2.6.24

Ο Πούτιν έχει προειδοποιηθεί: Η Ρωσία θα «γίνει στάχτες» εάν μπει σε πυρηνικό πόλεμο με το ΝΑΤΟΟ Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προειδοποιηθεί ότι η Ρωσία θα «μετατραπεί σε στάχτες» εάν μπει σε πυρηνικό πόλεμο με το ΝΑΤΟ.

Η εχθρότητα μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης πλησιάζει στο οριακό σημείο καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Καθώς οι δυνάμεις του Πούτιν χτυπούν το Χάρκοβο και άλλα μέρη της Ουκρανίας, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δίνουν τώρα στο Κίεβο την άδεια να χτυπήσει ρωσικό έδαφος.

Ο Πούτιν και άλλες ρωσικές προσωπικότητες έχουν απειλήσει με πυρηνική σύγκρουση εάν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εισέλθουν στην Ουκρανία.

Ωστόσο, η Νταϊάν Φράνσις, συγγραφέας και ειδικός στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, προειδοποίησε ότι η Ρωσία δεν θα είχε καμία πιθανότητα εναντίον του ΝΑΤΟ σε ένα τέτοιο σενάριο.

Είπε στο Times Radio: «Αυτό είναι περισσότερο λόγια πριν οι νταήδες αρχίσουν να χτυπιούνται μεταξύ τους και φοβάμαι ότι μπορεί αναπόφευκτα να οδηγηθούμε εκεί.

»Ο Πούτιν γνωρίζει ότι έχει υποχρηματοδοτηθεί και ότι έχει εξαντληθεί και δεν επανδρώνεται τη στιγμή που θα φέρει το ΝΑΤΟ σε αυτόν τον πόλεμο, δεν θα το κάνει αυτό.

»Έχει τρεις πυρηνικές δυνάμεις εναντίον του.

»Το ΑΕΠ των χωρών του ΝΑΤΟ είναι 100 φορές μεγαλύτερο από αυτό της Ρωσίας.

»Ένα πυρηνικό περιστατικό και η Ρωσία θα μετατραπεί σε στάχτες».

Παρόλα αυτά, οι πυρηνικές απειλές παραμένουν βασικό μέρος της στρατηγικής της Μόσχας.

Το Σάββατο 1/6, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ -βασικός σύμμαχος του Πούτιν- προειδοποίησε ότι το ΝΑΤΟ θα έκανε ένα «μοιραίο λάθος» εάν απέρριπτε την πυρηνική απειλή της Ρωσίας.

Πηγή: Express/  https://www.tribune.gr/

(Αναρτήθηκε  στην Efenpress, από τον ΜιχάληΤσολάκη)