31.5.24

Αδιανόητο: Η Ελλάδα συμφώνησε με τις ΗΠΑ να δέχεται μετανάστες από την Λατινική Αμερική!

 

«Ναι» σε μια ανεπίτρεπτη συμφωνία είπε η Ελλάδα μετά από... "συζητήσεις" με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι CBS, δύο άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης είπαν πως ούτε λίγο, ούτε πολύ η χώρα μας συμφώνησε να δέχεται μετανάστες από την Λατινική Αμερική τους οποίους θα στέλνει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για επανεγκατάσταση ως μέρος μιας προσπάθειας να αποθαρρύνει τα ταξίδια στα σύνορα Αμερικής – Μεξικού! Οι άλλες χώρες που θα δέχονται  επίσης μετανάστες είναι η Ιταλία, η Ισπανία και ο Καναδάς.


Λες και η χώρα μας δεν «στενάζει» από τις ροές από τα τουρκικά παράλια θα δεχτούμε και άλλους μετανάστες με την κατάσταση να κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη και κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγήσει.

Σύμφωνα με την πηγή, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να ελέγξει ποια άτομα θα μπαίνουν στη χώρα. Έτσι θα δημιουργήσει «γραφεία» από τα οποία θα περνούν οι μετανάστες από την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα, τον Ισημερινό και τη Γουατεμάλα, θα καταθέτουν μια αίτηση και θα κρίνεται η τύχη τους. Οι «καλοί» θα μπαίνουν στην Αμερική ενώ οι «κακοί» θα έρχονται σε Ελλάδα, Ιταλία και τις άλλες χώρες! Καταλαβαίνει κανείς πως θα μαζευτεί «κάθε καρυδιάς καρύδι» εδώ μιας και η Αμερική δεν πρόκειται να δεχτεί τους παραβατικούς!

Η Ελλάδα και η Ιταλία θα δέχονται έναν σχετικά μικρό αριθμό μεταναστών, περίπου 500 ή λιγότερους η καθεμία, σύμφωνα με πληροφορίες. Αυτό, όμως καθόλου δεν μας καθησυχάζει.

Δείτε βίντεο:

Οι παράνομες διελεύσεις στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό μειώθηκαν κατά περισσότερο από 50% τον Μάιο σε σύγκριση με το ρεκόρ τον Δεκέμβριο. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν λαμβάνει μέτρα για την μετανάστευση όπως την απαγόρευση των περισσότερων αιτήσεων ασύλου όταν οι παράνομες διελεύσεις εκτινάσσονται στα ύψη, είπαν στο CBS News πηγές.

Σχετικά με τα γραφεία ασφαλούς κινητικότητας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι «έδωσαν τη δυνατότητα εξαπλάσιας αύξησης του αριθμού των προσφύγων που επανεγκαταστάθηκαν από το δυτικό ημισφαίριο. Δεδομένης της επιτυχίας του προγράμματος», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, «είμαστε σε διπλωματικές συζητήσεις με άλλες χώρες σχετικά με τη συμμετοχή σε αυτήν την πρωτοβουλία για την επέκταση των νόμιμων οδών επανεγκατάστασης, αλλά δεν έχουμε πρόσθετες πληροφορίες να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή».

Η συμφωνία

Στις 20 Μαΐου, αξιωματούχοι των ΗΠΑ συναντήθηκαν με διπλωμάτες από τον Καναδά, την Ιταλία, την Ισπανία και τις χώρες που φιλοξενούν τα Γραφεία Ασφαλούς Κινητικότητας για να συζητήσουν την πρωτοβουλία, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Σε συνέντευξή του στο CBS News την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Αλεχάντρο Μαγιόρκας αναφέρθηκε στη συμφωνία με την Ελλάδα.

«Συνεργαζόμαστε με τον Καναδά, την Ισπανία και μόλις πρόσφατα, την Ελλάδα, για να δημιουργήσουμε νόμιμους δρόμους για να φτάσουν τα άτομα στις χώρες τους, μακριά από τα χέρια των λαθρεμπόρων που απλώς επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν αυτά τα άτομα για κέρδος», είπε.

Η ελληνική και η ιταλική κυβέρνηση δεν έχουν σχολιάσει, σύμφωνα με το CBS.

Η πηγή αναγνωρίζει πως η Ελλάδα έχει αντιμετωπίζει κρίση καθώς μετανάστες έχουν έρθει από την Βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή την τελευταία δεκαετία. «Και οι δύο χώρες έχουν γηράσκοντα πληθυσμό και σημαντικές ελλείψεις εργατικού δυναμικού, που τους δημιουργεί κίνητρο για επανεγκατάσταση αλλοδαπών εργαζομένων», αναφέρει το δίκτυο.

https://www.newsbreak.gr/

_______________________________

Αναρτήθηκε από το Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο