22.5.24

Εγκληματική ενέργεια απέτρεψε η Κυπριακή Αστυνομία - Εντοπίστηκε βαρύτατος οπλισμός σε νεκροταφείο


Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές

Εγκληματική ή εγκληματικές ενέργειες, εκτιμά ότι απέτρεψε η Κυπριακή Αστυνομία, μετά τον εντοπισμό, το μεσημέρι της Δευτέρας μεγάλης ποσότητας οπλισμού στο κοιμητήριο Ορόκλινης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Δύναμης, Χρίστο Ανδρέου, ο οπλισμός έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της αστυνομίας για επιστημονικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί - μεταξύ άλλων - κατά πόσον συνδέεται με εγκληματικές ενέργειες που διαπράχθηκαν στο παρελθόν.

Για την υπόθεση, όπως αναφέρει το ΡΙΚ, τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση δύο άτομα, ηλικίας 46 και 35 ετών.

Κατόπιν πληροφορίας, μέλη της αστυνομίας έθεσαν υπό παρακολούθηση το σημείο και εντόπισαν τα δύο άτομα να κινούνται ύποπτα κοντά στο κοιμητήριο Ορόκλινης.

Ο 35χρονος παρακολουθούσε την περιοχή, ενώ ο 46χρονος εισήλθε εντός του κοιμητηρίου, πλησίασε συγκεκριμένο τάφο και παρέλαβε μεγάλη σακούλα.

Μέλη της Δύναμης ακινητοποίησαν τα δύο άτομα και σε έλεγχο που ακολούθησε, εντόπισαν στην τσάντα ένα πιστόλι, ένα κυνηγετικό τυφέκιο και μεγάλη ποσότητα σφαιρών και φυσιγγίων.

Σε περαιτέρω έρευνες, η Αστυνομία εντόπισε κάτω από την πλάκα του τάφου, στρατιωτικό τυφέκιο, αντιαρματικό όπλο, τρία προωθητικά βλημάτων, συσκευασία με φυσίγγια, αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος, ποσότητα εκρηκτικής ύλης, ένα πιστόλι και δύο σιγαστήρες.

https://gr.euronews.com