5.6.24

Πρωθυπουργός Rishi Sunak: «Ημέρα Ντροπής για το βρετανικό κράτος». Τα ματωμένα χέρια των Harold Wilson/James Callaghan

 

γράφει η Φανούλα Αργυρού*

O Εντιμότατος πρώην δικαστής, Sir Brian Langstaff, ο οποίος διορίστηκε προεδρεύων της έρευνας για το μολυσμένο αίμα στις 8 Φεβρουαρίου 2018. 

«Βόμβα μεγατόνων συγκλονίζει τη Βρετανία μετά το καταπελτικό Πόρισμα πενταετούς Έρευνας που παρουσίασε ο Sir Brian Langstaff  και που αφορούσε στη συγκάλυψη ενός ιατρικού σκανδάλου μετάγγισης μολυσμένου αίματος σε ασθενείς, που συνέβη από τη δεκαετία του 1970 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 3.000 ατόμων και 27 άλλων χιλιάδων να υποφέρουν μέχρι σήμερα. 

Ένα πόρισμα-κόλαφος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) και το πολιτικό σύστημα στη Βρετανία – «αλαζονεία γιατρών, απληστία φαρμακευτικών εταιρειών και ολιγωρία πολιτικών».

Επί είκοσι χρόνια, χιλιάδες άνθρωποι που έπασχαν από αιμορροφιλία ή υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση, μολύνθηκαν από τους ιούς της ηπατίτιδας C και του HIV, από το αίμα που τους μεταγγίστηκε. Οι ασθενείς ανέπτυξαν κίρρωση και θανατηφόρους καρκίνους ύπατος.


ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 

Λόγω έλλειψης αίματος, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, το NHS, στράφηκε σε Αμερικανούς προμηθευτές, οι οποίοι πλήρωναν τους αιμοδότες – μεταξύ αυτών ήταν κρατούμενοι σε φυλακές και μέλη άλλων ομάδων υψηλού κινδύνου (ναρκομανείς). Η Έκθεση για τη «χειρότερη ιατρική καταστροφή» στην ιστορία του NHS καταγράφει μια μακρά λίστα αστοχιών των Αρχών. Το NHS δεν ενημέρωσε παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά τους ασθενείς που μολύνθηκαν, κάποιες φορές έπειτα από χρόνια.

Κρατική Συνωμοσία 

Παράλληλα, οι Αρχές δεν απέσυραν τα προϊόντα αίματος, όταν εκφράστηκαν αμφιβολίες για την ποιότητά τους… ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ, ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Στο Πόρισμα υπογραμμίζεται πώς «η αλήθεια έχει κρυφτεί εδώ και δεκαετίες» και υπήρχαν στοιχεία για έγγραφα από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, πρώην Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που «σημαδεύτηκαν» για να καταστραφούν το 1993.

«Βλέποντας την απάντηση του NHS και της κυβέρνησης συνολικά, η απάντηση στο ερώτημα “Υπήρξε συγκάλυψη;” είναι ότι υπήρξε», τονίζεται. «Όχι με την έννοια μιας χούφτας ανθρώπων που συνεννοούνται σε μια ενορχηστρωμένη συνωμοσία για να παραπλανήσουν, αλλά μια συνωμοσία με μια μέθοδο που ήταν πιο έξυπνη και ραφιναρισμένη, πιο διαβρωτική και πιο ανατριχιαστική στις επιπτώσεις της. 

Με αυτόν τον τρόπο υπήρξε απόκρυψη μεγάλου μέρους της αλήθειας». 

Στο Πόρισμα, 2.527 σελίδων, αναφέρεται ότι ο κατάλογος των λαθών και των λανθασμένων εκτιμήσεων είναι εκπληκτικά μεγάλος. Είναι σαφές ότι η αλαζονεία από το ιατρικό επάγγελμα έπαιξε μεγάλο ρόλο, καθώς και η απληστία από τις φαρμακευτικές εταιρείες και η ολιγωρία από πολιτικούς. Τόσοι πολλοί συνέβαλαν στο σκάνδαλο, αλλά πολλά από τα πιο ένοχα άτομα είναι σήμερα νεκρά…»

(Από την «Ελευθερία» Λονδίνου 23/5/2024 σελ 1-2 εδώ – www.eleftheria.co.uk/pdf/523202485314Eleftheria_1206.pdf    

Μετά τη δημοσιοποίηση του Πορίσματος, ο  Πρωθυπουργός R. Sunak (Ρίση Σούνακ) απολογήθηκε εκ μέρους του κράτους. Η σύνοψη αυτού του τρομακτικού σκανδάλου από τον Πρωθυπουργό πρέπει να ακουστεί από όλους για πολλούς λόγους αλλά ένας λόγος είναι γιατί το σκάνδαλο ξεκίνησε και «αναπτύχθηκε» την δεκαετία του1970 κυρίως  από τους πολιτικούς των κυβερνήσεων  Harold Wilson (1974-1976) και James Callaghan (1976-1979),  που ευθύνονται για τις δύο τουρκικές βάρβαρες εισβολές στην Κύπρο μας το 1974, και βρίσκονταν στο 10 Downing Street… 

Πήρε μέχρι σήμερα 2024, για το βρετανικό κράτος να βρεθεί ένοχο και «τη πλήρη αλήθεια» να φανερωθεί, όπως είπε ο Πρωθυπουργός Σούνακ.  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

  

https://www.onisilos.gr

_______________________

Αναρτήθηκε από την κ. Σοφία Παπανικολάου