3.7.24

F-35 το αεροσκάφος με «κοριούς» που οι ΗΠΑ απαιτούν να αγοράσουμε


 Υπάρχουν πολλοί καλοπροαίρετοι πολίτες, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι το πολυδιαφημισμένο και πανάκριβο F-35 είναι ένα αεροπλάνο…με κοριούς, που μεταδίδουν τις αποστολές τους στις ΗΠΑ. Οι γενναίες δημόσιες τοποθετήσεις σοβαρών Ελλήνων Αεροπόρων άνοιξε τα μάτια σε πολλούς που θέτουν πλέον το ερώτημα: γιατί να πάρουμε ένα ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ αεροπλάνο;

Την απάντηση την δίνει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο των συναδέλφων από το neostrategy.gr .

Είναι απαίτηση των Αμερικανών. Όπως είχαμε γράψει όχι μόνο για να πουλήσει αεροσκάφη η Lockheed Martin και να μαζέψει χρήμα για να σχεδιάσει το επόμενο «προϊόν», αλλά και επειδή οι Αμερικανοί θα πρέπει να έχουν έτοιμες εγκαταστάσεις παντού, ώστε τα δικά τους F-35 ή τα F-35 «πρόθυμων συμμάχων» να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία εξυπηρέτησης.


Γι΄ αυτές τις εγκαταστάσεις θα κάνουν …πάρτυ και εγχώριοι κατασκευαστές που θα σπεύσουν να κάνουν τα απαραίτητα έργα. Μιλάμε για πολλά λεφτά.

Όλα αυτά θα κληθούν να τα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες των τριών μνημονίων. Οι Έλληνες πολίτες που δεν βγάζουν το μήνα. Για να μην υπάρξουν αντιδράσεις έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο αφήγημα περί υπεροπλίας και δυνατότητας «πρώτου πλήγματος» από την Ελλάδα. Και τα δύο έχουν επιχειρησιακά καταρριφθεί από εμπειρότατους πιλότους, οι οποίοι δεν μασάνε -ευτυχώς- τα λόγια τους.

Να επιστρέψουμε όμως στους «κοριούς» του F-35. Το δημοσίευμα του neostrategy.gr υπενθυμίζει την περίπτωση της Νορβηγίας.

Τον Νοέμβριο του 2017, λοιπόν, όπως στα ψιλά γράφτηκε στον ξένο και ελληνικό Τύπο, έκπληκτοι έμειναν στη Νορβηγία από τα τρία F-35 που παρέλαβαν. Τα αεροσκάφη διαθέτουν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, αλλά έχουν ένα μειονέκτημα, καθώς στέλνουν ευαίσθητα δεδομένα στον κατασκευαστή τους, στις ΗΠΑ (!).

Η αγορά από τη Νορβηγία κλείστηκε με την καθοριστική συμβολή του τότε υφυπουργού Αμυνας, Εσπεν Μπάρθ Αϊντα, όπως αποκάλυψε το Wikileaks. Ο ίδιος μετέπειτα διετέλεσε ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Πρόσωπο που διόλου φημιζόταν για την αντικειμενική προσέγγισή του στην επίλυση του προβλήματος. Τουναντίον, έκλινε σαφώς υπέρ της Τουρκίας.

Αξιωματικοί της νορβηγικής Πολεμικής Αεροπορίας, λοιπόν, διαπίστωσαν ότι τα F-35 μεταδίδουν αυτομάτως τα ευαίσθητα δεδομένα τους στους διακομιστές της Lockheed Martin στο Fort Worth του Τέξας μετά από κάθε πτήση. Σύμφωνα με το νορβηγικό ABC Nyheter, ο ανώτερος σύμβουλος του υπουργείου Άμυνας, Lars Gjemble, αν και χαρακτήρισε το F-35 ως σημαντική αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Νορβηγίας, τόνισε ότι τα δεδομένα που μεταδίδονται στο Fort Worth θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ασφάλεια του πιλότου (!). Παρομοίασε τα δεδομένα που στέλνονταν στην Lockheed με την «ενημέρωση των κατασκευαστών του iPhone από τη συσκευή σας».

Ακόμη κι αν δεν υπήρχε το παράδειγμα της Νορβηγίας , υπάρχει το γεγονός ότι το Ισραήλ προμηθεύτηκε και προμηθεύεται F-35 στα οποία έχει απαιτήσει να «φορέσει» δικό του «ηλεκτρονικό κοστούμι». Αυτό και μόνο απαντά σε όλα και σε όλους. Και στους καλοπροαίρετους πολίτες αλλά και σε όσους ασχολούνται με τους εξοπλισμούς όχι από ενδιαφέρον για την άμυνα της χώρας αλλά από αγωνία για την κυβερνητική εικόνα που έχει ήδη υποστεί μεγάλη ζημιά. Αν καταρρεύσει και το παραμύθι περί «επαναξοπλισμού» της χώρας τι θα μείνει;


https://www.militaire.gr

_____________________

(Αναρτήθηκε από το Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο)