14.4.24

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ- Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΝΟΙΞΕ! Ισραηλινός στρατός: Πάνω από 300 drones και πύραυλοι εναντίον μας - Καταρρίψαμε το 99%



Σοβαρή κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, έπειτα από την επίθεση με drones κατά του Ισραήλ που ξεκίνησε το Ιράν αργά το βράδυ του Σαββάτου, ως απάντηση στην επιδρομή στο προξενείο της Τεχεράνης στη Δαμασκό, που προκάλεσε το θάνατο υψηλόβαθμων στελεχών των Φρουρών της Επανάστασης.

Η επίθεση, με το όνομα «Αληθινή υπόσχεση» πραγματοποιήθηκε σε τρία «κύματα»: Με drones, με βαλλιστικούς πυραύλους αλλά και πυραύλους κρουζ. Επίσης, οι ιρανικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ έγιναν συνολικά από 4 σημεία: Εκτός από το Ιράν, και από θέσεις στον Λίβανο, το Ιράκ και την Υεμένη.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας τερμάτισαν τον συναγερμό, κάτι που σημαίνει πως πλέον οι κάτοικοι δεν είναι απαραίτητο να παραμείνουν μέσα ή κοντά σε καταφύγια.

Νετανιάχου: «Όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή»,

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το Naftemporiki.gr

4 λεπτά πριν
Παγκόσμια καταδίκη της ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ

Ευρωπαϊκή στήριξη στο Ισραήλ - Έκκληση στο Ιράν για τερματισμό των επιθέσεων.

Διαβάστε σχετικά.


9 λεπτά πριν
Καταδικάζει η Μέτσολα, καλεί σε αποκλιμάκωση


«Οι άνευ προηγουμένου επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους του Ιράν στο Ισραήλ αποτελούν μεγάλη κλιμάκωση. Κινδυνεύουν να πυροδοτήσει περαιτέρω χάος σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.


Η ΕΕ καταδικάζει την επίθεση με τον πιο έντονο τρόπο και θα συνεχίσει να εργάζεται για να αποκλιμακώσει και να σταματήσει την εξέλιξη της κατάστασης σε περισσότερη αιματοχυσία», τονίζει σε ανάρτησή της η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.




13 λεπτά πριν
[Άποψη] Έσπασε η «κόκκινη γραμμή» στη Μέση Ανατολή


Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος.



24 λεπτά πριν



28 λεπτά πριν
Καταδικάζει τις επιθέσεις το ΥΠΕΞ



30 λεπτά πριν
Άνοιξε ο ισραηλινός εναέριος χώρος

Άνοιξε μετά τις 4.30 ο εναέριος χώρος του Ισραήλ, αλλά και της Ιορδανίας.

Updated: 29 λεπτά πριν
30 λεπτά πριν



33 λεπτά πριν
Μοσάντ: Η Χαμάς δεν επιθυμεί καμία συμφωνία

Η Μοσάντ λέει ότι η Χαμάς απέρριψε το σχέδιο εκεχειρίας και την κατηγορεί ότι «εκμεταλλεύεται τις εντάσεις με το Ιράν».


«Η απόρριψη της πρότασης που υποβλήθηκε από τις τρεις χώρες που μεσολαβούν στη διαπραγμάτευση ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δεν επιθυμεί μια ανθρωπιστική συμφωνία, ούτε την επιστροφή των ομήρων», είπε η Μοσάντ.

34 λεπτά πριν

Ο Μπάιντεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει στον Νετανιάχου ότι οι ΗΠΑ δεν θα στηρίξουν μία επίθεση αντιποίνων στο Ιράν, μεταδίδoυν οι Times of Israel.

Ισραηλινός αξιωματούχος τόνισε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση για το ποια θα είναι η απάντηση στην Τεχεράνη. Θα συνεδριάσει αργά το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο.

O Μπάιντεν με την ομάδα Εθνικής Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο /  The White House/Handout via REUTERS 

40 λεπτά πριν
Καταδικάζει και η Ιαπωνία την «κλιμάκωση»

Η Ιαπωνία καταδικάζει με έντονο τρόπο την επίθεση αντιποίνων του Ιράν κατά του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας την ως μία κλιμάκωση των γεγονότων και αναφέροντας ότι ανησυχεί σοβαρά για την κατάσταση, τονίζει το υπουργείο των Εξωτερικών της χώρας.

«Η επίθεση αυτή επιδεινώνει περαιτέρω την τρέχουσα κατάσταση στην Μέση Ανατολή. Ανησυχούμε σοβαρά και καταδικάζουμε έντονα την κλιμάκωση αυτή», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση.

43 λεπτά πριν
Ισραηλινός στρατός: Πάνω από 300 drones και πύραυλοι εναντίον μας - Καταρρίψαμε το 99%

Το Ιράν εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, το 99% των οποίων καταρρίφθηκαν, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν πλήρως λειτουργικές και συζητούν επιλογές για τη συνέχεια.

Σε τηλεοπτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι χαρακτήρισε «πολύ σοβαρές» τις ενέργειες του Ιράν και δήλωσε ότι «ωθούν την περιοχή προς την κλιμάκωση».

μία ώρα πριν

Το μαχητικό F-35I Adir επιστρέφει στη βάση του, μετά την επιτυχημένη αποστολή του.



μία ώρα πριν

«Καταδικάζω την ωμή και αδικαιολόγητη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και κάλεσε την Τεχεράνη και τους «πληρεξουσίους» της να σταματήσουν τις επιθέσεις. «Όλες οι πλευρές πρέπει να αποφύγουν την περαιτέρω κλιμάκωση και να εργαστούν για την αποκατάσταση της σταθερότητας στην περιοχή» σημείωσε.



μία ώρα πριν
Νετανιάχου: Μαζί θα νικήσουμε

Το Ισραήλ θα επιτύχει τη νίκη αφού απέκρουσε μια ομοβροντία ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Αναχαιτίσαμε, αποκρούσαμε, μαζί θα νικήσουμε», έγραψε ο Νετανιάχου σε σύντομη ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.




Updated: 40 λεπτά πριν
μία ώρα πριν

Όλη τη νύχτα Ιρανοί πανηγύριζαν για την επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης στο Ισραήλ. Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS 

μία ώρα πριν

Το αντιπυραυλικό σύστημα του Ισραήλ όπως φαίνεται από την πόλη Ασκελόν.  REUTERS/Amir Cohen

μία ώρα πριν

H επίθεση με drones όπως την αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του Reuters

μία ώρα πριν
Συνεδριάζει το απόγευμα το ΚΥΣΕΑ

Στις 18:00 θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).


μία ώρα πριν
Η Ιερουσαλήμ ανακτά την ηρεμία μετά τις ισχυρές εκρήξεις

Ηρεμία επικρατεί σήμερα το πρωί στην Ιερουσαλήμ μετά από τις ισχυρές εκρήξεις στον εναέριο χώρο της πόλης από το ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα, ενώ δεκάδες ιρανικά drones κατέκλυσαν στον ουρανό σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση.

Η αστυνομική παρουσία στους σχεδόν ερημικούς δρόμους είναι διακριτική. Μόλις ένα ασθενοφόρο και τρεις μοτοσυκλέτες από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης φρουρούν μπροστά από το αρχηγείο του δημαρχείου.