2.6.24

ΥΠΕΞ Ολλανδίας: «Θα δώσουμε 24 μαχητικά F-16 στην Ουκρανία για να βομβαρδίσει τη Ρωσία»

 


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Χάνκε Μπρούινς Σλοτ, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 1η Ιουνίου, ότι το Άμστερνταμ, θα δώσει 24 μαχητικά F-16 στην ουκρανική Αεροπορία για να βομβαρδίσει τη Ρωσία.

Πρόσθεσε, ότι αυτή η απόφαση δεν απαιτεί έγκριση των ΗΠΑ.

Αξίζει να τονισθεί πως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, πριν από λίγες ημέρες, έδωσε την έγκριση για να κτυπηθεί η Ρωσία από το ουκρανικό έδαφος με αμερικανικά όπλα και έλυσε τα χέρια της Μόσχας για κτυπήματα στο έδαφος των συμμάχων της Ουκρανίας.


Όπως έχουμε αναφέρει, o Στρατός B.Zελένσκι, ετοιμάζει επίθεση μεγάλων διαστάσεων κατά της Ρωσίας με τα αποθέματα των δυτικών πυραύλων να αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς.

Παράλληλα, τόνισε ότι η χρήση των αεροσκαφών δεν περιορίζεται στα σύνορα κοντά στο Χάρκοβο, όπως συμβαίνει με τα αμερικανικά όπλα.

Η Ολλανδία, η Δανία, το Βέλγιο και οι ΗΠΑ συντονίζουν την παράδοση των F-16 στην Ουκρανία. Το Βέλγιο επιβεβαίωσε επίσης ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν θέσει εθνικά όρια στη χρήση των συσκευών από την Ουκρανία.

Τα 30 βελγικά F-16 που αναμένεται να λάβει η Ουκρανία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο εναντίον στόχων στην Ουκρανία.

Το Βέλγιο θέτει το ίδιο τους όρους αυτούς. Η Ολλανδία και η Δανία τηρούν μόνο την Ουκρανία στο διεθνές δίκαιο. Για παράδειγμα, η χώρα δεν επιτρέπεται να επιτίθεται σε μη στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία.

«Η αρχή ισχύει για τα F-16 ότι μπορείτε να επιχειρήσετε σε ρωσικό έδαφος εάν είναι στο πλαίσιο της αυτοάμυνας», λέει ο Χάνκε Μπρούινς Σλοτ.