30.5.24

Κύριε Μητσοτάκη!. Είστε ο Πρωθυπουργός των πλουσίων και των Πολυεθνικών και ο Δυνάστης των φτωχών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων!








Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας
Μαθηματικός-Ερευνητής





Κύριε Μητσοτάκη

Οι χαρακτηρισμοί που σας προσάπτω στον τίτλο του άρθρου μου, δεν είναι χαρακτηρισμοί εντυπωσιασμού, αλλά αληθινοί, τους οποίους διατυπώνω δημόσια και σας τους αποδεικνύω ευθύς αμέσως :

Με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπου τον πρώτο χρόνο η τιμή του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος είχε φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη, σπεύσατε και <επιδοτούσατε> τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, με δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία παίρνατε από το δημόσιο κορβανά (που είναι χρήματα του Ελληνικού λαού) και τα δίνατε στις Εταιρείες παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου, κάνοντας έτσι τα πλούσια αφεντικά τους, πιο πλούσια και τα Ελληνικά νοικοκυριά πιο φτωχά! (γιατί και μετά την <επιδότηση> οι λογαριασμοί συνέχιζαν να είναι ακόμη φουσκωμένοι)!!!.



Εάν, κύριε Μητσοτάκη, θέλατε να βοηθήσετε το φτωχό λαό και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την περίοδο που οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος είχαν φθάσει στον ουρανό, να κάνατε ότι έκανε ο Πρόεδρος Μακρόν. που τη Γαλλική ΔΕΗ την έκανε Κρατική (για όσο χρόνο χρειαστεί), για να έχει φθηνό ρεύμα ο Γαλλικός λαός!
Εσείς όμως δεν κάνατε αυτό!
Αντίθετα, πλουτίσατε τις Εταιρείες παροχής ενέργειας!.
Από αυτήν την πολιτική σας, συμπεριφορά, στην περίοδο της κρίσης της ενέργειας, αποδεικνύεται περίτρανα, κε Μητσοτάκη, ότι είστε Πρωθυπουργός, που χαϊδεύει το κεφάλαιο και αφήνει το λαό του, στο έλεος του Θεού!.
Και για να σας αποδείξω ότι το χάδι σας, προς το κεφάλαιο είναι συνεχές και διαρκές, το έτος 2022, αντί τα υπερκέρδη των Εταιρειών ενέργειας να τα υπερφορολογήσατε με 90%, (όπως ο νόμος ορίζει), τα φορολογήσατε μόνο με 33%!.
Τα δε υπερκέρδη των Εταιρειών ενέργειας, το έτος 2023, έχετε ξεχάσει..... να τα υπερφορολογήσετε με το ποσοστό 90%!.
Το ίδιο έχετε ξεχάσει.... να υπερφορολογήσετε, τα υπερκέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ, των Τραπεζών, οι οποίες την περίοδο των μνημονίων, με χρήματα του Ελληνικού λαού (για να μην πτωχεύσουν) τρεις φορές ανακεφαλαιοποιήθηκαν!.
Εκεί δε, που τα υπερκέρδη φθάνουν σε δυσθεώρητα ύψη, είναι τα υπερκέρδη των Πολυεθνικών Εταιρειών τροφίμων και των άλλων ειδών οικιακής χρήσης (απορρυπαντικά κ.ο.κ).
Ούτε αυτά τα γιγαντιαία υπερκέρδη, αυτών των Πολυεθνικών Εταιρειών, κε Μητσοτάκη, δεν τα υπερφορολογείτε με το ποσοστό 90% (όπως ο νόμος ορίζει)!.
Και δεν φθάνει που δεν υπερφορολογείτε τα υπερκέρδη αυτών των Πολυεθνικών Εταιρειών (που πίνουν το αίμα του λαού μας), αφήνετε αυτές τις Πολυεθνικές τροφίμων (και τις Μητρικές τους που βρίσκονται εκτός Ελλάδας) να αισχροκερδούν ασύδοτα, σε βάρος των Ελλήνων καταναλωτών!.
Και το λυπηρό είναι ότι γνωρίζετε κε Μητσοτάκη, με τι τρόπο αισχροκερδούν αυτές οι Πολυεθνικές τροφίμων, που δραστηριοποιούνται εδώ στην Ελλάδα!.
Οι Μητρικές Πολυεθνικές τροφίμων, που είναι εκτός Ελλάδας, σε συνεννόηση με τις Θυγατρικές τους, που είναι μέσα στην Ελλάδα, "πωλούν" στις Θυγατρικές τους, τα τρόφιμα και τα άλλα είδη οικιακής χρήσης (απορρυπαντικά κ.λ.π), υπέρ-τιμολογημένα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι εκεί στην Ελλάδα δεν θα τους κάνουν τίποτα, αφού ο Πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης είναι Πρωθυπουργός των πλουσίων και των Πολυεθνικών!
