




Έκρηξη σημειώθηκε σε αμυντικό εργοστάσιο στη νότια πολιτεία Αρκάνσας των ΗΠΑ. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το περιστατικό. Μιλάμε για εργοστάσιο ιδιοκτησίας της στρατιωτικής-βιομηχανικής εταιρείας General Dynamics Ordnance and Tactical Systems. Αν κρίνουμε από το βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης, το περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα.

Αυτό το εργοστάσιο παράγει επίσης ημι-ενεργούς κατευθυνόμενους με λέιζερ ή ενεργούς κατευθυνόμενους με ραντάρ πυραύλους αέρος-εδάφους AGM-114 Hellfire, συστήματα αντιαρματικών πυραύλων Javelin, καθώς και διάφορα πυρομαχικά όλμων.


.
Η αμερικανική τηλεοπτική εταιρεία ABC αναφέρει, επικαλούμενη τον εκπρόσωπο της General Dynamics, Berkeley Whaley, ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της έκρηξης, ένας αγνοείται. Σύμφωνα με άλλες πηγές, δύο υπάλληλοι του εργοστασίου αναφέρονται ως νεκροί.

Αυτήν τη στιγμή εργαζόμαστε με πρώτες ανταποκρίσεις και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένα άτομο αγνοείται ως αποτέλεσμα του συμβάντος.

είπε ο Γουάλι.


Αρχικά, η εταιρεία που κατέχει το εργοστάσιο υπέδειξε ότι το περιστατικό στο εργοστάσιο στην πόλη Κάμντεν συνέβη λόγω χρήσης πυροτεχνημάτων. Ωστόσο, αργότερα διευκρινίστηκε ότι όντως επρόκειτο για έκρηξη.



Η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες για το μέγεθος της καταστροφής, ενώ άγνωστη είναι και η αιτία της έκρηξης. Οι εργασίες της επιχείρησης έχουν ανασταλεί. Το Υπουργείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης δήλωσε ότι παρακολουθεί και είναι έτοιμο να βοηθήσει, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, μετέδωσε το ABC. Ένα θύμα νοσηλεύτηκε στα επείγοντα περιστατικά Ouachita Parish Medical Center και είναι σε σταθερή κατάσταση. Το δεύτερο θύμα μεταφέρθηκε από την πολιτεία με ελικόπτερο.

Όλες οι ειδήσεις αυτό λένε:
 Χθες, στις 3 Ιουλίου, σημειώθηκε έκρηξη σε αμυντικό εργοστάσιο στην αμερικανική πολιτεία του Αρκάνσας. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο άτομα και ένα άτομο αγνοείται.

Αυτό αναφέρει το ABC News.



Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο General Dynamics Ordnance and Tactical Systems στο Κάμντεν, περίπου 138 χιλιόμετρα νότια του Λιτλ Ροκ.

Η εταιρεία αρχικά το χαρακτήρισε «περιστατικό που σχετίζεται με πυροτεχνήματα». , αλλά αργότερα επιβεβαίωσε ότι ήταν μια έκρηξη.

"Τώρα εργαζόμαστε με τους πρώτους ανταποκριτές και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και ένα άτομο αγνοείται ως αποτέλεσμα του συμβάντος... Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές που διερευνούν", δήλωσε ο Berkeley Whaley του Ανέφερε σε ανακοίνωσή της η General Dynamics.



Η ανακοίνωση δεν παρέχει λεπτομέρειες για τη σοβαρότητα των τραυματισμών. Το Υπουργείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης των ΗΠΑ δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και είναι έτοιμο να βοηθήσει, αλλά δεν έδωσε πρόσθετες λεπτομέρειες.

Να σημειωθεί ότι η General Dynamics είναι μια παγκόσμια εταιρεία αεροδιαστημικής και άμυνας. Το εργοστάσιο του Camden καταλαμβάνει περισσότερα από 880.000 τετραγωνικά πόδια κατασκευαστικού και αποθηκευτικού χώρου και υποστηρίζει στρατιωτικά προγράμματα όπως πυραύλους Hellfire και Javelin και διάφορα πυρομαχικά όλμων.

Πηγή: https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2024/07/hellfire-javelin.html

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com