6.6.24

Όσο κι αν προσπαθείς να βρεις ΜΙΑ δήλωση του Μητσοτάκη που να χαρακτηρίζει την Τουρκία ως εχθρό... Άδικα κοπιάζεις!



...Το πρόβλημα όμως είναι [ότι] η κυβέρνηση Μητσοτάκη ΟΥΔΕΠΟΤΕ χαρακτήρισε την Τουρκία ως εχθρό μας. Όσο κι αν προσπαθήσει να βρει κανείς έστω και ΜΙΑ δήλωση του Μητσοτάκη που να χαρακτηρίζει την Τουρκία ως εχθρό της Ελλάδας, είναι άδικος κόπος - δεν θα καταφέρει να βρει απολύτως καμία. Ο μόνος χαρακτηρισμός που αποδίδει στην Τουρκία κάθε φορά που αυτή προβαίνει σε επιθετικές ενέργειες εναντίον μας είναι αυτός του «δύστροπου γείτονα» με τον οποίο έχουμε απλώς κάποιες «διαφορές» (τι σόι «διαφορές» μπορεί να έχουν δύο πλευρές από τις οποίες η μία διεκδικεί κυριολεκτικά τα πάντα ενώ η άλλη δεν διεκδικεί απολύτως τίποτα, αυτό το ψάχνει ακόμα η Ψυχιατρική επιστήμη).

Φροντίζει όμως πάντα ο πρωθυπουργός μας να συμπληρώνει πως με αυτόν τον «δύστροπο γείτονα» είμαστε αναγκασμένοι να συμβιώσουμε, και επομένως πρέπει να τον καλοπιάνουμε, να τον κατευνάζουμε και να «κάνουμε πως κοιμόμαστε» όποτε αυτός αποθρασύνεται και κουρελιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου εφευρίσκοντας όλο και πιο εξωφρενικές αξιώσεις σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Μητσοτάκης δεν ανέφερε ούτε μία φορά το όνομα της Τουρκίας στην ομιλία του στο Κογκρέσο τον Μάιο του 2022. Εκεί όπου είχε τη μοναδική ευκαιρία να την κατακεραυνώσει για όσα απαράδεκτα πράττει εναντίον μας, απέφυγε να τη θίξει και αναλώθηκε σε γενικολογίες, αοριστολογίες και ευχολόγια. Έχουμε, επίσης, εγκαταλείψει τη μαρτυρική Κύπρο στην τύχη της αφού υπογράφουμε διακηρύξεις φιλίας με τον κατακτητή και βιαστή της χωρίς να απαιτούμε από αυτόν ούτε το αυτονόητο: να αναγνωρίσει δηλαδή την ακρωτηριασμένη Κυπριακή Δημοκρατία ως κρατική οντότητα! Δεν τολμάμε ούτε καν να υπερασπιστούμε την πολιτιστική κληρονομιά του ελληνισμού στη Μικρά Ασία - είδαμε τη ντροπιαστική στάση του Μητσοτάκη στην Άγκυρα όταν δέχθηκε τις γελοίες δικαιολογίες του Ερντογάν για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί λέγοντας ότι τουλάχιστον ο ναός θα είναι επισκέψιμος για τους χριστιανούς. Αυτή δεν είναι υπερήφανη εξωτερική πολιτική, είναι συνεχής ξεδιάντροπη κοροϊδία προς τους Έλληνες και συστηματική υποτίμηση της νοημοσύνης μας.
[Προσπαθούν να δημιουργήσουν] την εντελώς επίπλαστη εντύπωση στους δεξιούς ψηφοφόρους ... ότι η κυβέρνηση υιοθετεί πατριωτική στάση στα ελληνοτουρκικά για να [υφαρπάξουν] την ψήφο τους. Σε τέτοιου είδους πολιτικά τεχνάσματα είναι ειδικός ο Μητσοτάκης. Το έκανε το 2018-19 με το σκοπιανό πρόβλημα όταν από τη μία πλευρά παρίστανε ότι διαφωνούσε με την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και από την άλλη έσπευδε να επιβραβεύσει με θέση Γενικού Γραμματέα υπουργείου τον «Ποταμίσιο» βουλευτή Γιώργο Μαυρωτά που την υπερψήφισε. Το κάνει ξανά τώρα με την υποψηφιότητα Μπελέρη ενώ στην πραγματικότητα δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τους Βορειοηπειρώτες και διευκολύνει τον Ράμα σε ό,τι χρειαστεί. [...]
Το να συνεχίσει η κυβέρνηση να στρουθοκαμηλίζει πουλώντας παραμύθια στον ελληνικό λαό για δήθεν «ήρεμα νερά» στο Αιγαίο ενώ κάνει τα στραβά μάτια στην επιθετικότητα της Τουρκίας, δεν μπορεί να οδηγήσει παρά μόνο σε δεινή εθνική ήττα, και μάλιστα χωρίς να πέσει ούτε τουφεκιά. Η νεο-οθωμανική Τουρκία είναι σαν τα αέρια: καταλαμβάνει αμέσως όσο χώρο εμείς της δίνουμε. Επίσης, όσο χώρο και να κατέχει, δεν θα πάψει ποτέ να ασκεί διαρκή και σταθερή πίεση στα όριά του για να επεκταθεί ακόμη περισσότερο από την πρώτη ρωγμή που θα βρει. Όσο νωρίτερα καταλάβουμε με τι είδους κράτος και λαό έχουμε να κάνουμε στα ανατολικά μας σύνορα, τόσο το καλύτερο για τις τύχες της πατρίδας μας.

Stilitz

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com