Και πράγματι, κε Μητσοτάκη!
Στις υπέρ-τιμολογήσεις τροφίμων και άλλων αγαθών, από τις Μητρικές Πολυεθνικές (εκτός Ελλάδας) προς τις Θυγατρικές τους (εντός Ελλάδας), δεν έχετε κάνει ΤΙΠΟΤΑ!
Μας είπατε για να δικαιολογηθείτε τα εξής :
<<Στις Μητρικές Πολυεθνικές τροφίμων εκτός Ελλάδας, που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση , το Ελληνικό Κράτος είναι αναρμόδιο να επέμβει!. Γι' αυτό και έστειλα επιστολή στην Πρόεδρο της Ε.Ε για να ερευνήσει στο σχετικό θέμα των υπέρ-τιμολογήσεων και να μπει ένα πλαφόν>>.
Η ταπεινότητα μου όμως, σας ερωτά. κύριε Μητσοτάκη!.
Το ΧΟΝΔΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, της υπέρ-τιμολόγησης των τιμών των τροφίμων και άλλων ειδών, με ΕΝΑ παίκτη παίζεται? ή τουλάχιστον με ΔΥΟ παίκτες (που είναι και οι Θυγατρικές Πολυεθνικές εντός Ελλάδας)?.
Ε!, λοιπόν κύριε Μητσοτάκη!. Να ελέγξετε τις Θυγατρικές των τροφίμων, που είναι μέσα στην Ελληνική Επικράτεια, (εάν έχουν υποπέσει στο αδίκημα της υπέρ-τιμολόγησης τροφίμων, το οποίο αδίκημα, θα έπρεπε να το είχατε κάνει ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ!).
Είστε υποχρεωμένος, κύριε Μητσοτάκη, από τους νόμους του Ελληνικού κράτους να ελέγχετε τις Θυγατρικές τροφίμων!.
Και μάλιστα ο έλεγχος σας να είναι συγκριτικός :
Να συγκρίνετε τις τιμές των τροφίμων και των άλλων ειδών οικιακής χρήσης μιας Θυγατρικής που εδρεύει στην Ελλάδα με τις τιμές των ΙΔΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ και των ΙΔΙΩΝ ΕΙΔΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ μιας άλλης Θυγατρικής που εδρεύει σε ένα άλλο Ευρωπαϊκό Κράτος και οι δύο να είναι Θυγατρικές της ΙΔΙΑΣ ΜΗΤΡΙΚΉΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ τροφίμων!.
Με αυτό το συγκριτικό έλεγχο, εάν κάνετε, κύριε Μητσοτάκη, στα ΕΙΔΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, θα διαπιστώσετε ότι : Η ΕΛΛΑΔΑ είναι Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ μέσα στην Ε.Ε των 27 κρατών, με ΠΡΩΤΗ την Μάλτα!.
Και δυστυχώς, κύριε Μητσοτάκη, επειδή είστε ο Πρωθυπουργός, που χαϊδεύει το Κεφάλαιο και τις Πολυεθνικές, μέσα στα 5 χρόνια που κυβερνάτε, καταντήσατε ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ μέσα στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ των 20 κρατών, να είναι Η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ!.
Και με την αντιλαϊκή οικονομική πολιτική σας,, καταντήσατε τους Έλληνες (ωσάν να τους μισείτε), να είναι, ΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της Ευρωζώνης!.
Εάν φορολογούσατε, κε Μητσοτάκη, ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ των Τραπεζών, των Διυλιστηρίων, των Πολυεθνικών τροφίμων, των Εταιρειών ενέργειας, με το ποσοστό 90% (όπως ο νόμος ορίζει) θα είχατε τόσο ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΩΡΟ (σε δισεκατομμύρια), που θα είχατε επαναφέρει και ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ και ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ, σε όλους συνταξιούχους και σε όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου, που τα δικαιούνται αυτά τα δύο ΔΩΡΑ!.
Αντιθέτως εσείς, όχι μόνο δεν επαναφέρατε ΤΑ ΔΩΡΑ του Πάσχα και των Χριστουγέννων, δεν μειώνετε ούτε τους συντελεστές του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα άλλα είδη οικιακής χρήσης, ούτε το ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, όταν Η ΕΛΛΑΔΑ στη βενζίνη είναι Η ΟΓΔΟΗ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ στον κόσμο!!!!!!!!!!!!!.
