25.4.24

Η φρεγάτα «Ύδρα» κατέρριψε drone στον Κόλπο του Άντεν Μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέρριψε η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» στον Κόλπο του Άντεν, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην επιχείρηση «Ασπίδες».

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν στρατιωτικές πηγές, κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, η φρεγάτα, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs, drones), σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες εμπλοκής, ένα εκ των οποίων κατερρίφθη και το άλλο απομακρύνθηκε.

Η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Υπενθυμίζεται πως η «Ύδρα» στα μέσα Μαρτίου είχε ανοίξει πυρ με πυροβόλο κατά δύο drones στον Κόλπο του Άντεν, με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή τους.

H Ελλάδα συμμετέχει με την «Ύδρα» στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αποστολή του είδους της που έχει διοργανωθεί ως τώρα, σε μια ιδιαίτερα «ευαίσθητη» περιοχή του πλανήτη, δεδομένου του πολέμου στη Γάζα και των επιθέσεων των Χούθι της Υεμένης κατά σκαφών που διέρχονται από τη συγκεκριμένη, ζωτικής σημασίας για τη ναυτιλία και το διεθνές εμπόριο, θαλάσσια αρτηρία.


https://www.huffingtonpost.gr/