5.4.24

Η ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ!


 Είχαμε αναφερθεί προ ημερών για καθήκοντα που ανατίθενται σε πρόσωπα άσχετα με το αντικείμενό τους.

Τώρα μαθαίνουμε ότι μετά το έγκλημα που έλαβε χώρα έξω από Αστυνομικό Τμήμα, θα ενισχυθούν τα Αστυνομικά Τμήματα κλπ, κλπ !

Αν η ενίσχυση είναι ίδια με αυτήν που έγινε στα κέντρα Αμέσου Δράσεως , όπου τοποθετήθηκαν άτομα σαφώς χωρίς εμπειρία (στη θέση της βλακώδους  αυτόματης ενημέρωσης : ' Έχετε καλέσει την Άμεση Δράση, είστε σε σειρά ...προτεραιότητας"  Έμπνευση @@@@@" , που αντί να καλύπτει τα κενά με εκπαιδευμένους βαθμοφόρους έβαλε τον αυτόματο τηλεφωνητή, έτσι ώστε μέχρι να έλθει η "σειρά προτεραιότητος και να απαντήσει το "100" ο κάθε κακοποιός θα είχε το χρόνο να σκοτώσει, να ληστέψει να βιάσει κ.ο.κ

Τώρα μετά το φονικό, κατόπιν εορτής, συζητούν για ενίσχυση των Τμημάτων, τη δημιουργία νέων, την εκπαίδευση- επιλογή των τηλεφωνητών του "100" κλπ.

Όταν καταργούσαν κατά δεκάδες ή εκατοντάδες τα Αστυνομικά Τμήματα κλπ Αστυνομικές Υπηρεσίες δεν είχαν σκεφθεί τι θα συνεπάγετο αυτό;

Κανένας "Στρατηγός" δεν βρέθηκε να τους μιλήσει για τη...REXONA ; Όλοι " YES MEN" ;

Έτσι περιοχές ολόκληρες που είχαν τα δικά τους Αστυνομικά Τμήματα, έμειναν χωρίς αυτά και έπρεπε  οι πολίτες για να τα επισκεφθούν για κάποιο λόγο  να διανύσουν  δεκάδες χιλιομέτρων!

Θέλετε μερικά παραδείγματα που έχουμε πρόχειρα;

Οι έξυπνοι, κατήργησαν το Αστυνομικό Τμήμα Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ, της μεγαλύτερης Λουτρόπολης της Χώρας καθώς και την  Τουριστική Αστυνομία της !

 Στη θέση τους άφησαν έναν Αστυνομικό Σταθμό και για  Τουριστική Αστυνομία, ούτε λόγος!!! 

Το πλησιέστερο Αστυν, Τμήμα ευρίσκεται στην...Ιστιαία  και φυσικά δεν έχει σχέση με Τουριστική Αστυνομία! 

Στις Ροβιές (Β. Εύβοια) μετά την κατάργηση του Αστυν. Σταθμού, κατάργησαν και το Αστυν. Τμήμα Λίμνης , στο οποίο υπαγόταν ο Σταθμός και στέλνουν τον κόσμο  να ταξιδέψει  μία ώρα δρόμο για να πάει στο Μαντούδι, όπου άφησαν ένα Αστυνομικό Τμήμα και ένα Σταθμό στα 6 χιλιόμετρα (μετά το Μαντούδι), στο Προκόπι ( λόγω της εκκλησίας του Αγ. Ιωάννου του Ρώσσου)!

 Όσο για τον  Αστυν. Σταθμό Αγ. Άννας, ούτε συζήτηση (πρόλαβαν άλλοι)!

  Τέτοιες ...έξυπνες ενέργειες που αποσκοπούσαν στη δημιουργία των πολυδιαφημισθέντων..."Πολυδυνάμων Αστυνομικών Τμημάτων" κατάντησαν στα πρόσφατα ρεζιλίκια της ανυπαρξίας ούτε της στοιχειώδους δύναμης σ αυτά!

 Εκατοντάδες αστυνομικών "πλαισίωσαν" βουλευτές, υπουργούς καθώς και πρόσωπα που έχουν τον τρόπο μέσω πολιτικών γνωριμιών να εξασφαλίσουν προσωπική  αστυνομική προστασία (περισσότερο για να αυξήσουν το...κύρος τους) !

 Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε τον αντίλογο της πρόσφατης φράσεως" Τα περιπολικά δεν είναι Ταξί",  με την αντίστοιχη ότι και οι αστυνομικοί δεν είναι σεκιουριτάδες του κάθε αυτοπροσδιοριζόμενου ώς επισήμου ή σπουδαίου...ιδιώτη.

  Ας αφήσουν τους ψευτομοντερνισμούς και ας μελετήσουν  και εκσυγχρονίσουν- όπου απαιτείται- τις Υπηρεσίες και να επιλέγουν προσωπικό όχι με κριτήριο το βαθμό του απολυτηρίου του Λυκείου αλλά με άλλα κριτήρια που να βασίζονται στην προσωπικότητα των υποψηφίων. 

Αν δεν γνωρίζουν, ας μελετήσουν τη σύσταση και τον καταμερισμό της δυνάμεως της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ. Κάτι θα μάθουν...!

Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