24.5.24

Τέμπη: Οργανωμένη συγκάλυψη ο απώτερος σκοπός του σκανδαλώδους κλεισίματος της Βουλής

 

Κλείνουν το Κοινοβούλιο πάνω που έφτασε η δικογραφία, η οποία «έφυγε» από την Λάρισα 23 μέρες πριν…


«Οι μάσκες πέφτουν κ. Μητσοτάκη, αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα λάμψει!»

Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της άφιξης της δικογραφίας στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του επανέλαβε τη δέσμευσή του να ζητήσει σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, μόλις επαναλειτουργήσει η Βουλή, ενώ ρωτά την Κυβέρνηση εάν αυτή την φορά θα δεχθεί.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ βρίσκονται ξανά μπροστά στον εφιάλτη που προσπαθούν να ξορκίσουν απαγορεύοντας ακόμη και την αναφορά της λέξης ‘Τέμπη’ στα ΜΜΕ.  Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα δώσει μάχη για να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη εκείνοι που διέταξαν την αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων και τη συγκάλυψη του εγκλήματος. Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη ότι ο εφιάλτης του – δυστυχώς έτσι βλέπει την αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση Δικαιοσύνης – θα συνεχιστεί. Όπως έχουμε ήδη δηλώσει και δεσμευθεί, θα καταθέσουμε  πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής αμέσως μόλις επαναλειτουργήσει η Βουλή. Θα την δεχτεί αυτή τη φορά η ΝΔ; Οι μάσκες πέφτουν κ. Μητσοτάκη, αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα λάμψει!» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επιστολή-«καταπέλτης» της Καρυστιανού

Μία ημέρα προτού κλείσει η Βουλή για τις επόμενες τρεις εβδομάδες με πρόσχημα τις Ευρωεκλογέςπαραδόθηκε στο Κοινοβούλιο –με τεράστια καθυστέρηση- η δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών.

Η ποινική δικογραφία που στρέφεται και κατά πολιτικών προσώπων, αφορά στους:

Καμία αναφορά, ωστόσο, δεν γίνεται στον πρώην Υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή

Θυμίζουμε ότι είναι η δικογραφία που είχε μπει στο αρχείο από την Εισαγγελέα Λάρισας, αλλά ανασύρθηκε μετά από την προσφυγή συγγενών θυμάτων για το μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων.

Το σκανδαλώδες κλείσιμο

Η Βουλή θα «κατεβάσει ρολά» δύο εβδομάδες πριν από τις Ευρωεκλογές, ενώ θα ανοίξει ξανά μία εβδομάδα μετά από αυτές, κάτι που, αν μη τι άλλο, δεν είθισται.

Συνήθως το Κοινοβούλιο κάνει παύση μία εβδομάδα πριν από τις Ευρωεκλογές. Εξάλλου, δεν πρόκειται για εθνική κάλπη, αλλά για ευρωπαϊκή, επομένως δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος γι’ αυτό το κλείσιμο.

Εκτός βέβαια αν αυτή τη φορά η χρονική επιμήκυνση του «διαλείμματος», κρύβει σκοπιμότητες.

Σκανδαλώδεις σκοπιμότητες, όπως η οργανωμένη συγκάλυψη των υπουργικών ευθυνών και του περιεχομένου της δικογραφίας που μόλις έφτασε στη Βουλή…

Νωρίτερα, είχε δημοσιοποιηθεί η επιστολή-καταπέλτης της χαροκαμένης μάνας Μαρίας Καρυστιανού προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την οποία καλούσε σε παραίτηση τον κ.Μητσοτάκη αν δεν απαντήσει σε ερωτήματα-φωτιά για τη συγκάλυψη του εγκλήματος, ενώ εξαπέλυε βέλη και για τη στάση της ΠτΔ, η οποία… σφυρίζει αδιάφορα χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση.

Θυμίζουμε τις δύο ερωτήσεις-κόλαφο που κάνει η μάνα-σύμβολο των Τεμπών στον Πρωθυπουργό:

  • «Ποιοι οι λόγοι της παρέμβασης σας στο έργο της Δικαιοσύνης πριν καν ξεκινήσει η διερεύνηση του τραγικού αυτού δυστυχήματος από τις αρμόδιες Αρχές, τη στιγμή που ο χώρος έπρεπε να παραμείνει αναλλοίωτος ως τόπος εγκλήματος;»
  • «Ποιων ακριβώς εγκληματικών πράξεων επιχειρήσατε την συγκάλυψη με την παραπάνω συντονισμένη επιχείρηση καθολικής αλλοίωσης των στοιχείων στο πεδίο, με το πρόσχημα της δήθεν «αποκατάστασης» και ποιων υπαιτίων προσώπων τη διαφυγή από τη δικαστική έρευνα υποθάλψατε, με τις εντολές που δώσατε στον Υφυπουργό σας και σε όσους άλλους εν γνώσει τους συμμετείχαν σε αυτήν την «οργάνωση», παρέβησαν τα καθήκοντα τους και υπέθαλψαν τους υπαιτίους;»