Από τη μια μεριά, κύριε Μητσοτάκη, ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ, γιατί είστε Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ των πλουσίων και των Πολυεθνικών, από την άλλη μεριά ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΕ ΑΝΗΛΕΩΣ τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τους έμμεσους φόρους (το ΦΠΑ (24% και 13%) και το ειδικό φόρο κατανάλωσης (60% υπέρ του Κράτους), στα καύσιμα ), γιατί είστε Ο ΔΥΝΑΣΤΗΣ των φτωχών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Και παρά το γεγονός, που το 2023 ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΑΤΕ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ των Πολυεθνικών, των Τραπεζών, των Διυλιστηρίων και των Εταιρειών παροχής ενέργειας με το ποσοστό 90% (όπως ο νόμος ορίζει), το 2023 με τους ληστρικούς έμμεσους φόρους του ΦΠΑ 24% και 13% και με το υπέρ-ληστρικό ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων, 60% (υπέρ του κράτους), καταληστεύσατε τα φτωχά εισοδήματα και τις φτωχές συντάξεις των Ελλήνων πολιτών και είχατε ματωμένο... ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ τεσσάρων (4) δισεκατομμυρίων ευρώ, από το οποίο πλεόνασμα δεν φιλοτιμηθήκατε να πάρετε και να δώσετε ένα μικρό επίδομα (δώρο), το Πάσχα που μας πέρασε, στους φτωχούς αλλά υπερήφανους χαμηλοσυνταξιούχους μας!.
Πως λοιπόν να μην σας χαρακτηρίσω ΔΥΝΑΣΤΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ!, κύριε Πρωθυπουργέ?.
Τέλος, κύριε Μητσοτάκη!
Εάν αυτό το άρθρο μου (με τα όσα σας καταμαρτυρώ και σας αποδεικνύω παραπάνω, (ότι είστε ο Πρωθυπουργός των Πλουσίων και ο Δυνάστης των φτωχών)), ΔΙΑΒΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών (το 68,72% των Ελλήνων, βρίσκεται σε ΔΕΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ : Στοιχεία του ΟΟΣΑ,, Μάρτιος του 2021), ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ της 9ης Ιουνίου 2024, κε Μητσοτάκη, θα είχατε υποστεί εκλογικό βατερλώ!.
Όμως γνωρίζω, ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί!.
Το άρθρο μου αυτό θα διαβαστεί από μερικές χιλιάδες έως μερικές δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών!.
Και μέχρι εκεί!.
Γιατί, εσείς, κε Μητσοτάκη, είστε ένας μη Δίκαιος Κυβερνήτης αυτής της χώρας και ελέγχετε τα πάντα!.
Ελέγχετε τα περισσότερα Μ.Μ.Ε και τα περισσότερα blogs!.
Το Κεφάλαιο και οι Πολυεθνικές είναι μαζί σας!.
Εσείς, έχετε και το πεπόνι και το μαχαίρι!.
Η ταπεινότητα μου έχει μόνο τα πλήκτρα ενός υπολογιστή, για να γράφει άρθρα, τα οποία δεν μπορούν να διεισδύσουν στην Ελληνική Κοινωνία. γιατί εσείς, κε Μητσοτάκη, είστε ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΜΟΝΑΡΧΗΣ, που ελέγχει τα πάντα!.
Θα με ρωτήσετε τότε :
Γιατί, αγωνίζεσαι κατά του προσώπου μου?, αφού ξέρεις ότι δεν μπορείς να με κερδίσεις, αλλάζοντας το κόσμο?.
Το κάνω , κύριε Μητσοτάκη, για δύο λόγους :
. Για να βρω περισσότερους συναγωνιστές μου, για να παλέψουμε όλοι μαζί, κατά του εκάστοτε ΚΑΚΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ αυτής της ευλογημένης χώρας!.
Και ο δεύτερος λόγος και ο πιο σημαντικός για μένα είναι :
Αυτό που κάνω, γνωρίζοντας ότι δεν θα σας κερδίσω κύριε Μητσοτάκη, το κάνω : ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ!!!.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