14.6.24

Ο πρώτος Αρμαγεδδώνας θα είναι οικονομικός...



Πριν λίγο καιρό ο 68χρονος Τζάρεντ Μπέρνστιν, μουσικός στο επάγγελμα που παίζει κοντραμπάσο και έχει ειδίκευση στη τζαζ, ο οποίος κατέχει σήμερα τη θέση του επικεφαλής της ομάδας οικονομικών συμβούλων του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν (φαντάζομαι όπως και ο Μακρόν ο οποίος έχοντας πτυχίο Φιλοσοφίας εργάστηκε στα νιάτα του ως σύμβουλος επενδύσεων (!) στην τράπεζα των Ρότσιλντ και υποτίθεται ότι υπήρξε τόσο επιτυχημένος ώστε έφθασε να γίνει ακόμα και πρόεδρος της Γαλλίας), έδωσε συνέντευξη σε μία δημοσιογράφο για την οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ. Παραθέτω κάποια στοιχεία του βιογραφικού του συγκεκριμένου ανθρώπου: wikipedia.org
Το πιο σημαντικό ερώτημα από όσα τέθηκαν στον Μπέρνστιν δεν θα μπορούσε φυσικά να είναι άλλο από το αν απειλείται με χρεοκοπία η Αμερική λόγω του κολοσσιαίου δημοσίου χρέους των 34 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει συσσωρεύσει, και αυτός απάντησε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας διότι το αμερικανικό κράτος μπορεί να τυπώνει δικό του χρήμα, και μάλιστα όσο θέλει. Όταν όμως η δημοσιογράφος τού έθεσε την πολύ απλή και απολύτως λογική ερώτηση «μα αν η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να τυπώνει χρήμα, τότε γιατί χρειάζεται να δανείζεται;», η απάντηση του Μπέρνστιν ήταν η εξής:
«Λοιπόν, εμ... η... εννοώ... ξανά... κάποια από αυτά τα πράγματα, κάποια από τη γλώσσα, εμ, κάποια από τη γλώσσα και τις έννοιες προκαλούν τόση σύγχυση, εννοώ πως η κυβέρνηση σίγουρα τυπώνει χρήμα, και σίγουρα δανείζει αυτό το χρήμα, γι’ αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση σίγουρα τυπώνει χρήμα και μετά δανείζει αυτό το χρήμα με... πουλώντας ομόλογα... Αυτό κάνουν;... Κάνουν, κάνουν, ναι, κάνουν, κάνουν, εμ, πουλάνε ομόλογα, ναι, πουλάνε ομόλογα. Εντάξει; Οπότε πουλάνε ομόλογα και οι άνθρωποι αγοράζουν τα ομόλογα και τους δανείζουν τα χρήματα. Ναι. Συνεπώς πολλές φορές, πολλές φορές, τουλάχιστον απ’ ό,τι γνωρίζω, η γλώσσα και οι έννοιες μπορεί να προκαλούν κάπως αχρείαστη σύγχυση αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση τυπώνει χρήμα και ότι χρησιμοποιεί αυτό το χρήμα για να... εμ... εμ... λοιπόν... εμ... ναι, απλώς νομίζω ότι δεν μπορώ πραγματικά να μιλήσω, δεν το καταλαβαίνω, δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάνε διότι είναι κάπως έτσι: είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση τυπώνει χρήμα, το κάνει συνεχώς, και είναι ξεκάθαρο ότι δανείζεται διότι διαφορετικά δεν θα είχαμε αυτή τη συζήτηση για το χρέος και το έλλειμα, οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα σ’ αυτό που να προκαλεί σύγχυση».
Βγάλτε συμπέρασμα από την παραπάνω δήλωση του επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του Μπάιντεν για το τι γίνεται σήμερα στις ΗΠΑ, φανταστείτε προς τι είδους οικονομικό Αρμαγεδδώνα οδεύουμε, και τι έχει να γίνει στην Ελλάδα όταν σκάσει η βόμβα μεγατόνων του αμερικανικού κρατικού χρέους. Θα πρέπει να φροντίσουμε από τώρα να σώσουμε τις οικογένειές μας και τις περιουσίες μας από το οικονομικό τσουνάμι που μας ετοιμάζουν διάφοροι τύποι σαν τον Τζάρεντ Μπέρνστιν και όσοι κρύβονται πίσω από τέτοιους καραγκιόζηδες και τους χρησιμοποιούν σαν αχυρανθρώπους.
Stirlitz

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com