5.6.24

Στρατηγός ε.α Λεοντάρης για …Το Κέντρο Συντονισμού και Επιχειρήσεων (video)




 Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας Στρατηγός ε.α  Ηλίας Λεοντάρης στην ομιλία του ανέφερε πως «σήμερα υλοποιείται σε χρόνο ρεκόρ το όραμα του Περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα που αφορά στη δημιουργία ενός κορυφαίου περιφερειακού οργανισμού πολιτικής προστασίας, με στόχο τη διασφάλιση της ζωής, των περιουσιών, της ανάπτυξης και της ευημερίας των πολιτών μας.

Ήτοι, να δημιουργήσουμε μια ανθεκτική και καλά προετοιμασμένη περιφέρεια όπου κάθε άτομο θα αισθάνεται ασφαλές και θα υποστηρίζεται σε περιόδους κρίσης.


Το Κέντρο Συντονισμού και Επιχειρήσεων στηρίζεται στην τεχνολογία και θα έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώνει πληροφορίες από πολλές πηγές τις οποίες θα επεξεργάζεται, θα κάνει εκτιμήσεις που θα αποτελούν τη βάση για την καλύτερη οργάνωση όλων των φάσεων του κύκλου της Πολιτικής Προστασίας ήτοι πρόληψη, προετοιμασία, έγκαιρη προειδοποίηση, άμεση επέμβαση , διαχείριση των συνεπειών και αποκατάσταση».

Στη συνέχεια ο Στρατηγός ε.α. κ. Λεοντάρης παρουσίασε ένα μέρος των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Επιχειρησιακού Κέντρου. Αναφερόμενος στην αντιπυρική περίοδο τόνισε την συνεργασία στον τομέα της πρόληψης με τις υπηρεσίες δασών του ΥΠΕΝ και στην αναθεώρηση του σχετικού σχεδίου “ΙΟΛΑΟΣ”.

Χαρακτήρισε «μοναδική, πρότυπη και πρωτότυπη κίνηση την διάθεση χώρων στο κτίριο της Περιφέρειας για τη μετεγκατάσταση της Διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και έκλεισε με την επιθυμία της Διοίκησης της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα να ξεπεράσει την τυπολατρία και τους ανταγωνισμούς μεταξύ των υπηρεσιών και να απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης, της Αυτοδιοίκησης, του Ιδιωτικού Τομέα, του Εθελοντισμού και των ιδιωτών πολιτών να συνταχθούν στην ίδια πλευρά και οργανωμένα να αντιμετωπίσουμε τόσο τις προκλήσεις της Κλιματικής Κρίσης ή Αλλαγής όσο και τους κινδύνους ενός φαινομένου φυσικής καταστροφής».

https://veteranos.gr/