6.6.24

Ισραήλ: Επιστράτευση επιπλέον 50 χιλιάδων εφέδρων – γίνεται «δευτερεύον» πεδίο η Γάζα




Η στιγμή που ένας μαχητής της Χεζμπολάχ εκτοξεύει έναν αντιαρματικό πύραυλο Kornet σε ισραηλινό άρμα μάχης – φωτογραφία από το αιγυπτιακό δημοσίευμα
Οι εκτιμήσεις στο Ισραήλ δείχνουν ότι ο πόλεμος με τη λιβανική Χεζμπολάχ θα ξεσπάσει τις επόμενες εβδομάδες – σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ισραηλινό Channel 12 την Τετάρτη.
Το Ισραηλινό κανάλι ανέφερε τα λόγια του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στον οικισμό Kiryat Shmona: «Είμαστε έτοιμοι για μια πολύ ισχυρή επιχείρηση στο βορρά».


Ο ισραηλινός στρατός αναμένει την απόφαση της κυβέρνησης να καταστήσει την αντιπαράθεση με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο «μεγάλο πεδίο μάχης», συμπεριλαμβανομένης μιας χερσαίας επιχείρησης, και να μετατρέψει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας σε «δευτερεύον πεδίο μάχης».
Από την πλευρά του, το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι η κυβέρνηση προέβη σε επιπλέον κλήση 50.000 εφέδρων στρατιωτών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την κλιμάκωση στο μέτωπο του Λιβάνου.
Η ισραηλινή στρατιωτική ηγεσία συνεχίζει να προετοιμάζεται για έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας που περιλαμβάνει μια χερσαία επιχείρηση εκκαθάρισης της περιοχής, στην άλλη πλευρά των συνόρων, «αναφορικά με στοιχεία και όπλα της Χεζμπολάχ», σύμφωνα με την ισραηλινή ραδιοτηλεοπτική αρχή.
Η αρχή πρόσθεσε: «Αυτή η δραστηριότητα θα μπορούσε να μας κοστίσει τη ζωή στρατιωτών, αλλά χωρίς μια μεγάλης κλίμακας μετακίνηση στα σύνορα του Λιβάνου, δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι που εκκενώθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους σε πόλεις στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ».
Η ραδιοτηλεοπτική αρχή εξήγησε ότι το πολεμικό συμβούλιο συζήτησε, χθες το απόγευμα, τη φύση της αντίδρασης και τις πιθανές μεθόδους δράσης μετά τα σφοδρά πυρά που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ στις ισραηλινές περιοχές δίπλα στα βόρεια σύνορα, σύμφωνα με την αιγυπτιακή Al Masry al Youm.


The Hellenic Information Team

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com