2.5.24

Ε.Μακρόν: Νέες σκέψεις για «δυτικά στρατεύματα» στην Ουκρανία

 

Έθεσε ως όρο για την πιθανή εμφάνιση στρατευμάτων του... ΝΑΤΟ, την κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας!

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέρχεται στο θέμα της πιθανής αποστολής δυτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, σε περίπτωση που η Μόσχα διασπάσει τις γραμμές του μετώπου και το Κίεβο ζητήσει βοήθεια.

«Εάν οι Ρώσοι διασπάσουν τις γραμμές του μετώπου και υπάρξει ουκρανικό αίτημα – κάτι που δεν ισχύει αυτή τη στιγμή – θα πρέπει να αναρωτηθούμε», αναφέρει ο Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του στον Economist.

«Αν το αποκλείσουμε εκ των προτέρων, σημαίνει ότι δεν έχουμε μάθει από τα τελευταία δύο χρόνια», σχολιάζει, αναφερόμενος στην αρχική άρνηση του ΝΑΤΟ να στείλει τανκς και αεροσκάφη στην Ουκρανία, μια απόφαση που αργότερα αναθεωρήθηκε.

«Όπως έχω πει, δεν αποκλείω τίποτα, επειδή αντιμετωπίζουμε κάποιον που δεν αποκλείει τίποτα», λέει αναφερόμενος στον Βλαντίμιρ Πούτιν. «Πιθανόν ήμασταν υπερβολικά διστακτικοί, θέτοντας όρια σε κάποιον που δεν έχει όρια και είναι ο επιτιθέμενος».

«Έχω έναν σαφή στρατηγικό στόχο: η Ρωσία δεν πρέπει να νικήσει στην Ουκρανία. Αν η Ρωσία νικήσει, η Ευρώπη δεν θα είναι πλέον ασφαλής. Ποιος μπορεί να πει ότι η Ρωσία θα σταματήσει εκεί; Ποια είναι η ασφάλεια των γειτονικών χωρών, όπως η Μολδαβία, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Λιθουανία; Και τελικά, ποια θα είναι η αξιοπιστία των Ευρωπαίων που έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια, ισχυριζόμενοι ότι η ασφάλεια της ηπείρου κινδυνεύει, αν δεν δώσουν στον εαυτό τους τα μέσα για να σταματήσουν τη Ρωσία; Επομένως, ναι, δεν πρέπει να αποκλείουμε τίποτα


».
https://www.pronews.gr                      Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη