3.4.24

Αντικαταστάθηκε ο Διοικητής του Α.Τ Αγίων Αναργύρων…Μετά το φιάσκο


 Ο Διοικητής του ΑΤ Αγίων Αναργύρων  αντικαταστάθηκε, ενώ στο επίκεντρο των ερευνών είναι και ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που συνομίλησε με το θύμα. Μάλιστα, ο δεύτερος είναι αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Τι υποστήριξη ο αστυνομικός

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο άνθρωπος που βρισκόταν στην Άμεση Δράση και μίλησε με την 28χρονη το μοιραίο βράδυ υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας και εντάχθηκε στην Άμεση Δράση τον Οκτώβριο όταν επιχειρήθηκε επανενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, ο αστυνομικός ρωτήθηκε από τους συναδέλφους του τι σημαίνει η φράση που είπε στην άτυχη κοπέλα: «Δεν είναι ταξί το περιπολικό». Η απάντησή του ήταν πως το είπε εν τη ρύμη του λόγου, δεν το θυμάται και το είπε επειδή η εικόνα που είχε είναι πως ο κίνδυνος ήταν στο σπίτι της και όχι στο τμήμα.

Όσον αφορά τον φρουρό, ήταν μέσα στο κουβούκλιο και όπως είπε, δεν αντιλήφθηκε πως υπάρχει κάποια ένταση.

Φέρνει αλλαγές στην αστυνομία ο Χρυσοχοΐδης (...)

Όπως είπε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή, η κυβέρνηση εξετάζει αυτή τη στιγμή εάν τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα αλλά ελέγχουν και εάν η εκπαίδευση των αστυνομικών είναι τελικά επαρκής.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στην Χριστίνα Κοραή είπε όπως ετοιμάζει αλλαγές στην αστυνομία αλλά και στο νομοθετικό πλαίσιο. Επιπλέον, ευθύνες επιρρίπτονται και στη Δικαιοσύνη.

πηγη:https://veteranos.gr/