7.5.24

Η Mayman Aerospace αποκαλύπτει το πρώτο μοντέλο πλήρους κλίμακας στρατιωτικού VTOL Razor™ P100 κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας SOF 2024


Η Mayman Aerospace θα αποκαλύψει ένα μοντέλο πλήρους κλίμακας του Razor, το υψηλής ταχύτητας Air Utility Vehicle της, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας SOF 2024, 6-10 Μαΐου στην Τάμπα της Φλόριντα.

Το Razor είναι το όνομα για τη στρατιωτική παραλλαγή του οχήματος διπλής χρήσης, με κινητήρα τζετ, υψηλής ταχύτητας κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (HS-VTOL), από τον κατασκευαστή Mayman Aerospace με έδρα τις ΗΠΑ. Προερχόμενο από τη σχεδίαση Speeder, το επεκτάσιμο αεροσκάφος Razor θα έχει μέγεθος για ωφέλιμο φορτίο έως 1.000 λίβρες. Τα πρωτότυπα είναι ήδη υπό κατασκευή για πτητικές δοκιμές στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Το Razor P100 100 lb ωφέλιμου φορτίου αναμένεται να πετάξει πρώτο και το 500 lb ωφέλιμου φορτίου Razor P500 σύντομα μετά. Η Mayman Aerospace θα παρουσιάσει ένα μοντέλο Razor P100 πλήρους κλίμακας κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας SOF 2024.


Με περισσότερα από 120 εκατομμύρια δολάρια σε δεσμεύσεις LOI από πελάτες στην Ευρώπη και την Αυστραλία, συν 3,25 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, η Mayman Aerospace επεκτείνει την έμπειρη ομάδα μηχανικών της ενώ ενισχύεται για πτητικές δοκιμές.


Η Mayman Aerospace ανακοίνωσε επίσης την ανάπτυξη του SkyField™, ενός αυτόνομου λειτουργικού περιβάλλοντος Razor με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη και σχεδιασμένο για απρόσκοπτη ενσωμάτωση σε υπάρχοντα συστήματα διαχείρισης πεδίων μάχης τρίτων. Το SkyField θα επιτρέψει άμεσες, αποτελεσματικές λειτουργίες Razor παράλληλα με τα υπάρχοντα συστήματα υλικού και λογισμικού, καθώς και μια απλοποιημένη διαδρομή για μελλοντική ανάπτυξη δυνατοτήτων.


«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ορίζουμε και αναπτύσσουμε περαιτέρω το Razor και το λειτουργικό σύστημα SkyField καθώς εργαζόμαστε για να φέρουμε τις εκτεταμένες δυνατότητες του αεροσκάφους στο πολεμικό αεροσκάφος. Το Razor είναι μόνο το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του πλέγματος πτήσης SkyField. Μαζί με τους συναδέλφους μας στο Υπουργείο Άμυνας, συνειδητοποιούμε την πλήρη ικανότητα που ξεκλειδώνει ο μοναδικός σχεδιασμός της Razor σε σενάρια μάχης, ανθρωπιστικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ανακούφισης από καταστροφές και εκπαίδευση», λέει ο David Mayman, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Mayman Aerospace.


Το Razor εκπληρώνει διαφορετικές αποστολές σε μια εποχή όπου οι απαιτήσεις του πραγματικού πεδίου μάχης εξελίσσονται γρήγορα. Η ανάγκη για μάζα μάχης μέσω πολλαπλών, εξαιρετικά ικανών, χαμηλού κόστους και αξιόπιστων πλατφορμών αναδύεται γρήγορα. Το χαμηλό κόστος, η ταχύτητα του τζετ και η ευελιξία του VTOL το καθιστούν μοναδικά κατάλληλο για τον χώρο μάχης επόμενης γενιάς.
Μεταφέρεται εύκολα για μαζική εκτόξευση στο πεδίο, από πλοία ή τον αέρα, το Razor μπορεί να διαμορφωθεί για αμφισβητούμενη επιμελητεία, οπλισμένο με πυραύλους Hellfire ή Brimstone ως επέκταση εμβέλειας για επίθεση ακριβείας, πέταγμα ως πύραυλος κρουζ χαμηλού κόστους ή εξοπλισμένο με προηγμένοι αισθητήρες για το ISTAR, τον ηλεκτρονικό πόλεμο και την καταστολή της αντιαεροπορικής άμυνας του εχθρού (SEAD). Το αεροσκάφος θα χρησιμοποιηθεί επίσης ως drone στόχου υψηλής ταχύτητας και χαμηλού κόστους, χωρίς να απαιτείται ειδική υποδομή εκτόξευσης για εκπαίδευση αέρος-αέρος και αεράμυνας.
Σημαντική εξέλιξη, πολύ γρήγορο, κάθετη απογείωση, μεταφέρετε από μικρά πλοία. Είναι δυνατές διάφορες εξειδικεύσεις των συσκευών, από αναγνώριση και καταπολέμηση UAV μέχρι εκτόξευση πυραύλων, καταστολή αεράμυνας και μεταφορά φορτίου. Τα μεγαλύτερα μοντέλα της σειράς Razor θα μπορούσαν ενδεχομένως να εξοπλιστούν με πυραύλους Hellfire ή Brimstone για στόχευση υψηλής ακρίβειας.

Οι συμπαγείς διαστάσεις του Razor θα του επιτρέψουν να απογειωθεί και να προσγειωθεί σε μια περιοχή 3x3 μέτρων, μεταξύ άλλων από εναέριες πλατφόρμες και πλοία. Το tiltrotor είναι ικανό να λειτουργεί σε υψόμετρο έως και 3 χιλιάδες μέτρα και να φτάνει ταχύτητες έως και 0,75 Mach. Η πλοήγηση που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη θα πραγματοποιείται με χρήση σήματος GPS. Η δημιουργία ενός αυτόνομου λειτουργικού συστήματος SkyField με βάση την τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται σε εξέλιξη, ικανό να ενσωματωθεί σε υπάρχοντα συστήματα διαχείρισης πεδίου μάχης.Πηγή: https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2024/05/mayman-aerospace-vtol-razor-p100-sof.html

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com